MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

M 1.1A,Win98PL oraz `Personal Toolbar Folder`

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

M 1.1A,Win98PL oraz `Personal Toolbar Folder`

Postautor: tomir » 02 lipca 2002, 13:11

Przeglądarka: -

Cześć!

Piszę pierwszy raz :-? (hihi,kiedyś jest ten pierwszy... :wink: ).
Jak w temacie - sprawa dotyczy paska z adresami instalowanymi z Mozillą. Na kilku komputerach zainstalowałem tę wersję i otrzymałem pasek po polsku i z polskimi adresami. Na moim komputerze - nie :o. Miałem angielskojęzyczne adresy (oryginalny www.mozilla.org itp.).Po kilku manipulacjach (m.in. szukanie YellowPages w plikach Mozilli) udało mi się jedynie ten pasek ... usunąć :(. Chciałbym mieć taki pasek jak na innych komputerach - polski. Ponowna reinstalacja też nie pomogła. Być może wpływ miał Netscape 4.51 zainstalowany kiedyś? :roll: Nie piszcie o ustawieniach językowych, bo to też ustawiłem.
Więc czy ktoś ma jakiś pomysł? Może być za pomocą kopiowania plików z innego komputera, ale co musze skopiować by ten pasek się pojawił? Co ciekawsze - w pliku defaults/PL/... są polskie linki, tylko nie wyświetla mi sie toto :(.
Dzięki za pomoc! 3majcie się siedebara ;).
tomir

Z nami od: 02 lipca 2002, 08:11

Re: M 1.1A,Win98PL oraz `Personal Toolbar Folder`

Postautor: GmbH » 02 lipca 2002, 16:40

tomir pisze:Więc czy ktoś ma jakiś pomysł? Może być za pomocą kopiowania plików z innego komputera, ale co musze skopiować by ten pasek się pojawił? Co ciekawsze - w pliku defaults/PL/... są polskie linki, tylko nie wyświetla mi sie toto :(.

Te pliki są kopiowane do folderu profilu przy zakładaniu nowego profilu, odnośniki na osobistym pasku narzędzi są w pliku bookmarks.html, możesz go skopiować (i resztę też jeśli chcesz) - jednak Twoje bieżące zakładki (oraz ewentualnie panele Sidebar oraz ustawienia rozmiarów okien - jeśli wszystkie pliki skopiujesz) zostaną w ten sposób nadpisane :(
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: tomir » 03 lipca 2002, 09:48

Dzięki, poradziłem sobie teraz :).
Ale zastanawia mnie jedno - dlaczego nazywa się ten pasek `Personal Toolbar Folder` zamiast po polsku jakoś tam, no i brak polskich adresów po instalacji :o, a zamiast tego angielskie (oryginalne).
Może to przez to, że miałem zainstalowany w tym czasie Netscape?
:roll:
tomir

Z nami od: 02 lipca 2002, 08:11

Postautor: pbartecki » 03 lipca 2002, 16:11

Został zainstalowany zestaw angielskich ustawień domyślnych. Podczas tworzenia nowego profilu należy ręcznie wybrać Polskie ustawienia regionalne i językowe (przycisk "Wybór regionu" w ostatnim oknie Menedżera Profili).
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite