Gmail notifier
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Gmail notifier
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20051010 Firefox/1.0.7 (Ubuntu package 1.0.7)
Mam taki problem: po włączeniu firefoxa wsyztsko mi się łądnie loguje do gmaila, ale po jakimś czasie rozłącza. Wtedy muszę ręcznie znów logować, i albo się udaje, albo nie. Ale potem i tak znów za jakiś czas rozłącza. Nie wiem co się dzieje.
Próbowałem znaleźć jakąś odpowiedź, ale nie znalazłem nic pasującego...
Próbowałem znaleźć jakąś odpowiedź, ale nie znalazłem nic pasującego...
- Kot z Cheshire
- Z nami od: 31 października 2005, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20051010 Firefox/1.0.7 (Ubuntu package 1.0.7)
Nie było, bo ja mówię o Gmail Notrifierze, a nie Firefoksie.
- Kot z Cheshire
- Z nami od: 31 października 2005, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051025 Firefox/1.5
Firefoks nie ma problemów z Gmailem. GmailNotifer ani GmailManager aktualnie też nie.
GmailNotifer łączy się z pocztą (sprawdza ją) co kilka minut (określone jest to we właściwościach). Lecz kiedy nie może się połączyć sygnalizuje "rozłączenie". Dlatego jeżeli rozszerzenie "traci połączenie" a potem udaje się je "nawiązać" znaczy to tyle, że rozszerzenie poprawnie funkcjonuje a problem może byc związany z łączem (jego silnym obciązeniem lub zakłoceniami przesyłu) lub z serwerami Gmaila (też się zdarza).
Były już problemy z GmailNotiferem - wówczas w ogóle nie łączył z pocztą, ale wynikało to ze zmian adresów www Gmaila.
GmailNotifer łączy się z pocztą (sprawdza ją) co kilka minut (określone jest to we właściwościach). Lecz kiedy nie może się połączyć sygnalizuje "rozłączenie". Dlatego jeżeli rozszerzenie "traci połączenie" a potem udaje się je "nawiązać" znaczy to tyle, że rozszerzenie poprawnie funkcjonuje a problem może byc związany z łączem (jego silnym obciązeniem lub zakłoceniami przesyłu) lub z serwerami Gmaila (też się zdarza).
Były już problemy z GmailNotiferem - wówczas w ogóle nie łączył z pocztą, ale wynikało to ze zmian adresów www Gmaila.
- Tomqoo
- Z nami od: 04 marca 2005, 09:27
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4
To proste. Przy logowaniu ustaw sobie by gmail cię zapamietał (w sensie, twoje hasełko). Nie zamykaj panelu gmaila, a nawet po tygodniu[!] w tym samym panelu będziesz zalogowany i będziesz mógł normalnie funkcjonować, bez ponownego logowania się. Na pasku panelu będzie ci się pojawiała na bieżąco liczba odebranych maili. Gmail samoczynnie się odswieza co iles sekund, wiec to tez nie powinien być problem
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Little_Ceres
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa