MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Szukam zgubione rozszerzenie

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Postautor: Tosiek » 15 grudnia 2005, 22:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Przez reinstalacje systemu straciłem świetne rozszerzenie, którego nazwy nawet nie pamietam :(.
Jego działanie polegało na podaniu identyfikatora i hasła do strony wymagającej rejestracji.
Tego rozszerzenia nie instalowało się. Była to strona - z dużym X w kółku. Wklejałem adres, do którego chciałem się dostać a po chwili miałem login.
Jak przekonałem się wcześniej, to rozszerzenie chroniło przed spamem (nie tylko :D). Nie siedzę dużo w internecie ale specjalistyczną wiedzę trudno zdobyć inaczej jak na zamkniętych stronach.
Prosze, pomóżcie odzyskać.
Tosiek

Postautor: Tomqoo » 16 grudnia 2005, 14:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Hmm, może po prostu korzystałeś po prostu z wbudowanego w Firefoxa menadżera haseł? Jeżeli zapamięta się w nim hasło dla danej strony, FF po ponownym załadowaniu tej strony sam podaje login i hasło.
Hipotezę tę uprawdopodabnia to, że jak piszesz, nie instalowałeś żadnego rozszerzenia.

A co odzyskania hasła i loginu przeszukaj te forum wg klucza: odzyskiwanie haseł.
W razie problemów z Firefoxem zrób Stand. Diagnostykę i przeczytaj Firefox FAQ. Pytaj, jeżeli sobie nie poradziłeś.
Tomqoo

Z nami od: 04 marca 2005, 09:27

Postautor: Tosiek » 17 grudnia 2005, 19:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Nie, to nie był menedżer haseł.
Przypadkowo trafiłem na stronę opisującą tlumaczone i polskie rozszerzenia, autor bardzo rzeczowo opisał jego przydatność i podał linka. Kliknąłem, otworzyła się strona gdzie podawało się blokowany adres.
Teraz strona jest w przebudowie i rozszerzenie się zatrąciło lub nie był to ten wykaz. Wielka szkoda, nie działało na wszystkie strony ale jednak było przydatne.
Tosiek

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa