MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

List o Mozilli

Propagowanie produktów z rodziny Mozilli

Moderator: Pomocy?!

List o Mozilli

Postautor: Express » 16 lipca 2003, 23:53

Przeglądarka: -

Cóż, Mozilli używam krótko, na forum jestem czasem, ale to (i nie tylko to) przekonało mnie do wspierania oprogramowania OpenSource.
Przyszła mi do głowy taka rzecz (po przeczytaniu podsumowania zjazdu):
Może "wystosować" list w którym znalazłoby się to, o czym wszyscy wiemy - najważniejsze rzeczy, o bezpieczeństwie itd, i dlaczego nie program wiadomo jakiej firmy... Ale krótko, żeby po wydrukowaniu nie zajęło to więcej nż a4. Ewentualnie linki po więcej informacji.
Do kogo to? Myślę przede wszystkim o administratorach sieci akademickich, z dwóch powodów:
- często są to ludzie młodzi, i wiedzą, że internet to nie to niebieskie 'e', zdają sobie (albo dopiero zdadzą po otrzymaniu listu) sprawę z zagrożeń, a w każdym razie nie są 'nieprzemakalni'
- wiele osób ciągle przygodę z internetem zaczyna na studiach (choć wiek szybko się obniża), a wiadomo - czym skorupka za młodu...
Mówić "Administratorzy nie mam na myśli jakiegoś webmajstra. Studiuję jeszcze i wiem jak te sprawy na uczelniach wyglądają - czsto jeszcze studenci opiekują się pracowniami. Do nich łatwiej trafić, niż do pewnego posła o którym przeczytałem kiedyś na forum.
Taka moja propozycja. NIe wiem jak dokładnie taki list miałby wyglądać. Za mało znam Mozillę, żeby ją odpowiedzialnie reklamować. Ale jeżeli byoby to mądrze napisane (powtarzam: z naciskiem na bezpieczestwo) to JAKIŚ skutek być może odniesie.
Express

Z nami od: 04 czerwca 2003, 17:13

Re: List o Mozilli

Postautor: Gość » 17 lipca 2003, 00:07

Express pisze:Cóż, Mozilli używam krótko, na forum jestem czasem, ale to (i nie tylko to) przekonało mnie do wspierania oprogramowania OpenSource.
blabla
Taka moja propozycja. NIe wiem jak dokładnie taki list miałby wyglądać. Za mało znam Mozillę, żeby ją odpowiedzialnie reklamować. Ale jeżeli byoby to mądrze napisane (powtarzam: z naciskiem na bezpieczestwo) to JAKIŚ skutek być może odniesie.

z tego co wiem jest jakis zblizony tekst gdzies na mozillapl.org i cosik na vivamozilla.civ.pl
ktos tez cos pisal dla jakiejs innej strony
Gość

Postautor: Express » 17 lipca 2003, 00:17

Fakt, nie szukałem. Na pewno natknąłem się na projekty listu do 'niesfornych' webmajstrów. Takiego nie zauważyłem.
Express

Z nami od: 04 czerwca 2003, 17:13

Postautor: Gość » 17 lipca 2003, 00:52

Express pisze:Fakt, nie szukałem. Na pewno natknąłem się na projekty listu do 'niesfornych' webmajstrów. Takiego nie zauważyłem.

moglo tez cos mi sie pokielbasic, ale pisac o mozliwosciach Mozilli i zmiescic sie tylko na A4 to trzeba miec nie lada talent :D
Gość

Wróć do Promocja