MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Tlumaczenie dodatkow

Projektowanie aplikacji i rozszerzeń opartych na technologiach Mozilla Foundation: XUL, JavaScript, XPCOM, XBL i innych

Moderator: Pomocy?!

Ktory dodatek chcielibyscie miec spolszczony...

Googlebar
2
5%
Preferences Toolbar 2
7
19%
Calendar
16
43%
Checky (tu bedzie kupa roboty:)
3
8%
Jakis inny? - napiszcie jaki!
4
11%
Nie uzywam zadnego dodatku - daj mi spokoj!
5
14%

Liczba głosów : 37

Tlumaczenie dodatkow

Postautor: cpu » 02 czerwca 2003, 13:52

Przeglądarka: -

Ciekawe jakie bedzie zainsteresowanie...????

Hehe na razie mamy jeden niezalezny - Multizille od hADeSiKa

Moze akurat ktos(:wink:) sie zmobilizuje jak zobaczy ze jest zainsteresowanie...
:)
cpu

Z nami od: 05 listopada 2002, 22:07

Postautor: KLAPEK » 02 czerwca 2003, 15:04

Zagłosowałem na Kalendarz, ale z chęcią jeszcze chciałbym Toolbar -> szkoda że Ankiety nie mają kilku opcji na raz do wyboru ;)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: Gandalf » 02 czerwca 2003, 15:43

Kalendarz jest tu nie na miejscu, bo bedzie on standardowym elementem Mozilli po 1.5, wiec na 100% zostanie przetlumaczony wraz z pakietem.
Gandalf

Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37

Postautor: cpu » 02 czerwca 2003, 16:05

Ale to nie zmienia faktu ze czeka na niego duzo ludzi od dawna a poza tym jak kalendarz bedzie przetlumaczony szybciej niz 1.5a to GmbH i pbartecki beda mieli mniej roboty a my bedziemy mieli szybciej mozie... PL
cpu

Postautor: Domel » 02 czerwca 2003, 16:35

Cpu: Kalendarz trudno nazwac dodatkiem z dwoch powodow:
1) To nie jest dodatek, to cos wiecej - modul (zroc uwage ze posiada skompilowane bibloteki)
2) Kalendarz jest juz dostepny w niektorych pakietach "oficjalnych" z mozilla.org (troche dziwnie nazwac kuriera poczty dodatkiem nie sadzisz?)
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Postautor: cpu » 02 czerwca 2003, 16:42

Dobra spytam sie krotko chcecie miec go szybciej przetlumaczonego?
cpu

Postautor: Gandalf » 02 czerwca 2003, 17:11

Nie. Uwazam, ze Twoj pomysl jest dobry, ale lepiej zajac sie faktycznie jakims dodatkiem jak Toolbar Extensions itp.
Gandalf

Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37

Postautor: cpu » 02 czerwca 2003, 17:16

Googlebar 0.5.0.07 jest juz przetlumaczony - wieczorem zrobie XPI i bedzie on tam gdzie multizilla od hADeSiKa

Calendar - locale sa juz przerobione w 85% ale to wersja mocno robocza - potrzebna bedzie pomoc innych - sugesti do tlumaczenia... nie zagladalem do contenta ale mysle ze tez tam troche bedzie trzeba grzebac...

Preferences Toolbar 2 juz troche jest lizniety (przez hADeSiKa glownie) ale jest duzo zabawy z contentem - mysle ze wezme sie za to jak bede mial chec i skoncze calendar :D

Nie wiem co chcecie jeszcze - powiedzcie - ja tlumacze to czego sam uzywam,
cpu

Re: Tlumaczenie dodatkow

Postautor: irekc » 02 czerwca 2003, 18:44

cpu pisze:Ciekawe jakie bedzie zainsteresowanie...????

Hehe na razie mamy jeden niezalezny - Multizille od hADeSiKa

Moze akurat ktos(:wink:) sie zmobilizuje jak zobaczy ze jest zainsteresowanie...

Skromnie dodam, że jest jeszcze moje tłumaczenie Enigmail do Kuriera Poczty, dostępne na stronach projektu http://enigmail.mozdev.org
Proponuję zebrać te informacje i pliki i stworzyć listę spolszczonych dodatków na mozillapl.org - nie wszystko przecież będzie umieszczone w paczkach wypuszczanych przez MozillaPL Team, a zbiorcza informacja w jednym miejscu na pewno się przyda.
irekc

Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41

Postautor: pbartecki » 02 czerwca 2003, 19:56

W planach (haha, wiem ze to juz smieszne ;) jest zrobienie Mozillan Extensions Center, z sekretarkami, kawa dla gosci i malym centrum konferencyjnym :)

Choc na razie mozna zaczac juz od zebrania tego co jest - mozillapl.org sluzy tutaj pomoca ;)
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Postautor: lenrock » 02 czerwca 2003, 20:03

Tab browser extension czyli inne dodatek wiele razy wspominany na forum za swoją przydatność i "ukulturalnianie" ;-) Firebirda . Szkoda że nie został wpisany do listy. :cry:
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Postautor: cpu » 02 czerwca 2003, 20:27

lenrock pisze:Tab browser extension czyli inne dodatek wiele razy wspominany na forum za swoją przydatność i "ukulturalnianie" ;-) Firebirda . Szkoda że nie został wpisany do listy. :cry:

Nie ma sprawy tylko jak sie uporam z tym co mam...
cpu

Postautor: cpu » 02 czerwca 2003, 20:30

pbartecki pisze:W planach (haha, wiem ze to juz smieszne ;) jest zrobienie Mozillan Extensions Center, z sekretarkami, kawa dla gosci i malym centrum konferencyjnym :)

Choc na razie mozna zaczac juz od zebrania tego co jest - mozillapl.org sluzy tutaj pomoca ;)

Myslisz ze to moje tlumaczenie calendarka przed wami ma sens? bo juz sam nie wiem... mam juz dosyc dosyc - pare linijek plikow z locale potem zobacze jak z contentem w kazdym badz razie to jest tlumaczenie nad ktorym trzeba troche popracowac - tzn zapytac o opinie innych dlatego lepiej moim zdniem zaczac to wczesniej...
cpu

Postautor: hADeSik » 02 czerwca 2003, 21:18

Pozwolę sobie zauważyć, że Lenrock robi SpiderZillę ;)

BTW: PrefBar prawie gotowy ;)
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Postautor: cpu » 02 czerwca 2003, 21:26

Fajowo ze sie wszystko ozywilo - trzeba teraz pomyslec nad jakims miejscem na to - moze nowy dzial na stronce albo do dzialu poierz to dac??
cpu

Postautor: lenrock » 02 czerwca 2003, 21:32

Zmobilizowałem sie i rozpocząłem tłumaczenie mojego ulubionego Tabbrowsera , sądzę że jeszcze dziś przez noc i jutrzejszy poranek to zakończę ;-) później dam linka
lenrock
Moderator

Postautor: cpu » 02 czerwca 2003, 21:53

lenrock pisze:Zmobilizowałem sie i rozpocząłem tłumaczenie mojego ulubionego Tabbrowsera , sądzę że jeszcze dziś przez noc i jutrzejszy poranek to zakończę ;-) później dam linka

Super!!!
Ale sie porobilo :D

Lenrock: podaj mi jakiegos linka do strony tabbrowosera (sorki nie mam czasu szukac :oops: )

Jutro wieczorem juz chyba wypuszcze w koncu Googlebara - chce jeszcze przetlumaczyc instalator (tylko on mi zostal) no i wezme sie za Calendarka - widze tez ze Prefbar niedlugo bedzie - zyc nie umierac!
cpu

Postautor: lenrock » 02 czerwca 2003, 22:07

Oryginalny Tabbrowser http://white.sakura.ne.jp/~piro/xul/_ta ... ns.en.html
Ta akcja tłumaczenia dodatków to w ogóle powinna wcześniej powstać a i mam pytanie zna ktoś jakiś dobry notes co da się od razu pisać polskimi znakami w UTF-8 ?? bo na razie korzystam z konwertera ogonki97. najlepiej pod Winde ale znajomośc takowego pod Lina także się przyda.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2003, 22:19 przez lenrock, łącznie zmieniany 1 raz
lenrock
Moderator

Postautor: hADeSik » 02 czerwca 2003, 22:12

Kompozytor stron z Mozilli ;)

PS: Generalnie GoogleBar i PrefBar są gotowe - czekam jeszcze na ostatnie informacje od CPU i można będzie pobierać :D
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Postautor: cpu » 02 czerwca 2003, 22:20

lenrock pisze:Orginalny Tabbrowser http://white.sakura.ne.jp/~piro/xul/_ta ... ns.en.html
Ta akcja tłumaczenia dodatków to w ogóle powinna wcześniej powstać a i mam pytanie zna ktoś jakiś dobry notes co da się od razu pisać polskimi znakami w UTF-8 ?? bo na razie korzystam z konwertera ogonki97. najlepiej pod Winde ale znajomośc takowego pod Lina także się przyda.

Tez wlasnie szukam bo nieszczesna M$ Winda i jej UTF to koszmar...
Na razie uzywam polskiego infox free 1.0 (http://pb.wckp.lodz.pl/bin/infox10.exe) niby edytor XMLa ale UTF8 (i nie tylko ma...) :wink:

Co do akcji dobze ze jednak jest :wink:
cpu

Następna

Wróć do Programowanie z użyciem technologii Mozilli