MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

MozTweak i jego wariacje w SeaMonkey ;)

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

MozTweak i jego wariacje w SeaMonkey ;)

Postautor: KLAPEK » 14 lutego 2006, 15:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0

Lista nieprawidłowych działań MozTweaka w SeaMonkey.
- niemożność zamknięcia pierwszej karty
- na pierwszej karcie nie animuje się throbber
- po zamknięciu karty nr 2, tak że zostaje tylko ta 1., na 1. zostaje pasek adresu i favikona z 2. karty
-przeniesienie karty w inne miejsce nie zmienia jej statusu (nowa 1. bez problemu się zamyka, natomiast próba zamknięcia oryginalnie pierwszej powoduje zniknięcie karty następnej - jeśli były tylko 3 - następnie CTRL+T powoduje ponowne ukazanie się karty po oryginalnie 1. i otwarcie nowej)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2167
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Postautor: fredd » 18 lutego 2006, 21:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0

U mnie jest jeszcze jedna wada. A mianowicie po każdym uruchomieniu muszę ręcznie włączać pasek zakładek (kart).
A i nie mogę tego draństwa (moztweak'a) teraz wywalić, bo błędy wyskakują.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2006, 01:40 przez fredd, łącznie zmieniany 1 raz
fredd
 
Posty: 16
Z nami od: 18 lutego 2006, 19:13
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: KLAPEK » 19 lutego 2006, 00:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060126 SeaMonkey/1.0

To się ustawia w preferencjach, czy przy jednej karcie ma być widoczny pasek kart.
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2167
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Postautor: fredd » 19 lutego 2006, 01:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0

Ale ja w preferencjach mam to ustawione. I bez moztweak'a działa tak jak powinno.
fredd
 
Posty: 16
Z nami od: 18 lutego 2006, 19:13
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: jamci » 25 lutego 2006, 11:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0

dziala wersja 1.2, ale nie jest to to samo co 1.2.2 ;) moze poprostu ktos przerobi ta wersje i wyda juz udoskonalona 1.3 ;)

http://prdownloads.sourceforge.net/mozillapl/
jamci
 

Postautor: fredd » 11 marca 2006, 23:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0

Dobre i to, przynajmniej do czasu wydania nowej wersji.
fredd
 
Posty: 16
Z nami od: 18 lutego 2006, 19:13
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: jamci » 14 marca 2006, 22:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8) Gecko/20060303 SeaMonkey/1.1a

nie abym sie czepial ;) ale czy cos sie robi w sprawie moztweaka?
pozdrawiam serdecznie
jamci
 

Postautor: KLAPEK » 15 marca 2006, 08:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0

U mnie wersja 1.2 w ogóle się nie chce zainstalować [nieprawidłowy pakiet...] ;(
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2167
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Postautor: GmbH » 16 marca 2006, 14:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20060217 Firefox/1.6a1

Wczoraj sprawdziłem o co chodzi, problem jest z funkcją getBrowser(), wywołanie jej przy inicjalizacji rozszerzenia powoduje powyższe problemy... Teoretycznie mogę zainicjować rozszerzenie w inny sposób, z tym że już nie pamiętam dlaczego robiłem to przez getBrowser(), jakiś powód musiał być ;)
Jak by co to poprawię to i wystawię do testów...
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: E2rd » 16 marca 2006, 17:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

GmbH pisze:Jak by co

Czy to jest pytanie? Odpowiedź brzmi: "potestujemy z dziką przyjemnością" :lol:
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator
 
Posty: 3937
Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: GmbH » 16 marca 2006, 18:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20060315 Firefox/1.6a1

http://prdownloads.sourceforge.net/mozi ... i?download

Pewnie nie będzie działać w FF i starszej Mozilli jak znam życie ;D
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: KLAPEK » 16 marca 2006, 20:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060126 SeaMonkey/1.0

No więc.. działa :D
Ale z przejściami ;)
Więc było to tak:
- po zainstalowaniu w ogóle nie mogłem wejść w okienko preferencji
- zamknięcie cały czas pozostawiało działający proces mozilli, choć nie było widać żadnego okienka, pomogło dopiero kill -9 pid
- poprawne odpalenie spowodowało pojawienie się różowego obrazu na cały ekran z kilkoma czerwonymi literkami
- znów ubicie procesu
- nowa instalka SM nie pomogła
- nie pomogło rółnież przywrócenie profilu z kopii z dnia poprzedniego
- rozwiązaniem problemu okazało się wykasowanie pliku chrome.rdf z profilu i ponowny restart - nowy plik utworzył się sam
- efektem tej brutalnej ;) akcji była konieczność ponownego zainstalowania wszystkich rozszerzeń [z uprzednim wykasowaniem ich plików *.jar z profilu]
Trochę zabawy i robótki naookoło ale wydaje się że wszystko działa :)
PS Proctor w wersji 1.01 tylko się zainstalował - poprzednie wersje nie chciały.
Acha nadal pozostaje problem z ikoną Spoofingu proctora - po kliku się nie zmienia, mimo iż zmienia sam spoofing. Pomaga dopiero restart.
Może i tym ktoś się zajmie ;)
Przy okazji fajnie by było, by z paska ikony proxy z PPM można było wpisać nowe ip dla proxy z pominięciem zaglbiania się w preferencje... ech rozmarzyłem się ;)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2167
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Postautor: E2rd » 16 marca 2006, 20:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0

@KLAPEK: Instalowałem na świeżej SM i nie zaobserwowałem takich problemów. Działa.
Może dlatego, że nie instalowałem jeszcze MozTweaka na SM? Przy instalacji wybrałem "Anuluj" - co miało znaczyć instalację do katalogu programu. Mimo to napisało, że zainstalowało do katalogu lokalnego i potrzebna jest zmiana uprawnień plików... Ale moztweak.jar jest Program files, więc chyba jednak była to "czysta" instalacja MozTweaka.

Jedyne, co zaobserwowałem, to w Prefs-> MT -> Komponowanie nagłówków zamiast edytora wrotki pojawia się:
Kod: Zaznacz cały
Błąd parsowania XML: niezdefiniowana jednostka
Obszar: chrome://moztweak/content/pref-mail-header.xul
Numer linii 130, Kolumna 8:
        <rule chrome:localeVersion="&lang.version;">
-------^

Mnie to nie przeszkadza - wrotkę mam ustawioną - informuję dla porządku.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator
 
Posty: 3937
Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: lemiel » 16 marca 2006, 21:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0

Potwierdzam ten bład xml-a.
Jak usunąłem tą linijkę i w poprzedzającej usunąłem ukośnik to się wyświetliło, ale nie działa do końca.

Proponuję małe zmiany:
moztweak.dtd

-<!ENTITY moztweak.debug.menu.label "Wyświetl w głównym menu menu Debug">
-<!ENTITY moztweak.qa.menu.label "Wyświetl w głównym menu menu QA">

+<!ENTITY moztweak.debug.menu.label "Wyświetl w menu głównym menu Debug">
+<!ENTITY moztweak.qa.menu.label "Wyświetl w menu głównym menu QA">
lemiel
 
Posty: 93
Z nami od: 18 maja 2004, 07:09

Postautor: KLAPEK » 16 marca 2006, 21:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060126 SeaMonkey/1.0

E2rd pisze:Jedyne, co zaobserwowałem, to w Prefs-> MT -> Komponowanie nagłówków zamiast edytora wrotki pojawia się:
Kod: Zaznacz cały
Błąd parsowania XML: niezdefiniowana jednostka
Obszar: chrome://moztweak/content/pref-mail-header.xul
Numer linii 130, Kolumna 8:
        <rule chrome:localeVersion="&lang.version;">
-------^

Mnie to nie przeszkadza - wrotkę mam ustawioną - informuję dla porządku.

No właśnie to chciałem napisać.
Też tak mam ;(
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2167
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Postautor: GmbH » 16 marca 2006, 21:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20060314 Firefox/1.6a1

A bo SM jest do pupy ;D
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: GmbH » 16 marca 2006, 22:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20060314 Firefox/1.6a1

Problem jest w tym że SM jest już mocno niekompatybilna ze starą Mozillą, musiałbym przepisać całe (?) rozszerzenie pod SM... A na to nie mam czasu ani motywacji...

Przykładowo, opisany błąd dotyczy braku &content.version; w plikach lokalizacyjnych SM, encja ta wskazywała na numer wersji langpacka... Nawet gdy to wyrzucę dostaję kolejny błąd związany ze źrodłem RDF (bazą w której są zapisane nagłówki)...

Może to jeszcze dzisiaj zobaczę, ale niczego nie obiecuję...
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: GmbH » 16 marca 2006, 23:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20060314 Firefox/1.6a1

A teraz działa ;D?
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: KLAPEK » 17 marca 2006, 00:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060126 SeaMonkey/1.0

GmbH pisze:A teraz działa ;D?

Działa :D
[co prawda instalowałem na skróty, tj podmieniłem tylko plik moztweak.jar, ale to najważniejsza rzecz ;)]
Wielkie dzięki :lol:

Jutro wreszcie cbędę mógł zainstalować SM w pracy ;)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2167
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Postautor: KLAPEK » 17 marca 2006, 09:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0

Potwierdzam, że bezbłędnie działa :)
Sprawdziłem na drugiej maszynie.
Co prawda oba to gnu/linuksy i to jeszcze slacki, więc na pewno na gnu/linuksie działa ;)
Wielkie dzięki :lol:
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2167
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Następna

Wróć do Rozszerzenia dla pakietów SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: