MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Czy ktos zaczal promowac moja strone?

Propagowanie produktów z rodziny Mozilli

Moderator: Pomocy?!

Czy ktos zaczal promowac moja strone?

Postautor: Konrad » 20 lipca 2003, 08:49

Przeglądarka: -

v!tam

To jest chyba calkowity OT, ale zarazem jest to chyba jedyne miejsce gdzie moge o to zapytac.

Dotyczy to mojej strony www.vivamozilla.civ.pl. Od kilku dni statystyki jej staly sie conajmniej dziwne. Niemal wszyscy wchodzacy wchodza tylko do dzialu z archiwami (nie odwiedzaja nawet strony glownej), niemal wszyscy uzywaja IE, nikt z nich nie byl wczesniej na mojej stronie www i nie sa przekierowywani z innej strony. I co wazne tych osob jest jakos wyjatkowo duzo (w godzine wchodzi tyle ile normalnie w caly dzien)

Pytanie: czy ktos z Was za tym stoi? :) Nie zebym chcial ochrzanic, ale chce zrozumiec to dziwne zachowanie. Jakos nie moge sobie wyobrazic jak to mozliwe ze statystyki sie tak zachowuja. Jesli ktos na swojej stronie dalby linka do mojej strony, widzialbym strone odsylajaca, a takiej nie ma. Podejrzewalem tez ze statystyki padly, ale poki co wyglada ze wszsytko chodzi ok. Pomyslalem, tez ze moze archiwum moich newsow trafilo do jakiegos sidebara, no ale wchodza niemal sami z IE.

Tu podejrzewam, ze ktos rozsyla maile z adresem mojej strony z archiwami. Tylko kto? Drugie podejrzenie, to to, ze taki adres krazy miedzy ludzmi uzywajacymi GG- to by tlumaczylo czemu mam w statach niemal same IE.

Wie ktos cos co sie dzieje? Moze to ktos z forumowiczow postanowil rozpromowac moja strone, a moze jest tu ktos inny kto na taka promocje sam trafil? :)
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Re: Czy ktos zaczal promowac moja strone?

Postautor: dls » 20 lipca 2003, 16:54

Konrad pisze:Jesli ktos na swojej stronie dalby linka do mojej strony, widzialbym strone odsylajaca, a takiej nie ma.

Jak jest link we flashu, albo w javascripcie to http_referrer nie jest wysyłany. Więc nie wykluczałbym na twoim miejscu jakiegoś dziwnego linku, w jakimś serwisie www.
Myślę że to nie żaden spisek :)
dls

Z nami od: 12 maja 2002, 20:12

Postautor: athantor » 20 lipca 2003, 17:23

Konrad pisze:v!tam

To jest chyba calkowity OT, ale zarazem jest to chyba jedyne miejsce gdzie moge o to zapytac.

Dotyczy to mojej strony www.vivamozilla.civ.pl. Od kilku dni statystyki jej staly sie conajmniej dziwne. Niemal wszyscy wchodzacy wchodza tylko do dzialu z archiwami (nie odwiedzaja nawet strony glownej), niemal wszyscy uzywaja IE, nikt z nich nie byl wczesniej na mojej stronie www i nie sa przekierowywani z innej strony. I co wazne tych osob jest jakos wyjatkowo duzo (w godzine wchodzi tyle ile normalnie w caly dzien)

Pytanie: czy ktos z Was za tym stoi? :)

To albo któreś z tych

;-)
Obrazek Obrazek
athantor

Z nami od: 24 grudnia 2002, 15:22

Postautor: Konrad » 20 lipca 2003, 18:01

athantor pisze:
To albo któreś z tych

;-)

Te akurat jest latwo zidentyfikowac: mam je w statystykach :)
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Wróć do Promocja