Gesty z MozilliPL gryzą się z Prefbarem
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Gesty z MozilliPL gryzą się z Prefbarem
Przeglądarka: -
Na początku jak zainstalowałem Mozillę PL 1.4b a póżniej dodałem do niej prefbara ze strony www.xulplanet.com to ten prefbar zamiast się wyświetlać cały dobrze to był tylko pasek o 1/3 wysykości orginału i bez żadnych przycików. To wtedy nie wiedziałem gdzie leży błąd.
Przed chwilą zaś zmieniłem swojego Angielskiego Firebirda na FirebirdaPL i także standartowo zainstalowałem od razu Prefbara i przypadłośc podobna , więc poszedłem do ustawień zrobiłem disable na gesty reset przeglądarki i patrze że wszytko dobrze.
Teraz mam pytanie jak odinstalować Gesty z MozilliPL bo na szczęście na Firebirdzie z którego częściej korzystam nie ma tego problemu.
Przed chwilą zaś zmieniłem swojego Angielskiego Firebirda na FirebirdaPL i także standartowo zainstalowałem od razu Prefbara i przypadłośc podobna , więc poszedłem do ustawień zrobiłem disable na gesty reset przeglądarki i patrze że wszytko dobrze.
Teraz mam pytanie jak odinstalować Gesty z MozilliPL bo na szczęście na Firebirdzie z którego częściej korzystam nie ma tego problemu.
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
No proszę - a jak ja zgłaszałem problem z PrefBarem (w Moz 1.3.1), to mi napisali (na forum), że PB nie jest zaktualizowany do Mozilli 1.3.1 i 1.4b. A tu się okazuje, że to jednak Gesty powodują konflikt - tylko czemu nie powodują go w 1.3?

Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Olhado/256 pisze:No proszę - a jak ja zgłaszałem problem z PrefBarem (w Moz 1.3.1), to mi napisali (na forum), że PB nie jest zaktualizowany do Mozilli 1.3.1 i 1.4b. A tu się okazuje, że to jednak Gesty powodują konflikt - tylko czemu nie powodują go w 1.3?![]()
Prefbar i MozGest uzywaja tej samej nazwy funkcji (chociaż Mozilla powinna rozróżniać tę funkcję jako osobną dla każdego dodatku). Należy rozpakować plik prefbar.jar i zamienić wszystkie wystąpienia getProfileDir na na przykład getProfileDirPrefBar, potem ponownie spakować wszsytko do prefbar.jar, usunąć plik XUL.mfl i uruchomić ponownie przeglądarkę. Potem należy przesłać skrzynkę piwa Zespołowi MozillaPL za marudzenie nad jakością naszej przeglądarki
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
GmbH => wcale nie marudzę, tylo zgłaszam błąd i pytam, czy jest jakaś rada na to, bo Mozilla bez gestów, albo PrefBara jest dla mnie bezużyteczna (siła nawyku). Dlatego też nici z piwa
A za radę dzięki, jutro przetestuję, bo dziś mi się nie chce w sofcie grzebać... Ach - możesz mi jeszcze jakoś tak w dwóch zdaniach wyjaśnić czemu problemu nie ma w Moz 1.3, a w 1.3.1 jest?
A za radę dzięki, jutro przetestuję, bo dziś mi się nie chce w sofcie grzebać... Ach - możesz mi jeszcze jakoś tak w dwóch zdaniach wyjaśnić czemu problemu nie ma w Moz 1.3, a w 1.3.1 jest?
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
Olhado/256 pisze:A za radę dzięki, jutro przetestuję, bo dziś mi się nie chce w sofcie grzebać... Ach - możesz mi jeszcze jakoś tak w dwóch zdaniach wyjaśnić czemu problemu nie ma w Moz 1.3, a w 1.3.1 jest?
Bo w 1.3.1 i 1.4b dodałem nową wersję gestów (min. z możliwością definiowania własnych).
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
GmbH pisze:Potem należy przesłać skrzynkę piwa Zespołowi MozillaPL za marudzenie nad jakością naszej przeglądarki
Dla mnie to no problem. Jak kiedyś będziesz przelotem w Poznaniu to daj znać - jakieś piwko się skombinuje. Może nie od razu całą skrzynkę, ale jedno czy dwa na początek
PS: A może by tak zorganizować jakieś spotkanko? Hę? Ja proponuję w Poznaniu, bo jestem leniwy, poza tym mnie kobita nie puści w Polskę na noc
- Yano
- Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32
a ja bym proponowal wroclaw, acz poznan tez moze byc 
pozdrawiam serdecznie, emdej
Czasami dochodzę do wniosku, że ludzie są ogólnie głupi. Dziwnym trafem przytrafia mi się to gdy myślę o dwóch tematach, polityce i przeglądarkach :/ (by qviri)
JID: emdej@jabber.org | gg: 17344
Czasami dochodzę do wniosku, że ludzie są ogólnie głupi. Dziwnym trafem przytrafia mi się to gdy myślę o dwóch tematach, polityce i przeglądarkach :/ (by qviri)
JID: emdej@jabber.org | gg: 17344
- emdej
- Z nami od: 03 lipca 2002, 13:40
najprosciej problemu z gestami i prefbarem pod windowsem(xp) pozbyc sie w nastepujacy sposob: odinstalowac mozille (nie kasuje wtedy katologu z ustawieniami zakladkami itp). Zainstalowac ponownie odznaczajac przy instalacji dodatek gestow. Nastepnie zainstalowac prefbara, reset mozilli, instalacja gestow ze strony: http://optimoz.mozdev.org/gestures/installation.html
I po restarcie wszystko pieknie dziala- zarowno gesty jak i prefbar
Sprawdzone przed chwilka na mozilli 1.4b
I po restarcie wszystko pieknie dziala- zarowno gesty jak i prefbar
Sprawdzone przed chwilka na mozilli 1.4b
- nutado
- Z nami od: 18 grudnia 2002, 13:45
GmbH pisze:nutado pisze:http://optimoz.mozdev.org/gestures/installation.html
Tyle że to jest stara wersja gestów... Poza tym jak wyjdzie nowa oficjalna wersja (nasza jest z CVS) to i tak nie będzie działać
Może będzie działać ponieważ jak zgłosiłem problem tu na forum to równocześnie wysłałem e-maila do twórców "Gestów" jak przysłali e-maila z prośbą o dokładne informacje odpisałem im sposób rozwiązania jaki
(oczywiście to przetłumaczyłem na ang wcześniejGmbH pisze: Prefbar i MozGest uzywaja tej samej nazwy funkcji (chociaż Mozilla powinna rozróżniać tę funkcję jako osobną dla każdego dodatku). Należy rozpakować plik prefbar.jar i zamienić wszystkie wystąpienia getProfileDir na na przykład getProfileDirPrefBar, potem ponownie spakować wszsytko do prefbar.jar, usunąć plik XUL.mfl i uruchomić ponownie przeglądarkę.
więc może to naprawią zawczasuJens Bannmann pisze: I filed a bug at http://mozdev.org/bugs/show_bug.cgi?id=3793 to track
the issue.
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
No, w końcu siedzę na MozPL 1.3.1, ale poradziłem sobie z problemem w inny sposób - po prostu zachowałem starą wersję Gestów, która się nie gryzła z PrefBarem. Teraz mi wszystko działa idealnie 8)
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite