MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Pluginy (Flash) i gazeta.pl w wielu oknach/panelach = zwis!

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Pluginy (Flash) i gazeta.pl w wielu oknach/panelach = zwis!

Postautor: gh » 28 lutego 2003, 11:40

Przeglądarka: -

To jest w zasadzie prośba i uwaga niż pytanie "dlaczego nie działa", bo myślę że gdyby była możliwość w menu Narzędzia wybrać "Zarządzaj wtyczkami" i wyłączyć wtyczki dla pewnych stron (np. gazeta.pl, onet.pl, wp.pl) - przeładowanych reklamami flashowymi, to sama przegląrka może by się nie wieszała :-? :-? (po "zwisie" obciążenie mojego PIII jest na 100% i wyświetla się sama ramka jakiegoś nowego okienka dialogowego... zawartość okienka już jest przeźroczysta). A więc wielki please, na prawdę nie umiecie dodać opcji zarządzania pluginami (próbuję wejść na ambicję... :wink:)
Poza tym - dlaczego w tym polu tekstowym gdzie piszę ten post - Mozilla gubi znaki - muszę pisać bardzo wolno, żeby Mozilla nadążała - :cry:
Aha, sprawa dotyczy Mozilli 1.1 i 1.2.
gh

Z nami od: 17 lutego 2003, 10:38

Re: Pluginy (Flash) i gazeta.pl w wielu oknach/panelach = zw

Postautor: Olhado/256 » 28 lutego 2003, 11:54

gh pisze:A więc wielki please, na prawdę nie umiecie dodać opcji zarządzania pluginami (próbuję wejść na ambicję... :wink:)

Naprawdę nie umiesz używać przycisku Szukaj tam na górze? Wystarczyło tylko zajrzeć do Szkoły!
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: E2rd » 28 lutego 2003, 13:08

gh pisze:obciążenie mojego PIII jest na 100% i wyświetla się sama ramka jakiegoś nowego okienka dialogowego... zawartość okienka już jest przeźroczysta
[...]

Wygląda jak typowe objawy, przy których należy usunąć plik XUL.mfl z profilu... (bug 169777).
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Olhado/256 niezalogowany » 28 lutego 2003, 20:09

E2rd pisze:
gh pisze:obciążenie mojego PIII jest na 100% i wyświetla się sama ramka jakiegoś nowego okienka dialogowego... zawartość okienka już jest przeźroczysta
[...]

Wygląda jak typowe objawy, przy których należy usunąć plik XUL.mfl z profilu... (bug 169777).

A mi to wygląda jak typowe objawy uruchomienia kilku bannerów Flaszkowych :wink: Na stronach gazeta.pl miałem tak od zawsze...
Olhado/256 niezalogowany

Postautor: kell » 01 marca 2003, 05:59

A mi to wygląda jak typowe objawy uruchomienia kilku bannerów Flaszkowych :wink: Na stronach gazeta.pl miałem tak od zawsze...[/quote]

Dlatego powinienes sie zainteresowac pluginem AdBlock. Nie to, ze nie trawie reklam, nie przeszkadzaja mi, .. ale flashowe cuda mnie po prostu odstraszaja. Dla mnie to antyreklama, ani na to nie klikne, ani nic takiego mnie nie zainteresuje. mozna zablokowac jednym prostym wpisem.
kell

Postautor: Olhado/256 » 01 marca 2003, 11:32

kell pisze:Dlatego powinienes sie zainteresowac pluginem AdBlock. Nie to, ze nie trawie reklam, nie przeszkadzaja mi, .. ale flashowe cuda mnie po prostu odstraszaja. Dla mnie to antyreklama, ani na to nie klikne, ani nic takiego mnie nie zainteresuje. mozna zablokowac jednym prostym wpisem.

Ja już sobie dawno zrobiłem wpis w user.js i mi blokuje dwa podstawowe rozmiary bannerów flashowych i wystarczy :P
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: Gość » 01 marca 2003, 19:23

Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi !
Przy okazji znalazłem www.privoxy.org - "prywatne" proxy - teraz w jednym miejscu ustawiam co blokuję i używam przefiltrowanych stron z czego akurat chcę (Mozilla/Nescape/IE/Opera).
Gość

Postautor: lenrock » 01 marca 2003, 20:42

W najnowszym prefbarze z www.xulplanet.com pojawia się opcja "kill Flash", też jest ciekawa ;-)
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony