MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Instalacja i kwestia "wrote'a" w odpowiadaniu na m

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Instalacja i kwestia "wrote'a" w odpowiadaniu na m

Postautor: Messer » 27 maja 2002, 01:13

Przeglądarka: -

Przed chwilą zainstalowałem RC3 bez odinstalowywania RC2 (moze jestem lamer i czegoś nie doczytałem, trzeba odinstalowywać? :o).

Niestety wynik takiej operacji był taki, że okno nawigatora otwierało się rzadko (Ctrl+N, ikonka w lewym dolnym rogu itd.) i do tego kompletnie puste (żadnych kontrolek, samo okno z paskiem tytułowym). Próba odpowiedzi na mail kończyła się komunikatem, że nie można otworzyć okna kompozycji maila i mam spróbować raz jeszcze.

Dalej nie testowałem... Odinstalowanie wszystkiego i ponowna instalacja przywróciły wszystko do porządku. System: Windows XP.

Druga sprawa trochę lżejszego kalibru, ale trochę denerwująca. Panowie, skąd się wam w tłumaczeniu "wrote'a" wziął ten "użytkownik" ("Użytkownik XXX napisał")? W oryginale tego nie ma, a brzmi troche pretensjonalnie.

Od kiedy przesiadłem się na Mozillę, już kilka osób z którymi koresponduję się z tego wyśmiewało. W sumie to drobiazg, ale powoduje, że list wygląda "niepoważnie" (i nie pomaga w ewangelizacji :wink: ).

Gdyby była już gotowa opcja pozwalająca na samodzielne określenie formatu wrote'a, to bym się nie czepiał, ale nie ma. Panowie, dajcie się przekonać na "XXX napisał", co?...

Darek
Messer

Z nami od: 27 maja 2002, 00:35

Re: Instalacja i kwestia "wrote'a" w odpowiadaniu

Postautor: pbartecki » 27 maja 2002, 06:59

Pierwszy problem (lub zestaw problemów) obrócił się w pył po reinstalacji czystej (ZAWSZE trzeba usunąć poprzednią wersję Mozilli :) przeglądarki...

Na pytanie dwa,.. o nagłówkach w Kurierze...
Preferencje > MozTweak > Komponowanie nagłówków,.. Tam jest taki fajny przycisk (Marek się męczył) "Nowy zestaw" - można napisać cokolwiek się chce :))

[/list]
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Postautor: Messer » 27 maja 2002, 12:34

pbartecki pisze:Pierwszy problem (lub zestaw problemów) obrócił się w pył po reinstalacji czystej (ZAWSZE trzeba usunąć poprzednią wersję Mozilli :) przeglądarki...

No i wszystko jasne. Jestem jednak lamer :oops: :-)

pbartecki pisze:Na pytanie dwa,.. o nagłówkach w Kurierze...
Preferencje > MozTweak > Komponowanie nagłówków,.. Tam jest taki fajny przycisk (Marek się męczył) "Nowy zestaw" - można napisać cokolwiek się chce :))

Oooo... Tego mi było trzeba. Piekna robota, panowie.

Gdyby się wam jeszcze chciało w przyszłości dopracować tę opcję, to widzę takie pole do popisu: uzaleznienia wrote'a od adresata wiadomości. Jeśli adresat ma e-mail '.*\.pl$' to "XXX napisał', jeśli inny to 'XXX wrote' (i tak dalej).

Ale to już chyba pomysl na przyszłośc, nie na 1.0...

DS
Messer

Postautor: E2rd » 27 maja 2002, 22:16

Messer pisze:Gdyby się wam jeszcze chciało w przyszłości dopracować tę opcję, to widzę takie pole do popisu: uzaleznienia wrote'a od adresata wiadomości. Jeśli adresat ma e-mail '.*\.pl$' to "XXX napisał', jeśli inny to 'XXX wrote' (i tak dalej).

Ale to już chyba pomysl na przyszłośc, nie na 1.0...

I chyba nie dla MozilliPL, a dla Mozilla.org..... :roll:
Zresztą, może wystarczyłoby uzależnić wrotka od konta?
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: GmbH » 27 maja 2002, 22:44

Messer pisze:Druga sprawa trochę lżejszego kalibru, ale trochę denerwująca. Panowie, skąd się wam w tłumaczeniu "wrote'a" wziął ten "użytkownik" ("Użytkownik XXX napisał")? W oryginale tego nie ma, a brzmi troche pretensjonalnie.

No to jak? Samo Jarek Kowalski napisał(a): czy może masz jakieś inne propozycje? Co na to inni forumowicze?
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: E2rd » 27 maja 2002, 22:51

GmbH pisze:
Messer pisze:Druga sprawa trochę lżejszego kalibru, ale trochę denerwująca. Panowie, skąd się wam w tłumaczeniu "wrote'a" wziął ten "użytkownik" ("Użytkownik XXX napisał")? W oryginale tego nie ma, a brzmi troche pretensjonalnie.

No to jak? Samo Jarek Kowalski napisał(a): czy może masz jakieś inne propozycje? Co na to inni forumowicze?

Osobiście używam Janek Kowalski pisze - nie ma ogonków 8)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Messer » 27 maja 2002, 23:36

E2rd pisze:
GmbH pisze:No to jak? Samo Jarek Kowalski napisał(a): czy może masz jakieś inne propozycje? Co na to inni forumowicze?

Osobiście używam Janek Kowalski pisze - nie ma ogonków 8)

Tylko troche z czasem nie tak ;-)

Poprostu wyrzuciłbym "użytkownika", czyli: "Jarek Kowalski napisał(a)".

W końcu tradycyjnie wszyscy są tu na "ty", więc nie ma powodu jakkolwiek się tytułować (czy to per pan, czy per użytkownik). A jak komuś bedzie bardzo zależało, to teraz wszystko jest konfigurowalne...

DS
Messer

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite