Dla przycisków narzędziowych takie parametry powodują względne wycentrowanie:
- Kod: Zaznacz cały
toolbarbutton {
padding: 5px 0 4px 4px;
}
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070201 BonEcho/2.0.0.2pre
toolbarbutton {
padding: 5px 0 4px 4px;
}

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070201 BonEcho/2.0.0.2pre

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1
teo pisze:No to następna sprawa.
Progressmeter dałeś 25 px. IMHO 20px to świat i ludzie.
teo pisze:Zrobiłem polską wersję i z miejsca odzywa się semantyka i formy gramatyczne. Trzeba będzie nad tym popracować, bo takie same problemy będą mieli Niemcy, Włosi, Francuzi, Hiszpanie. Generalnie te języki, które są opisowe.
teo pisze:Zmiany w kodziei częściowo tłumaczenia. Może te sprawy omówimy poza forum? Jaki kanał proponujesz?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1
mevo pisze:Sciągnąłem z devlib.org/mozdev/brief wersję 0.3, Firefox widzi go jako 0.2.
Rozszerzenie fantastyczne.
Zrzut z zaznaczonymi błędami i postulatami: ; )
http://img201.imageshack.us/img201/9571/briefvq7.jpg
Proszę o jakąś ikonkę, może być ta z paska stanu
Dobrze by było, gdyby przyciski Briefa były brane z aktualnego motywu
Błąd przy zmianie rozmiaru
Animacje przycisków nie działają albo nie istnieją
Zaokrąglenie
Gdy kliknę na ten przycisk, a następnie obok...
źródło informacji
Proponuję rozbić to menu na dwa przyciski
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1
W porównaniu z "Mark As Read" są one stosunkowo rzadko używane, więc nie chcę, żeby specjalnie dla nich ta sekcja zajmowała więcej miejsca (i to znacznie). Poza tym, możliwe, że z czasem dojdzie więcej akcji i wtedy umieszczenie ich na oddzielnych przyciskach w ogóle nie będzie wchodziło w grę.
Nie obserwuję tego u siebie.
mevo pisze:W porównaniu z "Mark As Read" są one stosunkowo rzadko używane, więc nie chcę, żeby specjalnie dla nich ta sekcja zajmowała więcej miejsca (i to znacznie). Poza tym, możliwe, że z czasem dojdzie więcej akcji i wtedy umieszczenie ich na oddzielnych przyciskach w ogóle nie będzie wchodziło w grę.
Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby jednak rozbicie tego menu na 2 przyciski-obrazki, bez tekstu. Gwiazdka i krzyżyk nie zajęłyby dużo więcej miejsca niż plusik i strzałka.
Swoją drogą wolałbym również obrazkowe "Mark As Read" i "Mark As Unread", ikony są gotowe (te z góry). Można dodać do nich tekst wyświetlający się po najechaniu kurorem i wtedy żaden początkujący użytkownik nie będzie miał problemów.
Jeszcze 2 sugestie, jeśli mogę :)
-finalną stroną startową Briefa będzie folder "Unread", a nie pusta strona, tak?
-funkcja, która dla mnie byłaby bardzo przydatna (docelowo nie będę miał więcej niż 5 kanałów, czytam wszystkie nowe informacje, często odchodzę na jakiś czas od komputera, a Firefoxa zostawiam włączonego)-opcja automatycznego otwierania się nowych informacji w panelach
Trzy przyciski to już stopniowe wizualne przeładowanie, nawet jeśli małe. Poza tym, jak mówiłem, takie rozwiązanie nie jest perspektywiczne w obliczu dodawania kolejnych akcji.
"Mark As Read" jest tekstowe, ponieważ ma być to duży cel - ten przycisk jest używany nieustannie. Dlatego też zmniejszenie go do obrazkowego nie wchodzi w grę.
Jeszcze nie wiem, jaka, ale na pewno nie pusta.![]()
Cóż, można klikać środkowym klawiszem. Nie wykluczam dodania takiej opcji, ale zaczekam czy będzie więcej takich próśb.
mevo pisze:W wersji finalnej po otwarciu informacji będzie się ona automatycznie ustawiała na przeczytaną, prawda? (kolejna sugestia;]) Więc użycie "Mark As (Un)Read" będzie wtedy raczej sporadyczne...
Jeszcze nie wiem, jaka, ale na pewno nie pusta.![]()
Niech to będzie folder Unread. Przecież celem włączenia Briefa jest przeczytanie nowych wiadomości, a nie pogrzebanie w jego koszu czy sprawdzenie pogody.
Cóż, można klikać środkowym klawiszem. Nie wykluczam dodania takiej opcji, ale zaczekam czy będzie więcej takich próśb.
Wiem, że jest taka opcja, ale jak ja i tak czytam wszystkie informacje, to automatyczne otwieranie będzie o niebo wygodniejsze. (to jest dobry pomysł na oddzielne, maleńkie rozszerzenie, które będzie odpowiedzialne za otwieranie nowo wykrytych wiadomości przez czytnik Firefoxa)
Zrobienie takiej opcji nie zaszkodzi (chyba że, patrz wyżej, dużo z tym roboty)
Teraz Brief prezentuje się i działa wyśmienicie. I ja także składam gratulacje - kawał porządnej pracy.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.9) Gecko/20061206 Firefox/1.5.0.9

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.2) Gecko/20070219 Firefox/2.0.0.2
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa
Zarejestrowani użytkownicy: Baidu [Spider], Google [Bot]