MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

no i stracilem profil!!!

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

no i stracilem profil!!!

Postautor: arturkus » 08 lipca 2002, 09:12

Przeglądarka: -

uzywam Mozilli 1.1, zainstalowanej na 1.0. Nie uzywalem szybkiego startu, ale mnie podkusilo (jednak bez laduje sie zbyt wolno). preferencje > zaawansowane > wlacz szybki start i co? I nie mam ustawien kont i wszystkich maili w Kurierze, ustawien Nawigatora. Przeinstalowanie nic nie daje. Pokazuje moj profil, ale nic nie odzyskuje. Pomocy!!!
arturkus

Re: no i stracilem profil!!!

Postautor: pbartecki » 08 lipca 2002, 16:16

Jeżeli da się odtworzyć ten błąd po wgraniu Mozilli 1.1a i PO uprzednim usunięciu Mozilli 1.0 - to może to być ważny błąd Mozilli!

Na początek proponuje zachować wszystkie istniejące profile w bezpiecznym miejscu i sprawdzić, czy w plikach są zapisane stare dane (zakładki, ustawienia serwera, filtry, prefs.bak) jeśli tak, to część danych da się odzyskać, przegrywając pliki do nowego profilu.
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Postautor: arturkus ale i tak zostan » 08 lipca 2002, 17:56

pbartecki pisze:Jeżeli da się odtworzyć ten błąd po wgraniu Mozilli 1.1a i PO uprzednim usunięciu Mozilli 1.0 - to może to być ważny błąd Mozilli!

Na początek proponuje zachować wszystkie istniejące profile w bezpiecznym miejscu i sprawdzić, czy w plikach są zapisane stare dane (zakładki, ustawienia serwera, filtry, prefs.bak) jeśli tak, to część danych da się odzyskać, przegrywając pliki do nowego profilu.

Jasne, że próbowałem. Nie widzi ustawień! Miałem ustawione 3 konta. Pomaga dopiero na już wgranych starych plikach ustawienie kont od początku. Wtedy dopiero widzi foldery i maile! Dziwne, bardzo dziwne... Ale i tak zostanę przy Potworze!
arturkus ale i tak zostan

Postautor: zamek » 12 lipca 2002, 17:02

arturkus pisze:uzywam Mozilli 1.1, zainstalowanej na 1.0. Nie uzywalem szybkiego startu, ale mnie podkusilo (jednak bez laduje sie zbyt wolno). preferencje > zaawansowane > wlacz szybki start i co? I nie mam ustawien kont i wszystkich maili w Kurierze, ustawien Nawigatora. Przeinstalowanie nic nie daje. Pokazuje moj profil, ale nic nie odzyskuje. Pomocy!!!

To chyba musi być jakiś błąd programu, bo mnie się 2 razy na Mozilli 1.1 zdarzyło to samo: wpierw ni z tego, ni z owego monit o korzystanie z szybkiego startu, a potem - gdy chciałem wejść do Kuriera, otworzył mi się tam kreator. Wszystkie konta i wiadomości przepadły :evil: Po przeinstalowaniu Mozilli 1.1(nadpisanej na 1.0) miałem z poprzedniej instalacji zachowane zakłądki w Nawigatorze i wszystkie książki adresowe (na szczęście). W rezultacie zrezygnowałem z 1.1 i wróciłem do 1.0.
pozdrowienia
zamek

Postautor: adam88 » 12 lipca 2002, 22:05

jja po zainstalowaniu 1.1 (Linux) stracilem zakladki i historie. reszta ustawien sie zachowala.
adam88

Z nami od: 07 czerwca 2002, 19:26

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite