Interia - problem z teledyskami
Moderator: Pomocy?!
Interia - problem z teledyskami
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6
Mam problem z odtwarzaniem teledysków na stronie http://muzyka.interia.pl/teledyski/
posiadam [ort]firefoxa[/ort] 1.5.0.6 i winde 98SE
[ort]wykakuje[/ort] mi komunikat: "Twoja przeglądarka musi mieć włączoną obsługę cookies" Oczywiście jest włączona obsługa, komunikat jest mylny ale co dalej?
Problem ten jak widzę występuje u wielu osób. Prześledziłem mnóstwo postów na ten temat, stosowałem też wiele rozwiązań podawanych na tym forum jednak nic to nie pomogło. Jedyna zmiana jaką zauważyłem to zmiana z czarnego okna (teledysku) na powyższy komunikat (nastąpiło to po instalacji WMP 9
Jeżeli nie ma konkretnego rozwiązania na ten temat, bo rad jest tutaj więcej niż systemów i programów używanych, oznacza to że Firefox nie radzi sobie z tą kwestią. A może jednak ktoś pomoże go rozwiązać?
- tjesto
- Z nami od: 16 sierpnia 2006, 15:44
Re: problem z teledyskami-chyba zbyt duży dla Mozilla founda
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1b1) Gecko/20060816 BonEcho/2.0b1
tjesto pisze:Jeżeli nie ma konkretnego rozwiązania na ten temat, bo rad jest tutaj więcej niż systemów i programów używanych, oznacza to że Firefox nie radzi sobie z tą kwestią. A może jednak ktoś pomoże go rozwiązać?
A może to strona jest napisana po bałaganiarsku i niezgodnie ze standardami?
(pytanie raczej retoryczne)
- Ancestor
- Moderator
- Z nami od: 11 czerwca 2005, 20:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6
Nie pytajcie się mnie czy coś zrobiłem dodatkowego bo nic. Biblioteki, które były pod linkami dodałem, javę wcześniej sprawdziłem i była najnowsza, kontrolki Active X (choć niezalecane) dodałem już chyba po raz drugi.
Był komunikat o cookies, a już nie ma, teledyski się wyświetlają. Myślę jednak że globalnie problem nie jest jeszcze rozwiązany i trzeba będzie tę sprawę śledzić na bieżąco. W razie pytań służę pomocą jeśli tylko będę potrafił.
p.s. jednak przypomniałem sobie
- tjesto
- Z nami od: 16 sierpnia 2006, 15:44
w sprawie źle działających teledysków na Interii
Przeglądarka: Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; pl)
Mam również problem z teledyskami w Interia. Mam Firefoxa 2 i Windows Media Player 10, Pod IE teledyski są dobre, a w Firefoxie bardzo kiepskiej jakości (pastelowe kolory, nieraz nie można rozpoznać twarzy piosenkarzy). Chciałbym używać FF2 ale córka bardzo chce ślęczeć przy tych teledyskach na interii. Ratuję się na razie Operą w której to dobrze się wyświetla.
Proszę Was poradźcie coś w tej sprawie. Chcialbym korzystać z FF2, ponieważ jest wygodny w dostosowaniu do moich skromnych wymagań. Nie potrzebuję wodotrysków.
Będę Wam wdzięczny bardzo.
Włodek
- Włodek K
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0
Sprawdziłbym też w ustawieniach karty graficznej (prawy klawisz na pulpicie-właściwości-ustawienia-rozwiązywanie problemów- i tu troszkę pobawiłbym się suwakiem... gdzieś o tym czytałem...
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)
Nie chcesz pomóc to nie, obejdzie się wgram sobie inną przeglądarkę, ale reklamę Wam zrobię odpowiednią.
- wlodek k
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20061005 Firefox/1.5.0.7 Flock/0.7.6
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)
To co mam wgrać i skąd?
Dzięki za jakąś sensowną radę!
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20061005 Firefox/1.5.0.7 Flock/0.7.6
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0
Wszystko inne działa bardzo dobrze u mnie. Będę używał FF2 i zobaczymy, może zostanę z Wami, tylko pytanie do Was czy mi będziecie pomagać w kłopotach?
Ps
Ten słownik to dobra rzecz! Czy FF oprze się jakościowo nowemu IE7? Czy rzeczywiście od dzisiaj jestem bardziej bezpieczny niż używając IE6? Czy teraz mogę odwiedzać nawet te mniej bezpieczne strony?
Napiszcie coś do mnie o tym!
Dzięki za pomoc
- wlodekk
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0
wlodek k pisze:Wyobraź sobie jak byś przyszedł do lekarza, a ten by powiedział najpierw poszukaj Pan w książce odpowiedzi a później Pan przyjdź. To paranoja! No chyba ze czujecie się już tak ważni, że z byle lamerem nie będziecie się wdawać w rozmowę.
Facet, a wyobraź sobie pacjenta, który przychodzi do lekarza skarżąc się na jakąś dolegliwość i prosi, aby go wyleczyć, ale kiedy lekarz chce go zbadać, to mówi "albo powiedz jak znaleźć odpowiedź na dany problem, albo się wypchaj sianem" .
Otóż my niestety nie możemy usiąść przy twoim komputerze, więc aby zdobyć informacje potrzebne do identyfikacji problemu ("choroby") dajemy ci instrukcję, jak sam możesz siebie "przebadać" - nazywa się właśnie Standardowa Diagnostyka. I, mądralo, nikt tobie nie pomoże, jeśli nie będziesz współpracował, bo jasnowidzów tutaj brak i nikt nie jest w stanie z góry odgadnąć przyczyny problemów.
- Ancestor
- Moderator
- Z nami od: 11 czerwca 2005, 20:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0
- Gość
Z tymi teledyskami sprawa ma się tak. Na onet wyświetla się napis że by polepszyć obraz należy wgrać Mozilla activeX.
Co Wy na to ? Gdzie mam to znaleźć i jak wgrać. Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Jak te teledyski będą dobrze działać to zostaję przy FF 2 i będę Was chwalił pod niebiosa.
Czekam przy komputerze na odpowiedź
Włodek
- Gość
Przeglądarka: Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; pl)
Dobra nie będę Was już męczył swoimi problemami. Nie da się to się nie da. Widocznie jeszcze dużo musicie się uczyć od microsoftu?
Możesz wykasować te moje posty, by Wam nie robić zlej reklamy bo przecież FF jest najlepszy, najbezpieczniejsz itd. Żenujące, naprawdę panowie!!!
- Gość
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0
Dobra nie będę Was już męczył swoimi problemami. Nie da się to się nie da. Widocznie jeszcze dużo musicie się uczyć od microsoftu?
Możesz wykasować te moje posty, by Wam nie robić zlej reklamy bo przecież FF jest najlepszy, najbezpieczniejsz itd. Żenujące, naprawdę panowie!!!
jak się nie da jak się da - na 10 komputerów które teraz obszedłem - w każdym teledyski na interii działają bez zarzutów (specjalnie się ruszyłem żeby nie było że moderator ma jakiegoś mega firefoxa)
Złej reklamy nie robisz nam. robisz ją interii... Co do tych teledysków - nie mamy wejścia w twój komputer (odpal na chwile IE to będziemy mieli) i nie jesteśmy w stanie z twoich relacji sprecyzować źródła problemu.
temat teledysków na interii był omawiany kilkakrotnie i jest kilka różnych rozwiązań. Ty na razie przyznałeś się tylko do przeprowadzenia standardowej diagnostyki...
ps. Jeśli nie chcesz używać FF - nikt ci nie każe - i tu się różnimy od Microsoftu
- Tomek
- Moderator
- Gość
FF jest przeglądarką internetową spełniającą standardy.
IE - to program do obsługi Windows Update. Ktoś kiedyś powiedział - "IE pozwala na dostęp do całego świata z twojego komputera i odwrotnie"
IE nie trzyma się standardów - poszukaj o ACID2, IE ma problemy poważne z bezpieczeństwem i niezałatanymi lukami - google.
A dlaczego nie działają teledyski - gdzieś czytałem że pomaga przejście z WMP 10 na 9.0 ale nie ręczę..., może warto przeładować WMP 10??
Poza tym - teledyski - to sprawa zewnętrzna, niejako niezależna od przeglądarki tylko od wtyczek zewnętrznych.
zerknij na te wątki
http://www.mozillapl.org/forum/about-21010.html
http://mozillapl.org/forum/about-17005.html
http://www.mozillapl.org/forum/about-24021.html
http://www.mozillapl.org/forum/about-22300.html - hmmm...
- Tomek
- Moderator