Strona główna
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Strona główna
Przeglądarka: -
Od trzech dni używam Mozilli jako głównej przeglądarki. Przyzwyczaiłam się do określonej strony internetowej jako głownej. Domyślam się że w Mozilli jest to Strona domowa. Ale nie wiem czy mam rację i jak się ją ustawia na stałe, tzn. aby po uruchomieniu przeglądarki zawsze ona się otwierała jako startowa. Czy ktoś mógłby mi opisać to bardzo, bardzo, bardzo przystępnym językiem?
- Mysza
Re: Strona główna
Przeglądarka: -
Mysza pisze:Od trzech dni używam Mozilli jako głównej przeglądarki. Przyzwyczaiłam się do określonej strony internetowej jako głownej. Domyślam się że w Mozilli jest to Strona domowa. Ale nie wiem czy mam rację i jak się ją ustawia na stałe, tzn. aby po uruchomieniu przeglądarki zawsze ona się otwierała jako startowa. Czy ktoś mógłby mi opisać to bardzo, bardzo, bardzo przystępnym językiem?
Ok, zakładam że masz najnowszą MozillePL 1.4. W okienku przeglądarki z menu wybierasz pozycję Edycja > Preferencje. Okienko otworzy się od razu na odpowiedniej zakładce - masz tam pole Wyświetl, wybierasz 'przy starcie przeglądarki', ponieżej zaznaczasz Strone Domową, i jeszcze niżej wpisujesz adres tej strony. Jeżeli dopiero zaczynasz z Mozilla, przeglądnij linki na głównej strone MozillaPL, jest tam sporo artykułów na rózne tematy, poczytaj notatkę do najnowszego wydania, FAQ, itd. Na forum jest dział Szkoła - tam też warto zerknąć. Zresztą radzę też zapoznać się ze wszystkimi ustawieniami w Preferencjach, nie wszystkie mogą być od razu jasne, ale czasami ich nazwa mówi sama za siebie
P.S. Następnym razem poszukaj odpowiedniego forum związanego z tematem pytania. (Nawigator w tym wypadku, ew. MozillaPL)
pozdrawiam
Irek
- irekc
- Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony