Heh, tam mi się wydawało, że mi to jakieś to to znajome.

Ponad pół roku spędziłem nad PHPNuke i modyfikowałem go na różne sposoby.
Tak mnie zastanawia jedna rzecz - nigdzie na stronie głównej nie znalazłem informacji, że strona działa na programie na licencji Open.

Jedyne co trafiło do moich ocząt, to taki twór:
ePoznan.net pisze:PHPNuke nie w 100%! Opieramy się o system PhPNuke, chociaż to tylko fragmenty oryginalnego kodu, teraz jesteśmy już prawie własnym systemem. Może kiedyś udostępnimy nasze źródła...
Jak wpisałem kilka spamiętanych adresów, to mnie to jednak wygląda na PHPNuke, a przynajmniej układ podkatalogów jest ten sam

.
"Opieramy się o system" - to niech cholera dadzą o tym informację tak jak sobie tego życzy autor!
"Chociaż to tylko fragmenty oryginalnego kodu" - a co to autora ma obchodzić? Jeśli nawet fragmenty, to też powinno być chyba w stopce?
Poza tym "może udostępnimy"??? Chyba nie tak mówi licencja Open, nie? Albo ja się za mocno w głowę uderzyłem

.
Pomijam, że PHPNuke działa bez kłopotów pod Mozillą, a ten twór, który spłodzili, to tak nie bardzo.
PS: Wiem, że się czepiam, ale jest poniedziałek, a ja jestem w nienajlepszym chumorze (błąd celowy, korekta nie poprawiać!). Poza tym się nie wyspałem i jestem przed pierwszą kawą.