nowa java wadliwa ?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
nowa java wadliwa ?
Przeglądarka: -
witam
jeszcze tydzien temu mialem plugin javy w wersji bodaj 1.3.costam, wczoraj zainstalowalem nowy (1.4.0_01) i od tego czasu nie chodzi mi strona logowania do systemu bankowosci internetowej fortis banku (obsluga przez jave). czy to jakis blad w nowej wersji ? czy moze ja cos moglem zle zrobic ? albo po prostu skad wziac stara wersje ?
jeszcze tydzien temu mialem plugin javy w wersji bodaj 1.3.costam, wczoraj zainstalowalem nowy (1.4.0_01) i od tego czasu nie chodzi mi strona logowania do systemu bankowosci internetowej fortis banku (obsluga przez jave). czy to jakis blad w nowej wersji ? czy moze ja cos moglem zle zrobic ? albo po prostu skad wziac stara wersje ?
- mdj
Re: nowa java wadliwa ?
mdj pisze:witam
Znaczy jak nie chodzi?
Aby przywrócić starą Javę należy ją ponownie zainstalować i przekopiować odpowiednie wtyczki.
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
GmbH pisze:mdj pisze:witam
Znaczy jak nie chodzi?
Aby przywrócić starą Javę należy ją ponownie zainstalować i przekopiować odpowiednie wtyczki.
no nie chodzi i juz... po prostu nie robi nic jak klikam, a dokladniej w pasku na dole najpierw jest informacja ze uruchamiana jest wtyczka a potem na stale pojawia sie informacja: "Applet shaAppelt notinited"
a druga rzecz to napisalem "skad wziac stara wersje ?" co oznacza ze pytam skad wziac stara wersje a nie co z nia zrobic gdy juz ja mam, innymi slowy pytam o adres w sieci
wiem ze jestes tu wazny i moze zbyt sie unosze ale sie zdenerwowalem wlasnie tym, ze osoba ktora sie zajmuje tym serwisem czyli jak rozumiem "jest kumata" odpowiada nie na temat
wierze ze to przez zmeczenie i pozdrawiam serdecznie Ciebie GmbH i wszystkich innych użytkowników Mozilli !
- mdj
mdj pisze:no nie chodzi i juz... po prostu nie robi nic jak klikam, a dokladniej w pasku na dole najpierw jest informacja ze uruchamiana jest wtyczka a potem na stale pojawia sie informacja: "Applet shaAppelt notinited"
Tzn. że aplet nie może zostać zainicjowany... Ale to chyba znowu wiesz
mdj pisze:a druga rzecz to napisalem "skad wziac stara wersje ?" co oznacza ze pytam skad wziac stara wersje a nie co z nia zrobic gdy juz ja mam, innymi slowy pytam o adres w sieci
Napisałeś także że
co świadczy o tym, że poprzednią wersję miałeś -> może gdzieś jest na HDmdj pisze:jeszcze tydzien temu mialem plugin javy w wersji bodaj 1.3.costam
mdj pisze:wiem ze jestes tu wazny i moze zbyt sie unosze ale sie zdenerwowalem wlasnie tym, ze osoba ktora sie zajmuje tym serwisem czyli jak rozumiem "jest kumata" odpowiada nie na temat
Proponuję jakieś ziółka albo coś, może nerwosol
mdj pisze:wierze ze to przez zmeczenie i pozdrawiam serdecznie Ciebie GmbH i wszystkich innych użytkowników Mozilli !
Być może
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
Java 1.4 bynajmniej nie wadliwa
1) Sama Java 1.4 oczywiście nie jest 'wadliwa' (nie ukrywam, że rozbawiło mnie to przypuszczenie)
2) GmbH (jak zwykle) ma rację - wadliwy jest najprawdopodobniej applet, aczkolwiek błąd może być też w pluginie (OJI). Akurat ten kawałek kodu ma sporo bugów.
3) Skoro jesteś klientem Fortisbanku, to powinni Ci zapewnic wsparcie techniczne - napisz do nich, niech oni rozwiązuja ten problem!
4) Jeśli chcesz sam dowiedzieć się czegoś więcej, to Mozilla oferuje taką bardzo przydatną funkcje jak konsola Javy - w angielskiej wersji będzie to: Tools -> Web Development -> Java Console
Po jej uruchomieniu i przełączeniu trace level na 5 można śledzić proces startowania appletu praktycznie krok po kroku. Cały taki trace możesz potem wysłać do Fortisbanku, niech poprawią applet.
Pozdrawiam również.
==
Gabriel
2) GmbH (jak zwykle) ma rację - wadliwy jest najprawdopodobniej applet, aczkolwiek błąd może być też w pluginie (OJI). Akurat ten kawałek kodu ma sporo bugów.
