MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Navigation Bar nie działa poprawnie :(

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Navigation Bar nie działa poprawnie :(

Postautor: Gość » 07 marca 2006, 19:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1

Witam!

W sumie może powinenem napisać tego posta na stronie Windowsa i IE ale problem jest chyba obustronny więc napisze tutaj!

Od bardzo niedawna postanowiłem się pobawić tworzeniem strony. Skleciłem coś tam w PS i wrzuciłem do DreamWeaver'a. Zdaję sobię sprawę że kod HTML stworzony przez programy WYSIWYG jest bardzo archaiczny ale "nie chciało się nosić teczuszki to teraz trzeba pchać taczuszki!"

Zrobiłem navigation bar, w FF działa bez zarzutu, natomiast w IE jakby miał laga takiego 2-3 sekundowego! Jak najade kursorem na button w FF działa ładnie a w IE też ale baaaaaaaaaaardzo powoli i mozolnie.

Link

Co może powodować takie zachowanie i jak to wyeleminować?
Gość

Postautor: Gość » 09 marca 2006, 12:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1

oj chyba koledze winda szwankuje... otworzyłam zarówno w IE jak i FF - w obu menu wyświetla się z taką samą prędkością - od raz po najechaniu na napis.
Gość

Re: Navigation Bar nie działa poprawnie :(

Postautor: Stef » 12 marca 2006, 02:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0

Anonymous pisze:W sumie może powinenem napisać tego posta na stronie Windowsa i IE ale problem jest chyba obustronny więc napisze tutaj!
[...] w FF działa bez zarzutu, natomiast w IE jakby miał laga takiego 2-3 sekundowego! [...]

Owszem powinieneś, powinieneś również popracować nad precyzją i logiką wypowiedzi (jaki znowu obustronny?), oczywiście nie zmieni to mojego podejscia do tego wątku (ale Tobie może pomóc w uzyskaniu pomocy we właściwym miejscu) - zamykam.
Czasami coś napiszę na stef.log
Stef
Moderator

Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony