poczta odebrana zniknela, nie jest wyswietlana.
Moderator: Pomocy?!
poczta odebrana zniknela, nie jest wyswietlana.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14
Wszytkie wyslane wiadomosci sa na swoim miejscu, tylko thunderbird nie wie juz z ktorych kont przyszly.
wszytkie 3 konta istnieja i sa skonfigurowane.
caly spam jest
wszytko co w koszu tez jest.
Nie ma tylko odebranych, tych najwazniejszych.
w folderze ...\Dane aplikacji\Thunderbird\Profiles\y4djdmwo.default\Mail
sa 4 kolejne foldery
Local folders
i 3 inne odpowiadajace moim trzem kontom.
w Local folders plik inbox jest prawie pusy i zawiera pewnie pare wiadomosci ktore zdazyly do mnie przyjsc
w pierwszym folderze 1 konta jest plik inbox o wadze 34MB
a w pozostalych folderach 2 pozostalych kont plik inbox zajmuje 0MB
co zrobic aby thunderbird wyswietlil zawartos tego pliku inbox o wadze 34MB.
- yog
Re: poczta odebrana zniknela, nie jest wyswietlana.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070111 SeaMonkey/1.1
yog pisze:wyglada na to ze po instalacji nowego anty-vira AVG 8.0 i jego skanie wszytkie odebrane wiadomosci w thunderbirdzie nie sa juz wyswietlane. Zniknely.
To zapewne znaczy, że AVG zabrał plik z pocztą "do kwarantanny". Wszystkie wiadomości z jednego folderu TBird trzyma w jednym pliku. Jeśli ten plik się nie spodoba antywirusowi, to znika cała zawartość folderu TBirda.
Poszukaj po prostu pliku Inbox w kwarantannie antywirusa i każ mu "oddać" ten plik.
Aha, jeśli w międzyczasie TBird pobierał nowe wiadomości, to po przywróceniu skrzynki "z kwarantanny" z kolei stracisz te nowe. Przed przywróceniem - skopiuj te maile w TBirdzie do innego folderu, a po przywróceniu możesz je przenieść z powrotem do Odebranych.
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14
czy ten stan plikow inbox jaki aktualnie mam jest normalny?
i jak wczesniej pytalem:
co zrobic aby thunderbird wyswietlil zawartos tego pliku inbox o wadze 34MB.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070111 SeaMonkey/1.1
Anonymous pisze:nie, w virus vaulcie nie ma inboxa. i nie bylo jak patrzylem przedtem.
Tym bardziej pogadaj ze swoim antywirusem, bo ta sytuacja się zapewne powtórzy w przyszłości...
Anonymous pisze:czy ten stan plikow inbox jaki aktualnie mam jest normalny?
Jeśli masz włączoną Globalną Skrzynkę Odbiorczą, to w miarę normalny - katalogi dla poszczególnych kont muszą istnieć, ale pliki Inbox w nich nie muszą zawierać nic ciekawego.
Anonymous pisze:co zrobic aby thunderbird wyswietlil zawartos tego pliku inbox o wadze 34MB.
Np. skopiuj plik Inbox pod inną nazwę do katalogu Local folders przy wyłączonym Tb.
Ale wątpię, żebyś tam coś ciekawego zobaczył. Lepiej przeszukaj poprzednie tematy o odkasowaniu wiadomości...
- E2rd
- Moderator
Probowalem "odkasowac" wiadomosci i edytowac swoj plik inbox (34MB) i jak go juz notepad++ zaladowal, to zobaczylem ze on jest pelen znaczkow NUL.
Czyli dupa, 34MB niczego.
Wiadomosci stracone, bo przeciez gdzie one moga byc? zaden plik nie jest na tyle duzy aby w nim ich szukac, a z powietrza ich nie wezme :s Programow do odzyskiwania skasowanych danych tez niespecjalnie znam, chociaż nie wiem jakie to daje szanse w tej sytuacji. Pomysły mi sie niestety skonczyly.
Ciekawi mnie tez czy bylo to wynikiem updetu thunderbirda, czy AVG, tak jak zakladam. Beznadziejnie sie zachowal, ze w vaulcie nie umiescil tego co popsół.
Dzieki za pomoc.
- Yog
Yog pisze:zobaczylem ze on jest pelen znaczkow NUL.
No niestety, ale tak to chyba jest przy globalnej skrzynce odbiorczej...
Yog pisze:Programow do odzyskiwania skasowanych danych tez niespecjalnie znam
No, jeśli by mi bardzo zależało na tej poczcie, to bym się z nimi zapoznał...
A najpierw przeszukałbym dysk w poszukiwaniu charakterystycznego ciągu tekstowego (np. "Received:") - może jednak plik ze skrzynką sobie gdzieś siedzi, w jakimś mało oczywistym miejscu...
- E2rd
- Moderator
Odp: poczta odebrana zniknela, nie jest wyswietlana.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0
Trzeba w AVG wejsc w opcje i w "przechowalnia wirusów". Zaznaczyć plik inbox i kliknąć "przywróć" przy wyłączonym Thuderbirdzie. Jeśli Zaprotestuje, że plik istnieje - trzeba zrobic jego kopię.
- ZZ.
Wróć do Klient poczty Thunderbird