MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Nie mogę wysłać większych załączników w poczcie !?

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Nie mogę wysłać większych załączników w poczcie !?

Postautor: E2rd » 15 maja 2002, 01:46

Przeglądarka: -

Witam!

Nie wiem, czy mogę na tym forum pytać o problemy związane z Mozillą ogólnie, a nie z MozPL, ale...

Otóż używam Mozilli na Linuxie z dialupem. Nie mogę wysyłać w poczcie załączników większych niż jakieś 35k! Po wysłaniu jakiegoś kawałka maila (np."Delivering mail....67%") Mozilla przestaje się komunikować z siecią. Co więcej, przez połączenie nic już nie przechodzi - próbowałem ping-ować.

Nie zauważyłem tego problemu wcześniej (cóż, wysyłam tylko drobne załączniki..), ale jak zacząłem testować, to tak samo zachowuje się wersja 0.9.7 i RC2!

Czy ktoś może potwierdzić, że ma podobny problem? Moja konfiguracja to:
Moz RC2, Linux RedHat 7.1, zarówno kppp, jak i RedHat ppp dialer, Winmodem DeskLink PCI PM560MSV-C.
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Re: Nie mogę wysłać większych załączników w poczcie !?

Postautor: GmbH » 16 maja 2002, 12:30

E2rd pisze:Otóż używam Mozilli na Linuxie z dialupem. Nie mogę wysyłać w poczcie załączników większych niż jakieś 35k! Po wysłaniu jakiegoś kawałka maila (np."Delivering mail....67%") Mozilla przestaje się komunikować z siecią. Co więcej, przez połączenie nic już nie przechodzi - próbowałem ping-ować.

Nie zauważyłem tego problemu wcześniej (cóż, wysyłam tylko drobne załączniki..), ale jak zacząłem testować, to tak samo zachowuje się wersja 0.9.7 i RC2!

Czy ktoś może potwierdzić, że ma podobny problem? Moja konfiguracja to:
Moz RC2, Linux RedHat 7.1, zarówno kppp, jak i RedHat ppp dialer, Winmodem DeskLink PCI PM560MSV-C.

Czy w innych programach pocztowych występuje ten sam problem?
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: Nie mogę wysłać większych załączników w poczcie !?

Postautor: E2rd » 16 maja 2002, 14:39

GmbH pisze:Czy w innych programach pocztowych występuje ten sam problem?

Nie wpadłem na to, żeby sprawdzić... :oops:
No dobra, po sprawdzeniu okazało się, że tak - zarówno NS 4, jak i KMail mają ten sam problem.
Dzięki, już wiem, gdzie szukać dalej. :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: trala30 » 26 lipca 2007, 19:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.12) Gecko/20070508 Firefox/1.5.0.12

Witam,

minelo 5 lat i mam to samo... Nie moge wyslac zalacznika powyzej 30kilku kB. Sam tekst i male pliczki wysyla bez problemu.

Co ciekawe problem zaczal sie jakis czas temu a przedtem wszystko hulalo ok. No i na pewno nie jest to wina Thunderbirda, bo wysylajac maile z gmail'a ze stronki www (z poczty Interii tez) dzieje sie to samo. I to zarowno pod FF jak i pod IE. Wysle te kilkadziesiat kB zalacznika na serwer (np 5%) i sie zatrzymie wysylanie, po czym pojawia sie komunikat ze wystapil blad.

Szperalem troche po necie ale nie znalazlem nic co by pasowalo do tego problemu (no moze poza wzmianka ze to moze byc zbyt dlugi czas oczekiwania na serwer itp.)

Ma ktos jakies pomysly jak to pokonac?

Aha, mam Neostrade 320kilo
trala30

Z nami od: 26 lipca 2007, 15:41

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite