MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Zepsuli polskiego Nvu

Tematy specyficzne dla edytora stron Nvu i Kompozytora Stron z pakietu Mozilla

Moderator: Pomocy?!

Zepsuli polskiego Nvu

Postautor: Adalbertus » 13 kwietnia 2006, 11:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1

Korzystam z nvu od dłuższego czasu dlatego że dzięki niemu oszczędzam dużo czasu przy robieniu stron. Ale do niedawna korzystałem z werji 0.9 a teraz przesiadłem się na wersję 1.0 (obie polskie) i o ile w 0.9 wszystko działało OK to w wersji 1.0 ludzie polonizujący Nvu sknocili sprawę. Po pierwsze pomylili sobie skróty klawiatórowe i wciskając Ctrl+Z wywołujemy opcję zamykania programu a nie tak jak było domyślnie cofamy wcześniejszą operację. Czyli wygodne cofnięcie jakiegoś błedu jest niemożliwe w polskiej wersji Nvu. trzeba kliknąc na menu Edycja i wybrać z listy Cofnij. jest jeszcze w polskiej wersji coś czego nie dostrzegam w angielskiej. Otóż nowy Nvu(chociaż 0.9 też) wiesza się gdy chce się na przejrzeć stronę w przeglądarce. Wogóle Nvu wiesza się gdy się chce coś szperać w kodzie HTML, czy długo pracując nad jakąś stroną. Ostatnio pobrałem angielską wersję 1.0 i tych problemów nie mam. Czy to oznacza że Ekipa tłumacząca Nvu na polski, "zepsuła" ten dobry program? Wygląda na to że tak... I jedynym rozwiązaniem jest korzystanie z wersji angielskiej albo jak kto woli ze starszych wersji polskiego Nvu.
Adalbertus

Postautor: yoile » 20 kwietnia 2006, 10:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.2) Gecko/20060308 Firefox/1.5.0.2

no tak ten skrót z CTRL+ Z też mi wyrządził wiele złego
yoile

Wróć do Edytor stron Nvu