Coś mi się wydaje że na stronie mBanku ktoś zastosował rozwiązanie "IE only". Chodzi o applet javy umieszczony na stronach z notowaniami funduszy inwestycyjnych, np :
http://www.fundusze.mbank.com.pl/GTFI_GTOS.html
U mnie (Moz 1.3 + WinXP) applet wczytuje się częściowo i wyskakuje komunikat o nie znalezieniu jakiejś klasy. Gdy otworzę tę samą stronę w IE (który korzysta z tej samej Javy) applet zaczyna normalnie chodzić nawet w Mozilli (prawdopodobnie idzie z cache'u).
Czy u was jest tak samo ?
mbank / applet javy
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: mbank / applet javy
Przeglądarka: -
WFM
Co prawda, za pierwszym razem w/w "aplet javy" sie nie zaladowal, ale odswierzylem tylko strone i wszystko dziala poprawnie
Tak swoja droga.. mBank to chyba najlepiej dostosowany do Mozilli eBank
Podobno "wykrzacza sie" tylko czasami.. i to na IE ;p (wedlug danych administratorow/pracownikow mBanku)
Z powarzaniem,
Towarzysz L.
Co prawda, za pierwszym razem w/w "aplet javy" sie nie zaladowal, ale odswierzylem tylko strone i wszystko dziala poprawnie
Tak swoja droga.. mBank to chyba najlepiej dostosowany do Mozilli eBank
Z powarzaniem,
Towarzysz L.
- Lichurec
- Moderator
- Z nami od: 25 września 2002, 16:25
Lichurec pisze:Tak swoja droga.. mBank to chyba najlepiej dostosowany do Mozilli eBank![]()
Polemizowałbym...
Ja tam ze stroną Inteligo nie miałem jak dotąd problemów.
- MarcineQ
- Z nami od: 15 września 2002, 13:52
MarcineQ pisze:Polemizowałbym...![]()
Ja tam ze stroną Inteligo nie miałem jak dotąd problemów.
Zgadzam się, w Inteligo wszystko chodzi śpiewająco. Wszystko nawet WYGLĄDA jak ma wyglądać
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Ludwik pisze:Zgadzam się, w Inteligo wszystko chodzi śpiewająco. Wszystko nawet WYGLĄDA jak ma wyglądać
sumie polemika ta do niczego raczej nie doprowadzi, ale..
mBank wyglada dokladnie tak, jak powinien wygladac. Jak zamierzali, aby wygladal. Bezposrednio od osob powiazanych z mBankiem wiem, ze jedyne problemy w wyswietlaniu stron mBanku (bardzo sporadyczne jednak) zdarzaja sie przy przegladarkach z "rodziny" IE.. i to nie we wszystkich.
bLedem pwtarzajacym sie notorycznie, jest blad wyswietlania forum w IZZYbanku (takze mBanku), jednak jedynie w szczegolnych okoicznosciach, oraz (rownierz) w przegladarkach IE.
Serwis mBanku i IZZYbanku od podstaw tworzony byl jako "crossbrowserowy", ze szczegolnym zas uwzgledenieniem Mozilli. O bledach zwiazanych z IE wiadomo.. i maja one zostac w czasie najblizszym poprwione..
Niestety, co do Inteligo, nie jestem az tak dobrze doinformowany. Faktem jednak jest, ze gdy jakis czas temu zdarzaly sie "narzekania" na bledy we wspolpracy Mozilli z Serwisem Inteligo, serwis mBanku wspolpracowal z nia bez zarzutow..
Wiem, ze dalsza polemika raczej na pewno przeksztalcilaby sie w "wojne" pt.: Ktory bank jest lepszy. Nie to bylo moim zamiarem..
Dlatego, jerzeli Panstwo pozwola, zakoncze juz ta dyskusje.
Z powarzaniem,
Towarzysz L.
- Lichurec
- Moderator
nie tak pieknie
a u mnie w 50% kliknięć na zakładkach z lewej (historia, rachunki itd) otwierają się one w nowych okanch a nie w głównej ramce
wiec nie jest tak świetny
rzecz dzisje sie od poczatku mojej obecności w tym banku czyli od kilku miesięcy
na różnych wersjach mozilli
wiec nie jest tak świetny
rzecz dzisje sie od poczatku mojej obecności w tym banku czyli od kilku miesięcy
na różnych wersjach mozilli
ff 1.0.4 osX 10.3.9
yo
yo
- grimfang
- Z nami od: 09 czerwca 2002, 20:23
Re: nie tak pieknie
grimfang pisze:a u mnie w 50% kliknięć na zakładkach z lewej (historia, rachunki itd) otwierają się one w nowych okanch.. i te de...
Hmm. ciekawe.. Od kiedy zainteresowalem sie w/w bankiem, nie mialem ZADNYCH problemow w stylu "wyskakujace ramki" badz jakichkolwiek innych..
o przepraszam.. sklamal bym. wysypywalo mi sie jedynie IZZYforum (w IZZYbanku) ale tylko pod IE. pod Mozilla nie mialem zadnych problemow.. nigdy.. a sadzac z twojej wypowiedzi "obserwuje" mBank dluzej niz ty (obecnie ponad 1.5 roku non stop - serdnio co kilka dni, a nawet wczesniej - bardziej sporadycznie)
Moze po prostu mam szczescie??
- Lichurec
- Moderator
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony