[HTML] Strona prawidłowo w Operze i IE a w Firefoksie nie?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
[HTML] Strona prawidłowo w Operze i IE a w Firefoksie nie?
Przeglądarka: Opera/9.01 (Windows NT 5.1; U; pl)
http://www.kiczosfera.yoyo.pl/
strona główna (jedyna tam strona) prawidłowo wyświetla się w Operze (9) i IE a zle w Firefoxie (1.5.0.6). Tekst w FF nachodzi na siebie. Może wiec ktos jak to poprawić? Jestem amatorem wiec sam do tego nie doszedłem. Bardzo bym prosił o pomoc.
strona główna (jedyna tam strona) prawidłowo wyświetla się w Operze (9) i IE a zle w Firefoxie (1.5.0.6). Tekst w FF nachodzi na siebie. Może wiec ktos jak to poprawić? Jestem amatorem wiec sam do tego nie doszedłem. Bardzo bym prosił o pomoc.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6
oczywiście przeczytałeś temat "Co zrobić gdy strona wyświetla się nieprawidłowo...." i wykonałeś wszystko co tam pisze?
bo w kodzie masz taką zupę tagów jakich mało. na stronie www.w3.org masz walidator kodu htnml. przepuść swoją stronę przez niego. dostaniesz podpowiedź jak naprawić każdy z błędów.
bo w kodzie masz taką zupę tagów jakich mało. na stronie www.w3.org masz walidator kodu htnml. przepuść swoją stronę przez niego. dostaniesz podpowiedź jak naprawić każdy z błędów.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060809 BonEcho/2.0b1
Tomasiek ma rację, przejrzyj kod, popraw błędy i staraj się go jakoś uporządkować
Ciężko się trochę rozeznać, ale moim zdaniem masz dwa DIVy z "position: absolute", które się na siebie nakładają.
Przy okazji: "Update Strony: 14 sierpnia 2006"? Zastanawiam się jak to zrobiłeś, chyba że to zapowiedź kolejnej aktualizacji
Ciężko się trochę rozeznać, ale moim zdaniem masz dwa DIVy z "position: absolute", które się na siebie nakładają.
Przy okazji: "Update Strony: 14 sierpnia 2006"? Zastanawiam się jak to zrobiłeś, chyba że to zapowiedź kolejnej aktualizacji
- diablownik
- Z nami od: 02 sierpnia 2006, 14:10
Przeglądarka: Opera/9.01 (Windows NT 5.1; U; pl)
patrzac na kod html teksty nie powinien nachodzic na siebie. Jeden ma parametry: left:521px;top:377px;width:246px;height:380px ( a wiec konczy sie na 757px) a tekst na jaki zachodzi zaczyna sie od top:761px...... Wszytko robilem w WYSIWYG Web Builder (wersja 3.5b) wiec trudno jest mi posądzić program, ze nie potrafi zapisać prostych rzeczy. I w końcu....... problem jest tutaj tylko z jedną przeglądarką...
PS: W3C pokazuje oczywiscie bledy ale akurat nie w tych rzeczach
PS: W3C pokazuje oczywiscie bledy ale akurat nie w tych rzeczach
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6
problem jest tutaj tylko z jedną przeglądarką...
Nie - problem jest z twoim kodem!
Do czasu aż masz błędy w kodzie przeglądarka zgaduje układ strony!!!!!!!!!!!
Używasz przestarzałych elementów typu font, strona zaczyna się od </html> czyli od końca!!!!! Przy tym bałaganie w kodzie jedyną winą nieprawidłowego wyświetlania jest KOD!!!! Popraw błędy - dopiero wtedy będziemy mogli powiedzieć czy w stylach jest coś nie tak...
I problem jest nie tylko z jedną przeglądarką... widziałeś to np. pod khtml?pod safari?pod linksem?
A co do ustawień tych 2 divów - przy tej koszmarnej zupie tagów - ma to prawo a na wet musi nie działać
Walidator wywala ci tylko kilka błędów, ze względu na ten beznadziejny początek pliku. Przed DOCTYPE nic nie możesz umieszczać. A co do programów WYSIWYG wierz mi - potrafią robić niezły burdel.
Odsyłam cię do kursu html i css
Nie - problem jest z twoim kodem!
Do czasu aż masz błędy w kodzie przeglądarka zgaduje układ strony!!!!!!!!!!!
Używasz przestarzałych elementów typu font, strona zaczyna się od </html> czyli od końca!!!!! Przy tym bałaganie w kodzie jedyną winą nieprawidłowego wyświetlania jest KOD!!!! Popraw błędy - dopiero wtedy będziemy mogli powiedzieć czy w stylach jest coś nie tak...
I problem jest nie tylko z jedną przeglądarką... widziałeś to np. pod khtml?pod safari?pod linksem?
A co do ustawień tych 2 divów - przy tej koszmarnej zupie tagów - ma to prawo a na wet musi nie działać
Walidator wywala ci tylko kilka błędów, ze względu na ten beznadziejny początek pliku. Przed DOCTYPE nic nie możesz umieszczać. A co do programów WYSIWYG wierz mi - potrafią robić niezły burdel.
Odsyłam cię do kursu html i css
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
• Strona 1 z 1