3) Skoro jesteś klientem Fortisbanku, to powinni Ci zapewnic wsparcie techniczne - napisz do nich, niech oni rozwiązuja ten problem!
4) Jeśli chcesz sam dowiedzieć się czegoś więcej, to Mozilla oferuje taką bardzo przydatną funkcje jak konsola Javy - w angielskiej wersji będzie to: Tools -> Web Development -> Java Console
Po jej uruchomieniu i przełączeniu trace level na 5 można śledzić proces startowania appletu praktycznie krok po kroku. Cały taki trace możesz potem wysłać do Fortisbanku, niech poprawią applet.
Pozdrawiam również.
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
To może mi też pomożecie ?! Please...
Zainstalowałem Mozille 1.0 (czyżby finalna wersja
) i spodobała mi się
. Ale mam problem z appletem javy pod tym adresem: http://sport.onet.pl/livem3.html (przecież w pracy coś trzeba robić)
. Posiadam zainstalowaną Java Plug-in 1.4.0_01. O ile przez Internet Explorera 6 można tam wejść bez problemu (ale pod warunkiem, że Control Panelu Javy w zakładce Browser jest odznaczony IE), to Mozilla nie daje rady. Java Console pokazuje po załadowaniu, inicjalizacji i starcie apletu komunikat: "load: class onet.komunikator.Komentator2.class not found". O co tu chodzi? (chyba że powodem jest Win2000
)
- Amal
Java problem
Miałem podobny problem, ale tym razem proxy nie było ustawione jak należy w java plugin properties. Moze sprawdzisz tam?
Pozdrawiam
Hubert
Pozdrawiam
Hubert
- Reuser
W to "zero reakcji" to nie wierzę. Włącz sobie konsolę Javy w menu Tools->Web Development->Java Console, następnie w okienku konsoli naciśnij 5 (włącza szczegółowe logowanie informacji).
Teraz (z otwartą konsolą) idź na w/w stronę i przekonasz się, że reakcja jest i to bardzo żywa
Applet na tej stronie jest poprawnie załadowany i nawet startuje. Zaraz potem próbuje doładowac sobie klasę onet.komentator.Komentator2. W tym celu ClassLoader próbuje otworzyc połączenie po protokole HTTP, co mu sie nie udaje: java.io.IOException: open HTTP connection failed.
Dlatego też sugestia Huberta, że być może mogłoby pomóc pomanipulowanie ustawieniami proxy, brzmi rozsądnie.
==
Gabriel
Teraz (z otwartą konsolą) idź na w/w stronę i przekonasz się, że reakcja jest i to bardzo żywa
Applet na tej stronie jest poprawnie załadowany i nawet startuje. Zaraz potem próbuje doładowac sobie klasę onet.komentator.Komentator2. W tym celu ClassLoader próbuje otworzyc połączenie po protokole HTTP, co mu sie nie udaje: java.io.IOException: open HTTP connection failed.
Dlatego też sugestia Huberta, że być może mogłoby pomóc pomanipulowanie ustawieniami proxy, brzmi rozsądnie.
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
na dobra sprawe to i tutaj nie powiedzialem prawdy
bo czasami dzialaja, a (np. www.gracz.info) juz nie dziala skrypt przekierowania...
czemu?
bo czasami dzialaja, a (np. www.gracz.info) juz nie dziala skrypt przekierowania...
czemu?
- M. C. Viper
- Z nami od: 07 czerwca 2002, 23:20
michal pisze:moze zle sie wyrazilem
wogole nie dzialaja mi javascripty!!!
W takim razie nie tylko źle się wyraziłeś, ale nawet pomyliłeś wątki. JavaScript nie ma nic wspólnego z Javą, o której tu dyskutujemy.
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
sorki
(pol)swiadomie
ale i tak bede wdzieczny jak ktos mi powie czemu mi nie dziala?
(pol)swiadomie
ale i tak bede wdzieczny jak ktos mi powie czemu mi nie dziala?
- M. C. Viper
- Z nami od: 07 czerwca 2002, 23:20
M. C. Viper pisze: (np. www.gracz.info) juz nie dziala skrypt przekierowania...
czemu?
Ten skrypt nie ma prawa działać, ponieważ próbuje ustawiać właściwość document.URL, która jest tylko do odczytu. Zamiast tego autor skryptu powinien był użyć document.location.href.
(I nadal podtrzymuje, że to jest nie na temat - nie ma nic wspólnego z Javą)
==
Gabriel
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2002, 23:42 przez GabrielBaines, łącznie zmieniany 1 raz
- GabrielBaines
- Moderator
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite