Zablokowane instalowanie rozszerzeń?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Zablokowane instalowanie rozszerzeń?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
Od kiedy mam FF1.5 nie mogę zainstalować żadnych rozszerzeń.
Nie mogę instalować, ani ze strony, ani z dysku.
Zawsze ten sam komunikat:
"Instalacja oprogramowania jest aktualnie zablokowana. Kliknij Zmień opcje, by ją włączyć i spróbuj ponownie."
Klikam więc z "Zmień opcje..." i nic - jest tylko opcja "Ostrzegaj, kiedy witryny próbują instalować rozszerzenia lub motywy" i niezależnie od tego, czy jest wybrana, czy nie ciągle to samo.
Co z tym zrobić?
Nie mogę instalować, ani ze strony, ani z dysku.
Zawsze ten sam komunikat:
"Instalacja oprogramowania jest aktualnie zablokowana. Kliknij Zmień opcje, by ją włączyć i spróbuj ponownie."
Klikam więc z "Zmień opcje..." i nic - jest tylko opcja "Ostrzegaj, kiedy witryny próbują instalować rozszerzenia lub motywy" i niezależnie od tego, czy jest wybrana, czy nie ciągle to samo.
Co z tym zrobić?
- lama
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5
Napisałem powyższy post i chyba znalazłem rozwiązanie na stronie producenta
> Get a "Software installation disabled" message? [Bug 310737]
In about:config, filter: xpinstall, toggle it to true and restart Firefox.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.2) Gecko/20060308 Firefox/1.5.0.2
a mozecie napisac po polsku co trzeba zrobic, by nie bylo tego wnerwiajacego paska i by mozna bylo spokojnie instalowac motywy i rozszerzenia ?
Z gory dzieki...
Z gory dzieki...
- Sonny
- Z nami od: 20 października 2005, 16:58
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.8.0.2) Gecko/20060308 Firefox/1.5.0.2
a mozecie napisac po polsku co trzeba zrobic, by nie bylo tego wnerwiajacego paska i by mozna bylo spokojnie instalowac motywy i rozszerzenia ?
W pasku adresu wpisz "about:config" + enter
w pasku filtra wpisz "xpinstall.enabled". Pokaże Ci się jedna linijka. W kolumnie "value" powinno być "true" (czyli po polsku chyba kolumna "wartość" - "prawda"). Jeżeli masz "false" ("fałsz") musisz ją zmienić poprzerz dwuklik lub z menu kontekstowego.
Po tej operacji będziesz mógł instalować rozszerzenia ze stron które masz na liście "allowed sites". Jeżeli nadal przy próbie instalowania wybija Ci żółty pasek, kliknij na opcje i wybierz "zezwól" (czy jakoś tak). Strona zostanie dodana do listy i od tej pory nie będzie na niej żółtego paska i rozszerzenia będą się instalować..
- Prokofiew
- Z nami od: 02 kwietnia 2006, 16:36
• Strona 1 z 1