MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Tło

Tematy specyficzne dla edytora stron Nvu i Kompozytora Stron z pakietu Mozilla

Moderator: Pomocy?!

Tło

Postautor: Nerf » 15 lutego 2003, 21:49

Przeglądarka: -

W menu w "Format/Kolory strony i tła" ustawiam "Adres URL jest względny w stosunku do adresu strony", przechodzę na zakładkę "Źródło" i widzę, że tłem strony jest lok plik lokalny z mojego komputera. Z powrotem wchodzę do opcji i widzę, że jest ona odznaczona. I tak w kółko... Mam Mozillę 1.2.1 pod Linuksem.
I believe that all government is evil, and that trying to improve it is largely a waste of time.
H.L. Mencken
Nerf

Z nami od: 14 stycznia 2003, 22:25

Tła ciąg dalszy

Postautor: Wojciech » 20 marca 2003, 22:39

Wygląda na to, że opcja ta jest po prostu jakoś wyłączona. Pozostaje jednak ręczna edycja. :(
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Re: Tła ciąg dalszy

Postautor: Jacek » 05 lipca 2003, 17:41

Wojciech pisze:Wygląda na to, że opcja ta jest po prostu jakoś wyłączona. Pozostaje jednak ręczna edycja. :(

Ejj - specjalnie czekalem na Mozille 1.4 sadzac (naiwnie jak sie okazalo), ze zostanie to poprawione, a tu klops - jak nie dzialalo, tak nie dziala :(
Ale dziwne jest to, ze dla dowolnych odnosnikow dziala poprawnie (mozna ustawic adres bezwzgledny), a dla tla nie da rady :evil:

Jacek
Jacek

Z nami od: 01 lipca 2002, 22:20

też tak mam

Postautor: Zibic » 10 stycznia 2004, 02:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031020

Używam Mozill 1.5 pl i tez mam ten problem ze sciażkami do tła, zarówno w wersji pod win jak i Linuksa :( Wkurza mnie to niemiłosiernie..... grrrr
Zibic

Re: też tak mam

Postautor: Gość » 10 stycznia 2004, 12:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; PL; rv:1.5) Gecko/20031007

Zibic pisze:Używam Mozill 1.5 pl i tez mam ten problem ze sciażkami do tła, zarówno w wersji pod win jak i Linuksa :( Wkurza mnie to niemiłosiernie..... grrrr

A mnie niemiłosiernie wkurza graficzne tło na stronach. Tu wielka przewaga Jaszczura nad badzIEwiem: Jaszur, jak zauważyłem, najpierw pobiera treść, a potem tło (albo równocześnie), a badzIEwie najpierw tło, a potem treść. "Postawa" Jaszczura jest logiczna.
Gość

Wróć do Edytor stron Nvu