Mam problem z pełnym zainstalowanie polskiej wersji językowej Mozilli. Większość komunikatów jest po polsku, ale np zamiast ZAKŁADKI mam BOOKMARKS, zamiast SZUKAJ mam SEARCH, tak samo z połową menu PREFERENCJE Mozilli. Kurier natomiast jest angielski w 2/3, wszystkie ikonki na pasku są podpisane po angielsku. Wcześniej wszystko było ok, ale jak podniosłem Mozille do wersji 1.1 to tak mi się zrobiło. Próbowałem instalować polskie XPI ale nic to nie zmienia. Jak to naprawić?...
Pozdrawiam,
Piotrek,
www.pc.k7.pl
petec@vwgolf.pl
Problem z wersja językową
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Problem z wersja językową
Przeglądarka: -
Petec pisze:Mam problem z pełnym zainstalowanie polskiej wersji językowej Mozilli. Większość komunikatów jest po polsku, ale np zamiast ZAKŁADKI mam BOOKMARKS, zamiast SZUKAJ mam SEARCH, tak samo z połową menu PREFERENCJE Mozilli. Kurier natomiast jest angielski w 2/3, wszystkie ikonki na pasku są podpisane po angielsku. Wcześniej wszystko było ok, ale jak podniosłem Mozille do wersji 1.1 to tak mi się zrobiło. Próbowałem instalować polskie XPI ale nic to nie zmienia. Jak to naprawić?...
Proszę skasować plik chrome.rdf (szybkie i przyjemne) z podkatalogu chrome profilu użytkownika, lub zmienić język na angielski (raz dla Lang, restart i następna zmiana dla Reg) a później tak samo dla PL. Niestety jest to błąd Mozilli.
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
GmbH pisze:Petec pisze:Mam problem z pełnym zainstalowanie polskiej wersji językowej Mozilli. Większość komunikatów jest po polsku, ale np zamiast ZAKŁADKI mam BOOKMARKS, zamiast SZUKAJ mam SEARCH, tak samo z połową menu PREFERENCJE Mozilli.
Proszę skasować plik chrome.rdf (szybkie i przyjemne) z podkatalogu chrome profilu użytkownika,
Wydaje mi się, że kiedy miałem ten sam problem - Mozilla 1.1aPL na profilu używanym w 1.0 EN - wystarczyło skasować XUL.mfasl (na Win jest to xul.mfl), być może również przestawić język w preferencjach tam i z powrotem. Plik XUL.mfasl na pewno nadaje się do odstrzału - to tylko cache dla rysowania okien Mozilli.
Ale to było już dawno
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
działa, dzięki! wywaliłem chrome.rdf, wyskoczyło mi w mozilli ze Polish language needs update, zarzuciłem i... śmiga!
Wielkie dzięki raz jeszcze!!!
Pozdr,
Piotrek,
www.pc.k7.pl
petec@vwgolf.pl
Wielkie dzięki raz jeszcze!!!
Pozdr,
Piotrek,
www.pc.k7.pl
petec@vwgolf.pl
- Petec
(...) Proszę skasować plik chrome.rdf (szybkie i przyjemne) z podkatalogu chrome profilu użytkownika (...)
Hmmm... nie jest to do końca eleganckie. Mój problem rozwiązałem ściągając instalator z mozilla.org i także stamtąd pakiety językowe. I wszystko poszło tak jak trzeba bez żadnych sztuczek. Panowie - jakaś niedoróbka ??
Hmmm... nie jest to do końca eleganckie. Mój problem rozwiązałem ściągając instalator z mozilla.org i także stamtąd pakiety językowe. I wszystko poszło tak jak trzeba bez żadnych sztuczek. Panowie - jakaś niedoróbka ??
- Orka
Orka pisze:(...) Proszę skasować plik chrome.rdf (szybkie i przyjemne) z podkatalogu chrome profilu użytkownika (...)
Owszem ale nie nasza
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite