Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.12) Gecko/20070508 Firefox/1.5.0.12
tomasiek pisze:@kabzior
To co podałeś to podstawa przecież pracy na linuksie - po prostu kodeki... wiele osób natomiast nie wie o rozszerzeniach czy o pluginach (czyli np. mozilla-mplayer - chyba gdzieś wcześniej nazwa mi się pomyliła - w FAQ będzie poprawnie)
Tak wiem, ale pomyślałem że może warto w takim FAQ napisać o tych kodekach, metoda z aptitude niczego nie popsuje (jak będą zainstalowane to nie ruszy) a może pomóc. Myślałem żeby dodać coś w stylu "sprawdź czy masz zainstalowane kodeki" itd itd, np AIFIR do tych nieszczęsnych teledysków potrzebny jest oprócz mozilla-player też xine chociażby. Ale to tylko luźna propozycja

GrzegorzJZD pisze:Poza tym, pod Ubuntu masz Automatixa czy skrypty do Frywulnego Fulmara.
A nie wiem, nie używam Frywolnego Fulmara bo mi nie działa
Automatixów itp też zresztą nie używam, po co generować możliwość kolejnego potencjalnego problemu na lini APT <-> Automatix skoro ctrl^c ctrl^v w konsoli i zrobione, a jeśli nie to konsola prawdę zawsze powie

tomasiek pisze:a właśnie skądś mi się Twój nick kojarzył...
hehehehe