Promowanie strony www
Moderator: Pomocy?!
Promowanie strony www
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)
Zrobiłem już pare stronek (www.cscentrum.xt.pl np. narazie ja dokanczam ). Ale chciałbym zebym np. jak wpisze w google albo netsprint np. COunter - Strike zeby była moja strona jedna z pierwszych.
Jak to zrobić?? Znacie jakies programy moze sztuczki czy triki które by mi pomogły ///?
- motyka91
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060803 BonEcho/2.0b1
- diablownik
- Z nami od: 02 sierpnia 2006, 14:10
Re: Promowanie strony www
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.1b1) Gecko/20060803 BonEcho/2.0b1
motyka91 pisze:witam .. już dość długo zajmuje się stronami www. Umiem Flasha, Photoshopa, CSS, HTML 4.0, (ucze sie php 5 i MySQL obecnie)/
Zrobiłem już pare stronek (www.cscentrum.xt.pl np. narazie ja dokanczam ).
Sugerowałbym nie iść na ilość, tylko na jakość.
Na początek możesz spróbować stworzyć poprawny semantycznie i syntaktycznie kod.
- athantor
- Z nami od: 24 grudnia 2002, 15:22
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060804 BonEcho/2.0b1
Te framebordery, o których wspominasz, pochodzą od aliasu xt.pl, którego używasz - nie od Firefoksa. Żadna przeglądarka nie generuje kodu podczas podglądu źródła, nie wiem zresztą czemu miałoby to służyć.
Prawidłowa walidacja błędów dla twojej strony znajduje się tutaj.
Efekt, o którym wspominasz, może być inny dla każdej przeglądarki, na każdym systemie. Ty możesz oglądać tą stronę normalnie, ale komuś innemu te błędy mogą uniemożliwić nawigację po stronie. Dlatego właśnie zostały ustanowione standardy - żeby to ujednolicić. A jeśli ktoś nie przestrzega standardów, to znaczy, że ma też gdzieś użytkowników
- diablownik
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3
czy sa gdzies błedy?? cos sie przestawia z tabelami itd??? U mnie nic ... u moich kumpli nic ... a wejdzcie sobie na ta strone co sprawdza kod i wpiszcie tam np. ONET.PL !!! Ludzie skad wyscie sie uczyli robic strony !! mi autor ksiazki pisał ze własnie strony najlepsze i portale nigdy nie sa zrobione ze standartami a przypieprzanie sie bledów ze nie ma czegos tam to jest chore.
Rozumiem ze ktos nie rozroznia windows-1250 od iso to wtedy tak ... ale przypierniczanie sie jakis rzeczy nie wiadomo po co to ja nie rozumiem !!
- motyka91
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060804 BonEcho/2.0b1
motyka91 pisze:no ale patrzcie ... wejdzcie sobie na moja strone ?? czy cos jest nie halo ??
czy sa gdzies błedy??
Może u ciebie i twoich znajomych nie ma błędów. Ale czy tworzysz stronę dla nich i dla siebie, czy dla wszystkich Internautów? Skąd masz pewność jak zachowa się ta strona u kogoś, kto używa przeglądarki innej niż IE, Firefox albo Opera?
motyka91 pisze:cos sie przestawia z tabelami itd???
Polecam przeczytanie dlaczego układ strony na tabelkach jest głupi.
motyka91 pisze:a wejdzcie sobie na ta strone co sprawdza kod i wpiszcie tam np. ONET.PL !!!
A zobacz np. www.wp.pl. Można? Widać tak. Na twoim miejscu nie kierowałbym się Onetem, bo to tak, jakby uważać Internet Explorera za autorytet wśród przeglądarek.
motyka91 pisze:Ludzie skad wyscie sie uczyli robic strony !! mi autor ksiazki pisał ze własnie strony najlepsze i portale nigdy nie sa zrobione ze standartami a przypieprzanie sie bledów ze nie ma czegos tam to jest chore.
Rozumiem ze ktos nie rozroznia windows-1250 od iso to wtedy tak ... ale przypierniczanie sie jakis rzeczy nie wiadomo po co to ja nie rozumiem !!
Kolejny link dla ciebie, polecam przeczytanie to może zrozumiesz o co nam chodzi: link.
Gdyby nie standardy, to mielibyśmy dzisiaj co najmniej kilkanaście różnych wersji HTMLa, bo każda przeglądarka tworzyłaby swoją własną wersję. Chciałbyś pisać różny kod dla każdej przeglądarki osobno? Wątpie.
Błędy na twojej stronie można poprawić dosłownie w pół godziny. Jeśli nie wszystkie, to przynajmniej można zredukować ich ilość.
Jeśli chodzi o tego "autora książki" o którym wspominasz - to albo jest on związany z pewną firmą z Redmond, albo tworzenia stron WWW uczył się w latach 90, a później trzymali go w piwnicy, żeby przypadkiem nie usłyszał o nowinkach technologiach
- diablownik
- motyka91
# rror Line 31 column 33: there is no attribute "LEFTMARGIN".
</head><body margin=0 leftmargin=0 rightmargin=0 bottommargin=0 topmargin=0 marg
✉
# Error Line 31 column 47: there is no attribute "RIGHTMARGIN".
...dy margin=0 leftmargin=0 rightmargin=0 bottommargin=0 topmargin=0 marginwidth
✉
# Error Line 31 column 62: there is no attribute "BOTTOMMARGIN".
...tmargin=0 rightmargin=0 bottommargin=0 topmargin=0 marginwidth=0 marginheight
✉
# Error Line 31 column 74: there is no attribute "TOPMARGIN".
...ghtmargin=0 bottommargin=0 topmargin=0 marginwidth=0 marginheight=0 bgcolor=#
✉
# Error Line 31 column 88: there is no attribute "MARGINWIDTH".
...ttommargin=0 topmargin=0 marginwidth=0 marginheight=0 bgcolor=#7e7e69>
✉
# Error Line 31 column 103: there is no attribute "MARGINHEIGHT".
...pmargin=0 marginwidth=0 marginheight=0 bgcolor=#7e7e69>
jak to nie ma czegos takiego jak TOPMARGIN ??? nie rozumiem... przeciez to wszystko mam w ksiazce
- Gość
- motyka91
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1b1) Gecko/20060805 BonEcho/2.0b1
Anonymous pisze:jak to nie ma czegos takiego jak TOPMARGIN ??? nie rozumiem... przeciez to wszystko mam w ksiazce
Więc widać właśnie, że książka jest niewiele warta. W HTML 4.0.1 nie ma takich atrybutów, ich używanie jest skrajnie przestarzałe. Zamiast tego należy stosować style CSS: margin-top, margin-left etc.
- Ancestor
- Moderator
- Z nami od: 11 czerwca 2005, 20:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060710 Firefox/2.0b1
motyka91 pisze:I coś tam było że ja HTML nie umiem. HTML'a umiem bardzo dobrze.
i post niżej...
Bez obrazy - ale sądzę że przyda ci się kilka użytecznych linków - wszystkie z nich znajdziesz w tym wątku: . Tworzenie stron www. Masz tam linki do stron na których są kursy, narzędzia i programy sprawdzone przez wiele osób. Bo z tego co widać twoja książka o html jest do niczego...
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52