Witam.
Mam do was pytanie.
Po wejściu na moją stronę www.bazarhood.prv.pl nie ładuje mi się baner we flashu.
W Operze i Ie działa bez problemu.
U mnie pisze klikając prawym na banerze "Movie Not Loaded".
Wszystkie inne stronki z flashem chodzą na mojej Mozillce 13.Gecko/20030312.
Może wiecie co musze poprawić??
Movie Not Loaded
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
Czy ten baner znajduje się na samej górze (tam mam prostokątną ciemną plamę
);
jeśli tak, to ja tez nie widzę.
Niestety nie mam Opery, a nie chce mi się 'aktywować' IE więc sprawdziłem tylko na:
MozillaPL 1.0.2 + Shockwave Flash 6.0 r65
jeśli tak, to ja tez nie widzę.
Niestety nie mam Opery, a nie chce mi się 'aktywować' IE więc sprawdziłem tylko na:
MozillaPL 1.0.2 + Shockwave Flash 6.0 r65
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Nie wgrywa się, bo plik Fleischa nie istnieje.
Mozilla animacje Fleischa przyjmuje na dwa sposoby:
1. Zgodnie z tradycją Netscape'a w tagu embed (niezgodnie z W3C)
2. Zgodnie z W3C w tagu object (ale musi to być poprawny kod, a nie ten domyślnie wsadzany przez edytor Macromedia Fleisch, a interpretowany przez IE)
Strona używa starej (niezgodnej z W3C) techniki podwójnych tagów osadzających - object dla IE i embed dla Netscape i Mozilli. Problem polega na tym, że embed wskazuje na nieistniejący plik, w przeciwieństwie do eksplozjatorowego object. Webmaster nie wie chyba, że systemy plików na normalnych systemach operacyjnych mają taki ficzer jak rozróżnianie wielkości liter.
(Piszę "Fleisch" [niem. mięso] zamiast Flash, bo osobiście Flasha nie cierpię).
2. Zgodnie z W3C w tagu object (ale musi to być poprawny kod, a nie ten domyślnie wsadzany przez edytor Macromedia Fleisch, a interpretowany przez IE)
Strona używa starej (niezgodnej z W3C) techniki podwójnych tagów osadzających - object dla IE i embed dla Netscape i Mozilli. Problem polega na tym, że embed wskazuje na nieistniejący plik, w przeciwieństwie do eksplozjatorowego object. Webmaster nie wie chyba, że systemy plików na normalnych systemach operacyjnych mają taki ficzer jak rozróżnianie wielkości liter.
(Piszę "Fleisch" [niem. mięso] zamiast Flash, bo osobiście Flasha nie cierpię).
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2003, 18:20 przez marcoos, łącznie zmieniany 1 raz
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
[quote="marcoos"]
A jak sie powinno prawidlowo umieszczac kod flasha??
A jak sie powinno prawidlowo umieszczac kod flasha??
- nutado
- Z nami od: 18 grudnia 2002, 13:45
nutado pisze:A jak sie powinno prawidlowo umieszczac kod flasha??
przez dodanie w znaczniku object atrybutu data (wartoscia atrybutu powinien byc adres do flasha).
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Szczegóły, jak zgodnie z w3c wsadzić Fleischa na stronę masz tu:
http://www.alistapart.com/stories/flashsatay/
Natomiast póki co (jeśli to ty robisz tą stronę) popraw duże litery na małe w nazwie pliku w tagu embed...
http://www.alistapart.com/stories/flashsatay/
Natomiast póki co (jeśli to ty robisz tą stronę) popraw duże litery na małe w nazwie pliku w tagu embed...
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Witam
Marcoos to ja robię tą stronę
Na razie zastosowałem się do twoich rad, ale niestety nie sprawdze czy działa bo znowu mój kochany :< Lycos szwankuje.
Najśmiesznejsze jest to, że nawet przed poprawkami podanymi przez Marcoosa w localhost Mozilla widziała baner, a na stronie już nie
Dzięki za porady i chetnie wysłucham jeszcze, bo w tworzeniu stron jestem świeży i żadnej konkretnej krytyki się nie boję
Pozdrawiam
Jeyef
Marcoos to ja robię tą stronę
Na razie zastosowałem się do twoich rad, ale niestety nie sprawdze czy działa bo znowu mój kochany :< Lycos szwankuje.
Najśmiesznejsze jest to, że nawet przed poprawkami podanymi przez Marcoosa w localhost Mozilla widziała baner, a na stronie już nie
Dzięki za porady i chetnie wysłucham jeszcze, bo w tworzeniu stron jestem świeży i żadnej konkretnej krytyki się nie boję
Pozdrawiam
Jeyef
- Jeyef
- Z nami od: 18 lutego 2003, 05:08
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony