Google widzi stary <title> w head!
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Google widzi stary <title> w head!
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.2; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)
To moje pierwsze kroki w modyfikacji strony, zmieniłam w już istniejącej stronie w obrębie <head> w znaczniku <title> zawartość z np. było
<title>Firemka Kowalski</title> na;
<title>Profesjonalne usługi w zakresie...</title>
niestety w wyszukiwarce GOOGLE jak mu daję wyszukiwanie żeby znalazł to co trzeba to nadal w mojej pozycji którą mi pokazuje w pierwszym wierszu opisu jest to co było wcześniej czyli "Firemka Kowalski" !
Czy da się to jakoś zmienić?
<title>Firemka Kowalski</title> na;
<title>Profesjonalne usługi w zakresie...</title>
niestety w wyszukiwarce GOOGLE jak mu daję wyszukiwanie żeby znalazł to co trzeba to nadal w mojej pozycji którą mi pokazuje w pierwszym wierszu opisu jest to co było wcześniej czyli "Firemka Kowalski" !
Czy da się to jakoś zmienić?
- kaśka_99
- Z nami od: 09 października 2007, 13:51
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; PL; rv:1.8.1.6) Gecko/20070802 SeaMonkey/1.1.4
Musisz poczekać aż robot google ponownie zawita na Twoją stronę i zaktualizuje wszystkie zmiany.
To może trochę potrwać biorąc pod uwagę ilość stron...
To może trochę potrwać biorąc pod uwagę ilość stron...
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.2; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)
Bardzo dziękuję!! Tak mi się właśnie wydawało, że google nie wszystko aktualizuje od razu. A nieprędko to znaczy za tydzień czy za miesiąc? Chyba nie za pół roku...?
- kaśka_99
Taaak! dziękuję!
A przy okazji zapytam czy na znaczniki np. <META name="description" ....> i <META name="keywords" ....> też zareaguje dopiero jak robot google ponownie odwiedzi tę stronę czy od razu.?
Tyle wiem, ze nie wypozycjonuję tymi dwoma wpisami strony ale jestem ciekawa czy google od razu te wpisy widzi tak jak zmienioną zawartość strony czy dopiero tak samo jak <title> za parę miesięcy?
A przy okazji zapytam czy na znaczniki np. <META name="description" ....> i <META name="keywords" ....> też zareaguje dopiero jak robot google ponownie odwiedzi tę stronę czy od razu.?
Tyle wiem, ze nie wypozycjonuję tymi dwoma wpisami strony ale jestem ciekawa czy google od razu te wpisy widzi tak jak zmienioną zawartość strony czy dopiero tak samo jak <title> za parę miesięcy?
- kaśka_99
Ode mnie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.7) Gecko/20070914 Firefox/2.0.0.7
kaśka_99 pisze:Taaak! dziękuję!
<META name="keywords" ....>
Ja tam wyjadaczem nie jestem, ale doszły mnie słuchy, że na wstawiane do nagłówka słowa kluczowe są ignorowane przez bota Google. Mam rację?
Nawet jeśli go te słowa obchodzą to ZTCW zareaguje na nie dopiero gdy odwiedzi stronę. Uważam, że nowe słowa kluczowe i opis będzie mógł poznać dopiero wtedy gdy wczyta sobie nową treść strony - póki co zna starą.
- Staszek27
- Z nami od: 05 kwietnia 2006, 15:57
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; FDM)
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Akurat w tym temacie miałam zerowe pojęcie a teraz już coś wiem. Poprawki w stronie na razie robię dość proste więc dzisiaj jeszcze pytań odnoście problemów z treścią nie mam! Ośmielę się też zauważyć, że znaczenia skrótów seo i ff jedynie się domyślam ale już nie będę na ten temat "seo" dalej pisać.
D
ziękuję!!!
D
- kaśka_99
• Strona 1 z 1