autouzupelnianie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
autouzupelnianie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.8.0.8) Gecko/20061030 SeaMonkey/1.0.6
Czemu SM nie uzupelnia pol gdzie czesto wpisujemy np.nick lub maila...nie chodzi o pasek wyszukiwarki bo tych tematow jest duzo ale gdzies gdzie czesto wpisuje np.nick tow FF lub Operze wystarczy dac S i on sam sugeruje mi moj nick Silv..albo poczatek maila i on sam proponuje moj maila...jak to zrobic w SM ?
Drga sprawa dziwna troche..ostatnio zdarza sie tak ,ze przegladam strony w 1 karcie i okazuje sie , ze nie moge cofnac wstecz stron..w ogole opcja wstecz jest nie aktywna..co sie dzieje ?
Drga sprawa dziwna troche..ostatnio zdarza sie tak ,ze przegladam strony w 1 karcie i okazuje sie , ze nie moge cofnac wstecz stron..w ogole opcja wstecz jest nie aktywna..co sie dzieje ?
- silv
Re: autouzupelnianie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0
Ad.1 Bo autouzupełnianie działa w SM trochę inaczej.
- Jeśli zapiszesz hasło do strony, to się samo wpisze. Nic nie musisz naciskać. Za to można mieć tylko jeden nick na danej stronie.
- Jeśli mówisz o formularzach gdzie nie ma hasła, to to też działa jakoś inaczej - ale nigdy nie próbowałem, jak... Poszukaj w Preferencjach o "przechwyć dane formularza".
- Jeśli zapiszesz hasło do strony, to się samo wpisze. Nic nie musisz naciskać. Za to można mieć tylko jeden nick na danej stronie.
- Jeśli mówisz o formularzach gdzie nie ma hasła, to to też działa jakoś inaczej - ale nigdy nie próbowałem, jak... Poszukaj w Preferencjach o "przechwyć dane formularza".
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.0.8) Gecko/20061030 SeaMonkey/1.0.6
silv pisze:i tak nie wiem gdzie to jest nadal..mam nadzieje ,ze ulatwia troche prace i poprawia bledy bo Sm jest niedopracowana jeszcze..pozdro
Kłóciłbym się ze stwierdzeniem że to jest błąd. To jest po prostu filozofia działania programu, inna niż znasz z Opery czy Firefoxa i wątpię czy będzie zmieniona. Zresztą, po co ? Wtedy np. mi przestałoby to pasować i co, miałbym krzyczeć że to jest niedopracowane, bo w Mozilla Suite było inaczej ?
Po to właśnie sa różne przeglądarki, z różnym sposobem obsługi, aby każdy mógł dobrać sobie taki program, jaki najbardziej mu odpowiada. Przecież nie ma przymusu używania jednej, jedynie słusznej, szczególnie jeżeli coś w niej działa na nerwy...
A co do błędów, to oczywiście masz rację. Tyle że za Seamonkey nie stoi już Mozilla Foundation, projekt jest rozwijany niejako społecznie, więc i pewne rzeczy trochę trwają, co może być denerwujące. No, ale cóż, sam nie jestem w stanie tego poprawić, więc pozostaje kibicowanie, głosowanie na bugzilli i niecierpliwe wyglądanie kolejnych wersji
Roman
katoda(znaczek)poczta.onet.pl
(znaczek)=@
(znaczek)=@
- Katoda
- Z nami od: 12 września 2002, 13:42
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.8.0.8) Gecko/20061030 SeaMonkey/1.0.6
Zgadzam sie
ale fakt faktem przyzwyczaili nas do tych opcji wiec powinno byc
a najlepiej wlasnie wybor opcji..ktos chce uzupelnianie to wlaczy..kto nie chce to nie bedzie mial
mi brakuje troche tego ale da sie zyc przeciez bez
pozdro
- silv
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.0.8) Gecko/20061030 SeaMonkey/1.0.6
silv pisze:fakt faktem przyzwyczaili nas do tych opcji wiec powinno byc
W Mozilli, czyli poprzedniczce Seamonkey zawsze było zapamiętywanie i uzupełnianie od razu wszystkiego, więc nie rozumiem do czego innego można by się tu przyzwyczaić ?
silv pisze:a najlepiej wlasnie wybor opcji..ktos chce uzupelnianie to wlaczy..kto nie chce to nie bedzie mial
mi brakuje troche tego
No cóż, nie tylko tobie - popatrz np. TUTAJ, szukanie po bugzilli przynosi jeszcze kilka innych dyskusji. Ale czy coś z nich wyniknie... Zagłosować w każdym razie możesz.
Każda nowa funkcjonalność to jest kilkadziesiąt/kilkaset linijek kodu które ktoś musi napisać, a wiadomo, przedewszystkim opędza się te najbardziej palące problemami/błędami
Roman
(znaczek)=@
(znaczek)=@
- Katoda
- Z nami od: 12 września 2002, 13:42
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite