MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Menadżer plików

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Menadżer plików

Postautor: GrzesiO » 08 marca 2010, 16:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.8) Gecko/20100202 Firefox/3.5.8 (.NET CLR 3.5.30729)

Zawsze myślałem że menadżer pobierania plików w Mozilli ma jakieś podstawowe funkcje.
Ostatnio się zawiodłem i się bardzo wkurzyłem.
Często tracę połączenie z netem. I wtedy jak mam Mozillę włączoną ona anuluje pobieranie plików! Zdaje mi się, że powinna poczekać puki będzie połączenie z internetem (źródłem pliku) i wtedy kontynuować. Oczywiście ten plik co ściągam można pauzować. Jestem strasznie wkurzony bo nie mogę ściągnąć kilka dużych, ważnych dla mnie plików. Nawet bezpłatne o najprostsze menadżery pobierań automatycznie pauzują jak nie mają połączenia i później jak jest kontynuują. Zawiodłem się. Oczywiście mam najnowszą wersję. Mam nadzieję, że w następnej wersji będzie polepszony menadżer, bo ten jest beznadziejny ;(
GrzesiO

Odp: Menadżer plików

Postautor: Grzegorz » 09 marca 2010, 20:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.3a3pre) Gecko/20100306 Minefield/3.7a3pre

GrzesiO pisze:Zawsze myślałem że menadżer pobierania plików w Mozilli ma jakieś podstawowe funkcje.

Są to: (1) wyświetlanie postępu pobierania plików, (2) pauzowanie i wznawianie pobierań (o ile serwer obsługuje), (3) możliwość otwarcia lokalizacji docelowej pliku, (4) czyszczenie historii pobierań i (5) przeszukiwanie historii pobierań.

Dodatkowe funkcja są dostępne za sprawą dodatków.

GrzesiO pisze:Ostatnio się zawiodłem i się bardzo wkurzyłem. Często tracę połączenie z netem. I wtedy jak mam Mozillę włączoną ona anuluje pobieranie plików!

Ciężko, żeby przeglądarka udawała, że ma połączenie i dalej pobierała plik. Po wznowieniu połączenia możesz ponowić pobieranie, Firefox powinien dokończyć pobieranie od miejsca, w którym zostało przerwane, ale serwer musi obsługiwać wznawianie. Nie można też w tym czasie czyścić pamięci podręcznej przeglądarki ani usuwać plików .part.

GrzesiO pisze:Nawet bezpłatne o najprostsze menadżery pobierań automatycznie pauzują jak nie mają połączenia i później jak jest kontynuują. Zawiodłem się. Oczywiście mam najnowszą wersję. Mam nadzieję, że w następnej wersji będzie polepszony menadżer, bo ten jest beznadziejny ;(

Nie będzie, możesz skorzystać z niezależnych menedżerów, jak Orbit Downloader lub rozszerzeń jak DownThemAll!
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: GrzesoO » 13 marca 2010, 17:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6 (.NET CLR 3.5.30729)

ale jak się rozłączy net piszę, że brak połączenia i anuluje w ogóle ściąganie. Nie pauzuje.
GrzesoO

Postautor: Gość » 13 marca 2010, 18:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.8) Gecko/20100202 Firefox/3.5.8

A jakie to sa serwery? Hotfile, rapidshare itp?
Gość

Postautor: Grzegorz » 13 marca 2010, 21:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.3a3pre) Gecko/20100306 Minefield/3.7a3pre

GrzesoO pisze:Nie pauzuje.

Nie pauzuje, ale o ile serwer pozwala, uruchomić pobieranie ponownie, uwzględniając wcześniej poprany fragment pliku (przechowywany w pamięci podręcznej).
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Wróć do Przeglądarka Firefox