i stad moja watpliwosci - czy ktos sie zetknal z mozliwoscia uzywania innego schematu w nawigatorze i innego w kurierze ?
tylko mi nie mowcie ze nowy roadmap poniekad to umozliwi poprzez modularnosc
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: -
marcoos pisze:Tak, można używać innej skórki w Phoen... Firebirdzie, a innej w Minot... Thunderbirdzie.![]()
Mysticus pisze:Powyższego nie sprawdzałem, aczkolwiek powinno działać.
- Zamknij Mozillę.
- Zrób kopię zapasową pliku modern.jar.
- Otwórz w jakimś archiwizatorze pliki classic.jar i modern.jar.
- Usuń katalog modern.jar->skin/modern/messenger, a na jego miejsce przekopiuj classic.jar->skin/modern/messenger
marcoos pisze:Zawsze możesz też w przypadku Morskiej Małpy zrobić sobie osobne profile na pocztę i www...
Czemu sądzisz, że nie zrozumiał? Gdyby nawet utworzył dwa profile, nie mógłby korzystać z obywu naraz, mam rację?LarryN pisze:emdej pisze:marcoos pisze:Zawsze możesz też w przypadku Morskiej Małpy zrobić sobie osobne profile na pocztę i www...
nie bede sie powtarzal.....![]()
Tym razem, to chyba nie zrozumiałeś...
Naturalnie, można tak zrobić, ale poderzewam, że konieczne będzie przerobienie plików contents.rdfemdej pisze:a moze nie robic kopii zapasowej modern.jar tylko utworzyc zupelnie nowy plik powiedzmy mieszany.jar ?
Prawdopoobnie skórkę będzie trzeba zarejestrować. Wydaje mi się, że służy do tego plik regxpcom.exe, lecz nie mam pojęcia, jakich argumentów należy użyć w wierszu polecenia. Pewniej będzie użyć skryptu JS. Na stronach Mozdevu zauważyłem, że do instalowania dodatków używają funkcji triggerURL(). Spreparuj odpowiedni plik ze skryptem i będziesz mógł instalować dodatki z własnego dysku, a przynajmnie tak mi się wydaje, bo nie wiem, czy ta funkcja obsługuje protokół file:///emdej pisze:czy mozia go zobaczy ?
<HTML>
<BODY>
<A href="#" onclick="URI=prompt('Podaj URI do skórki:', 'file:///');InstallTrigger.installChrome(InstallTrigger.SKIN, URI, '')">Instaluj skórkę</A>
</BODY>
</HTML>Przeglądarka: -
Mysticus pisze:Czemu sądzisz, że nie zrozumiał? Gdyby nawet utworzył dwa profile, nie mógłby korzystać z obywu naraz, mam rację?LarryN pisze:emdej pisze:marcoos pisze:Zawsze możesz też w przypadku Morskiej Małpy zrobić sobie osobne profile na pocztę i www...
nie bede sie powtarzal.....![]()
Tym razem, to chyba nie zrozumiałeś...
<HTML>
<BODY>
<A href="#" onclick="URI=prompt('Podaj URI do skórki:', 'file:///');InstallTrigger.installChrome(InstallTrigger.SKIN, URI, '')">Instaluj skórkę</A>
</BODY>
</HTML>Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite
Zarejestrowani użytkownicy: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot]