Wszystkie zainstalowane rozszerzenia nie działają
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Wszystkie zainstalowane rozszerzenia nie działają
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3
Pod wpływem lektury tekstów na tym forum zainstalowałem kilkanaście rozszerzeń i niestety żadne z nich nie jest aktywne. Wszystkie oczywiście widnieją w spisie Narzędzia -> Rozszerzenia, ale jak w tytule - nie działają. Obok każdego z nich jest zamieszczony komentarz: Element ... zostanie zainstalowany po ponownym uruchomiemiu Firefoxa, ale kiedy wyłączam program i zgodnie z zaleceniem uruchamiam, nie dzieje się nic, a w/w komunikaty są nadal obecne w niezmienionej formie.
Dodam jeszcze, iż posiadam najnowszą, zaktualizowaną automatycznie wersję Firefoxa, nie mam z nim żadnych problemów za wyjątkiem powyższego. Mam nadzieję że problem tkwi razcej w mojej niewiedzy czy złej konfiguracji programu i w związku z tym proszę o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich tu zaglądających !
Dodam jeszcze, iż posiadam najnowszą, zaktualizowaną automatycznie wersję Firefoxa, nie mam z nim żadnych problemów za wyjątkiem powyższego. Mam nadzieję że problem tkwi razcej w mojej niewiedzy czy złej konfiguracji programu i w związku z tym proszę o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich tu zaglądających !
- jaras65
- Z nami od: 28 lutego 2005, 15:51
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; FunWebProducts; .NET CLR 2.0.50727)
Postąpiłem według Twojej instrukcji i mam nowego "gołego" firefoxa. Nie rozumiem jaki był tego cel, może zainstalować rozszerzenia jeszcze raz, a może wkleić w to miejsce skąd wyrzuciłem wszystkie ustawienia zawartość folderu z rozszerzeniami ?
- jaras65
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3
Tak też zrobiłem i mógłbym powiedzieć że jestem w punkcie wyjścia: rozszerzenia są obecne na liście, ale nie działają, jedyne co zauważyłem, to Adblock w prawym dolnym rogu okna firefoxa.
- jaras65
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.3) Gecko/20060425 SUSE/1.5.0.3-4.1 Firefox/1.5.0.3
Przetrenuj:
http://mozillapl.org/pomoc/Standardowa_Diagnostyka:_Firefox
Jeśli nie pójdzie, wykasuj pliki extensions.* (nie katalog!!!) przy wyłączonym Ff. Po włączeniu powinien je on sobie odbudować.
http://mozillapl.org/pomoc/Standardowa_Diagnostyka:_Firefox
Jeśli nie pójdzie, wykasuj pliki extensions.* (nie katalog!!!) przy wyłączonym Ff. Po włączeniu powinien je on sobie odbudować.
- errenay
- Z nami od: 11 grudnia 2004, 07:30
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa