[CSS] nie potrafie zaimportowac zewn. styli
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
[CSS] nie potrafie zaimportowac zewn. styli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4
hej
pierwszy raz uzywam css przy robieniu strony i mam taki problem, ze zewnetrzne style z pliku .css nie dzialaja mi pod ff(pod ie dziala).
jezeli wstawie zawratosc .css do html, to dziala.
prosze wejsc pod adres www.electronix.neostrada.pl
menu jest zrobione z wewnetrznymi stylami i dziala pod ff, ale strona glowna jest z zewnetrznymi i jest cala biala (pod ie jest czarna)
prosze o informacje, gdzie robie blad, bo nie mam pojecia.
pierwszy raz uzywam css przy robieniu strony i mam taki problem, ze zewnetrzne style z pliku .css nie dzialaja mi pod ff(pod ie dziala).
jezeli wstawie zawratosc .css do html, to dziala.
prosze wejsc pod adres www.electronix.neostrada.pl
menu jest zrobione z wewnetrznymi stylami i dziala pod ff, ale strona glowna jest z zewnetrznymi i jest cala biala (pod ie jest czarna)
prosze o informacje, gdzie robie blad, bo nie mam pojecia.
- wojti
Re: [css] nie potrafie zaimportowac zewn. styli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4
Przypuszczam, że jest to związane z ramkami. Strona main.html (sama) pod IE jest biała. Wydaje mi się, że również CSS powinien być na głównej stronie.
Od lat nie używam ramek, więc może ktoś bardziej obeznany z ramkami coś dorzuci.
Od lat nie używam ramek, więc może ktoś bardziej obeznany z ramkami coś dorzuci.
- Źrubek
- Z nami od: 24 listopada 2004, 22:36
pomijajac ramki, u mnie main.html jest czarne pod ie(6), biale pod ff
w naglowku main.html jest wpisane <link href="style.css" rel="stylesheet" content="text/css">, wiec chyba ok.
jak zawartosc .css wstawilem do html w tagach <style>, to dziala pod ie i ff.
w naglowku main.html jest wpisane <link href="style.css" rel="stylesheet" content="text/css">, wiec chyba ok.
jak zawartosc .css wstawilem do html w tagach <style>, to dziala pod ie i ff.
- Gość
Masz rację, że pod IE jest czarne. Było białe, jak ściągnąłem strony na lokalny dysk i je otworzyłem. Moja wina.
Popraw na :
<LINK ...... type="text/css">
Popraw na :
<LINK ...... type="text/css">
- Źrubek
- Z nami od: 24 listopada 2004, 22:36
Dokument w ramce (main.html) ma kodowanie UTF-16LE. Zamień albo na UTF-8, albo na ISO-8859-2 i dodaj tag META informujący o kodowaniu
.
Pozdroofko,
Pozdroofko,
- Gedi
- Z nami od: 10 sierpnia 2003, 17:36
• Strona 1 z 1