MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

SeaMonkey 2.0 alpha 1 jest dostępna...

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

SeaMonkey 2.0 alpha 1 jest dostępna...

Postautor: Katoda » 07 października 2008, 23:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1b1pre) Gecko/20080925121544 SeaMonkey/2.0a1

... tak tylko chciałem nadmienić, jako że używam od kilku dni i nie zaobserwowałem szczególnych problemów. Jeżeli ktoś chciałby się zapoznać z przyszłością SeaMonkey, to jest to bardzo dobra okazja :)
Jedyną niedogodnością jest brak języka polskiego w interfejsie (aczkolwiek słownik PL i sprawdzanie pisowni działa bardzo ładnie) oraz fakt, że niektóre rozszerzenia mogą nie działać z wersją 2.0, np. UserAgent Switcher. Poza tym - same zalety, np. wreszcie działają pewne skrypty na FaceBooku, które nie chciały działać na wersji SM 1.x.
Pobieranie, uwagi do wydania itp.: http://www.seamonkey-project.org/releases/2.0a1
Uwaga - podczas instalacji profil z SeaMonkey jest migrowany do nowej wersji (stary pozostaje nietknięty) wraz z katalogami poczty, nawet jeżeli były przechowywane w jakowyś niestandardowych lokalizacjach - więc czasami można przeżyć zaskoczenie ilością miejsca na dysku, które ubyło po instalacji SM 2.0 alpha 1. Na szczęście format mailboxa został taki sam, więc krótka edycja prefs.js przywraca wszystko do stanu normalności :D
Roman
katoda(znaczek)poczta.onet.pl
(znaczek)=@
Katoda

Z nami od: 12 września 2002, 13:42

Postautor: KLAPEK » 08 października 2008, 12:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.17) Gecko/20080829 SeaMonkey/1.1.12

Niestety i znów nic z tego ;/
SM 2.0 została skompilowana z obsługą dbus i gtk 2.10...
Ja oczywiście w pracy na Slackware 11 nie mam dbus, a gtk w wersji 2.8.
O ile dbus to pikuś to na maszynie w pracy nie chce mi się bawić w aktualizacje gtk z obawy przed wywrotką etc - maszyna w ciągłym użyciu i nie mogę pozwolić sobie na przestoje...
Po co wszystko jest kompilowane z najnowszymi bibliotekami?
A co z użytkownikami starszych wersji?
Mam nadzieję że finalna nie będzie potrzebować najnowszych bibliotek - bo jeśli tak to czeka mnie upgrade kilku maszyn ;/
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: Adrianer@publicWiFi » 09 października 2008, 05:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10.5; en-US; rv:1.9.1b2pre) Gecko/20081008 SeaMonkey/2.0a2pre

Klapek: Sm2 jest budowana na takich samych maszynach jak Fx,Tb,Sb, dlatego watpie aby cokolwiek downgradowali.
Wiec lepiej sie przygotuj na upgrade maszyn choc do wersji finalnej zostalo jeszcze conajmniej 2-5 miesiecy ;)
Adrianer@publicWiFi

Mały update

Postautor: Katoda » 11 października 2008, 10:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1b1pre) Gecko/20080925121544 SeaMonkey/2.0a1

UserAgent Switcher działa na SeaMonkey 2.0, trzeba było tylko zmienić maksymalną obsługiwaną wersję przeglądarki w install.rdf rozszerzenia :)
Roman
katoda(znaczek)poczta.onet.pl
(znaczek)=@
Katoda

Z nami od: 12 września 2002, 13:42

Postautor: Gość » 05 listopada 2008, 13:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1.18pre) Gecko/20081105 SeaMonkey/1.1.14pre

jest juz nawet a2 pl. tylko nie dziala wcale sprawniej, szybciej a na dodatek zajmuje wiecej pamieci niz 1.x. no i nie dzialaja ulubione dodatki- moztweak, proctor i skora pinball.

ktos wie czemu nie mozna dowolnie instalowac skladnikow sm 2.x? w jedynce mozna bylo zainstalowac bez klienta poczty teraz nie ma tego wyboru.
Gość

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite