MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Ctr+lewy przycisk myszki - nie działa do końca jak powinno

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Ctr+lewy przycisk myszki - nie działa do końca jak powinno

Postautor: Katoda » 11 lutego 2008, 20:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 SeaMonkey/1.1.8

Nie jestem pewien czy przypadkiem ten post nie powinien trafić do działu z problematycznymi stronami - jeżeli tak, to przepraszam i proszę moda o przeniesienie.
Opis problemu: jest sobie bardzo miłe http://forum.mazdaspeed.pl/, które posiada jedną bardzo przykrą przypadłość - nie mogę używać na nim skrótu Ctrl-LPM (Lewy Przycisk Myszki), który na innych stronach powoduje otwarcie klikanego w ten sposób linku w nowym panelu przeglądarki. W tym forum kliknięcie w ten sposób linku prowadzącego do podforum powoduje otwarcie tegoż podforum jednocześnie w nowym i w bieżącym oknie. Jest to trochę irytujące, tym bardziej że Ctrl-LPM bezproblemowo działa w IE7, w IE6 bezproblemowo działa klikanie Shift-LPM, otwierające podforum w nowym oknie.
Problem ze skryptem forum czy też jednak z Seamonkey?
Dodatkowe info: Windows XP Home, Seamonkey 1.1.8.
Roman
katoda(znaczek)poczta.onet.pl
(znaczek)=@
Katoda

Z nami od: 12 września 2002, 13:42

Postautor: E2rd » 14 lutego 2008, 10:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070111 SeaMonkey/1.1

U mnie jest to samo przy klikaniu Ctrl+LPM, Natomiast ŚPM działa poprawnie, tzn. tylko otwiera linka w nowej karcie. Moim zdaniem wskazuje to na jakieś cyrki po stronie strony.

Więcej: linki na poziomie postu już działają normalnie. Z kolei z forum nie da się otworzyć posta w osobnej karcie. ŚPM zachowuje się jakbym klikał poza linkiem. Namieszali.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite