MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Powiększenie rozmiaru paska zakładek

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Powiększenie rozmiaru paska zakładek

Postautor: franciszek » 28 czerwca 2009, 20:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11

Witam,

Poszukuję rozszerzenia modyfikującego pasek zakładek. Chciałbym zwiększyć jego wielkość. Mam duży monitor i pracuję w rozdzielczości 1920x1080 z tego powodu zakładki wydają się bardzo małe no i dość dla mnie nieczytelne. Chciałbym je powiększyć aby były bardziej widoczne. Powinny mieć większy rozmiar tak jak by były w mniejszej rozdzielczości.

Czy istnieje takie cudo? :)
franciszek

Postautor: Grzegorz » 30 czerwca 2009, 11:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1) Gecko/20090624 Firefox/3.5

Zacznij od Zastosowanie userChrome.css i userContent.css, następnie przejrzy popularne modyfikacje oraz istniejące na forum wątki dotyczące modyfikacji interfejsu za pomocą CSS.

Po lekturze powyższego powinieneś wiedziec, co i gdzie modyfikować, zatem (o ile jeszcze nie znalazłeś) możesz poszukać odpowiedniego kodu modyfikującego pasek zakładek, tutaj i tutaj masz przykładowy CSS z definicjami wysokości paska zakładek i nie tylko, wystarczy zmienić height: 17px !important; /* adjust this line for height */ i ewentualnie dodać lub zmienić wielkość czcionki font-size: 16px !important;.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: franciszek » 30 czerwca 2009, 12:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11

Pięknie

dzięki, naprawdę sie postarałeś :)

pozdrawiam
franciszek

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa