MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

"rozsypany" folder - utracone wiadomości

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

"rozsypany" folder - utracone wiadomości

Postautor: wookash » 15 stycznia 2009, 14:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Witam,

Na wstępie zaznaczam, że nie znalazłem odpowiedzi w dostepnych FAQ, poprzez wyszukaj itp.

Rozsypał mi sie folder w Thunderbirdzie. Tzn po pierwsze załaczniki są widziane jako txt w tresci wiadomości, po drugie wyswietla kilkanascie z ponad 600 maili, po trzecie tresc wiadomosci jest z innego maila niz naglowek.

Myslalem ze to problem indeksu i usunalem plik indeksu aby jeszcze raz go odtworzyc. Odtworzyl tak samo, tzn efekt jak powyzej.

Probowalem przekopiowac folder z poczta z poziomu TB do innego konta, ale przekopiowal tylko te widoczne maile (i to tez sa pomieszane naglowki z trescia z innych maili)

Moze macie pomysl jak przywrocic poprawna strukture temu folderowi?
Moze sa jakies zewnetrzne narzedzia typu "fix/repair"?

Pzdr, Lukasz
wookash

Z nami od: 15 stycznia 2009, 11:07

Odp: "rozsypany" folder - utracone wiadomości

Postautor: szachinista » 18 lipca 2016, 11:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/51.0.2704.103 Safari/537.36

Mam podobny problem. Mam 3 poczty na Thunderbird. W jednej zostały wymieszane emaile z ostatnich 2-3 dni. Podejrzewam, że to wina wirusa, który pomieszał wszystkie nowo ściągnięte wiadomości. Treść wiadomości jest tekstowa i wklejony jest HTML do nich. Najgorsze, że treść wiadomości jest źle przypisana do listy emaili, czyli nadawca się nie zgadza. Gdy odpisałem na wiadomość, nadawca ją odebrał, ale treść nie była od niego.

Uruchomienie Thunderbida w trybie awaryjnym nie pomogło. Restart komputera także.
W konsoli błędów Thunderbird pojawiły się takie komunikaty jak na załącznikach.

Na serwerze niestety nie mam tych emaili, bo zostały już ściągnięte i usunięte z serwera :/
Ma ktoś jakiś pomysł jak naprawić kolejność?
W necie nie znalazłem nic na ten temat.
szachinista

Odp: "rozsypany" folder - utracone wiadomości

Postautor: dexter » 18 lipca 2016, 11:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Android 4.1.1; Tablet; rv:48.0) Gecko/48.0 Firefox/48.0

Niech Pan spróbuje odświeżyć indeks, jw.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Wróć do Klient poczty Thunderbird