MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

zainstalowalem nową wersję i wywaliło otwarte karty :(

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

zainstalowalem nową wersję i wywaliło otwarte karty :(

Postautor: KissV8 » 13 marca 2010, 12:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.8) Gecko/20100202 Firefox/3.5.8 (.NET CLR 3.5.30729)

nowa wersja firefoxa się elegancko zainstalowała a po uruchomieniu nie zapytała czy przywrócić poprzednią sesję czy coś tylko otworzyła się strona mozilli :(
niektóre z kart nie były używane w ciągu ostatnich paru dni więc ich nie mam w historii a po to je miałem żeby w przyszłości skorzystać a nie bach i nie ma :(
jakoś można je odzyskać??? gdzieś jest zapisane co było otwarte???
KissV8

Odp: zainstalowalem nową wersję i wywaliło otwarte karty :(

Postautor: Tomek » 13 marca 2010, 12:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.2) Gecko/20100207 Namoroka/3.6

KissV8 pisze:niektóre z kart nie były używane w ciągu ostatnich paru dni więc ich nie mam w historii

Ale jeśli były otwarte to są w historii - bo były otwarte. Poza tym, nie rozumiem jednego - nie były używane, ale były otwarte... to znaczy były używane.
KissV8 pisze:po to je miałem żeby w przyszłości skorzystać

Do tego nie służą karty, tylko zakładki - dodajesz zakładkę do strony i możesz sobie zamknąć kartę. Jak będziesz jej potrzebował to klik w zakładkę i się otworzy.

ps. Pisz precyzyjnie, bo na razie wiadomo że chcesz odzyskać ostatnio używane karty, które nie były używane, ale były otwarte i nie ma ich w historii - jedno drugie wyklucza.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: zitto » 13 marca 2010, 13:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

Do tego co napisał tomasiek dodam jeszcze, że zawsze można stworzyć osobny katalog na zakładki, które miałyby być otwierane łącznie. Wszystkie zakładki z takiego folderu można otworzyć jednym kliknięciem.
Historia otwieranych stron jest przechowywana domyślnie co najmniej kilkadziesiąt dni. Jeśli nie zmieniałeś nic w ustawieniach z tym związanych powinieneś odnaleźć interesujące Cię strony poprzez wyszukanie w Bibliotece (Ctrl+Shift+H).
Jeśli w profilu jest plik sessionstore.js otwórz go np. Notatnikiem. Powinny w nim być adresy.
zitto

Z nami od: 13 listopada 2008, 13:24

Postautor: Grzegorz » 13 marca 2010, 21:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.3a3pre) Gecko/20100306 Minefield/3.7a3pre

Zawsze możesz zainstalować dodatkowy menedżer sesji oraz rozszerzenie kolejkujące/pauzujące wczytywanie nieaktywnych kart - [BarTab](http://grzglo.jogger.pl/2010/02/18/bartap/).
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Wróć do Przeglądarka Firefox