MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Problem z wyświetlaniem filmów Youtube.

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Odp: Problem z wyświetlaniem filmów Youtube.

Postautor: Joannap » 15 lipca 2010, 15:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.6) Gecko/20100625 Firefox/3.6.6 (.NET CLR 3.5.30729)

Jak w moim pierwszym poście. Nie mam problemów z odtwarzaniem filmów na YouTube. Mam problem z odtwarzaniem filmów z YouTube zamieszczonych na innych stronach. Bez względu na to jak jest ustawiony dom.ipc.plugins.enabled: false czy true.
Jak klikam na okienko filmu pojawia się komunikat: "An error occured, please try again later". I działo się tak już w poprzedniej wersji FF. Miałam nadzieję, że nowa naprawi problem, ale nie. Mam wersję 3.6.6.
Natomiast nie wiem czy chce mi się reinstalować FF, żeby się tego pozbyć. Bo do tego sprowadziłoby się utworzenie nowego profilu, prawda? Nie zauważyłam żeby FF dawał możliwość tworzenia alternatywnych profili w jednej kopii.
Joannap

Postautor: Tomek » 15 lipca 2010, 17:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.9.2.6) Gecko/20100627 Firefox/3.6.6

Joannap pisze:Bo do tego sprowadziłoby się utworzenie nowego profilu, prawda? Nie zauważyłam żeby FF dawał możliwość tworzenia alternatywnych profili w jednej kopii.

Możesz mieć nawet 3000000000000000 profili do jednej instalacji Fx. Wystarczyło tylko zerknąć do wiki lub do SD - masz tam odnośniki do odpowiednich artykułów. Ba! W strefie pomocy (na górze forum) masz odnośnik do art. Co to jest profil, w którym masz dokładnie wytłumaczone jak tworzyć nowe profile, jak uruchamiać Fx z konkretnym profilem a nawet z kilkoma różnymi naraz....
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: Mirek » 15 lipca 2010, 21:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.10) Gecko/20100504 Firefox/3.5.10

Dodam tylko, że zmiana dom.ipc.plugins.enabled nie ma żadnego wpływu na to jak flash jest uruchamiany - w jego przypadku brane pod uwagę jest ustawienie: dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll (true - w oddzielnym procesie, false - w tym samym) - no że chyba ktoś usunął ten domyślny wpis - tylko wtedy do głosu dojdzie dom.ipc.plugins.enabled - ale usunięcie nie jest chyba takie proste nawet dla średnio zaawansowanego użytkownika).
Mirek
Moderator

Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37

Postautor: Joannap » 17 lipca 2010, 18:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.6) Gecko/20100625 Firefox/3.6.6 (.NET CLR 3.5.30729)

Zajrzałam tam. Ale jeśli nie ma czegoś w menu, to mnie to nie interesuje. Nie jestem informatycznym ignorantem, ale też nie jestem informatykiem. Grzebanie w kodzie programu mnie nie bawi, a czasy DOSa, gdy trzeba było wklepywać komendy, minęły. Program powinien działać jak pralka: naciskam przycisk i pierze. Tak więc dziękuję za pomoc, ale taka dłubanina to już nadmiar wysiłku w stosunku do miary problemu. Obejdę się, albo przesiądę na coś innego. Pozdrawiam, J.
Joannap

Postautor: Tomek » 18 lipca 2010, 07:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.9.2.6) Gecko/20100627 Firefox/3.6.6

Joannap pisze:Zajrzałam tam.

Nie miałaś tam zaglądać, miałaś tam wykonać konkretną rzecz, dokładnie opisaną.
Joannap pisze:nie wiem czy chce mi się reinstalować FF, żeby się tego pozbyć.

Joannap pisze:jeśli nie ma czegoś w menu, to mnie to nie interesuje.

Czyli o tak - nie chcesz przeprowadzić SD, nie chcesz skorzystać z porady... to po co pytasz?
Joannap pisze:Grzebanie w kodzie programu mnie nie bawi

Grzebanie w about:config nie jest grzebaniem w kodzie programu. To grzebanie w opcjach które nie są standardowo dostępne przez menu. Wyobraź sobie jakby musiały wyglądać opcje Fx gdyby wszystkie opcje z about:config miałybyć umieszczone w menu. Poza tym - nic nie musisz nigdzie wklepywać. Wystaczy 2 razy kliknąć na danym kluczu. Do pralki też czasem musisz zaglądnąć - ot np. sprawdzić filtr wody. I nie robisz tego naciśnieciem przycisku na pralce...
Joannap pisze:taka dłubanina to już nadmiar wysiłku w stosunku do miary problemu.

Sprawdziłem. Zaznaczenie nazwy klucza - 2 sek. PPM i kopiuj - 2 sek. Nowa karta i wpisania about:config+enter = 10 sek. Wklejenie nazwy klucza - i wyszukanie 3 sek. Zmiana parametru (podwójne kliknięcie) - 1 sek. Restart Fx - załóżmy 20 sek. Razem 38 sekund. Faktycznie nie warto nawet próbować.
Poza tym - wciąż omijasz temat nowego profilu. A bez tego nikt nie jest w stanie ci pomóc.
Tomek
Moderator

Postautor: Grzegorz » 18 lipca 2010, 09:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.6) Gecko/20100625 Firefox/3.6.6

Joannap pisze:Natomiast nie wiem czy chce mi się reinstalować FF, żeby się tego pozbyć.

Hahahahahaha :D Napisz jak się dowiesz, może sprawdź w encyklopedii.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: Joannap » 18 lipca 2010, 10:23

Tomek pisze:
Joannap pisze:Zajrzałam tam.

Nie miałaś tam zaglądać, miałaś tam wykonać konkretną rzecz, dokładnie opisaną.

I zrobiłam. Napisałam to trochę wyżej. Wystarczyło zajrzeć do poprzednich postów. Jakieś 5 sek. ;)

Drodzy Panowie. Proszę bez złośliwości. Nie każdy ma ochotę grzebać się w bebechach oprogramowania. To jest właśnie przywara informatyków, że uważają że skoro dla nich wszystko jest takie oczywiste to dla innych też powinno być. A mnie to nie interesuje. Jestem skłonna poświęcić problemowi jakiś czas, ale tylko tyle ile na wyczyszczenie filtra w pralce. ;) Nie będę się w tym grzebać do upadłego.
Sprawę uważam za zamkniętą. Skorzystałam z porady i podziękowałam za chęć pomocy. Proszę nie wymuszać na mnie dodatkowych działań i powstrzymać się od komentarzy. Takie zachowanie na pewno nie zachęci innych laików do szukania pomocy na tym forum.
Bez urazy. Dzięki i do widzenia.
Joannap

Postautor: Ukson » 28 lipca 2010, 22:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8 (.NET CLR 3.5.30729)

a mi na identyczny problem natomiast pomoglo przestawienie opcji:
dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll

teraz dziala bez problemu :)
Ukson

Postautor: Gość » 02 sierpnia 2010, 09:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8 ( .NET CLR 3.5.30729)

Grzegorz pisze:
Kinga pisze:Problem musi tkwić w przeglądarce, nie widzę innej możliwości.

Z całą pewnością musi... Nawet jeśli u 99,99% innych użytkowników, którzy też pobrali tylko standardowe aktualizacje, problem nie występuje.

Mam ten sam problem od momentu ostatniej aktualizacji firefox. U mnie pojawia się na koniec info o problemie z plugin-container.exe

Irytuje mnie natomiast podejscie moderatorów do sprawy: 99,9% nie występuje ten sam problem(skąd statystyki z palca?), albo szukanie problemu w innym miejscu niż firefox itp.
PROBLEM DOTYCZY FIREFOX! inne przeglądarki nie mają z tym problemu, jednak nadal używam firefoxa bo mnie nie zawodzi aż do teraz.
Wcześniej nie myślałem nawet o zaglądaniu na forum z prostej przyczyny, nie interesuje mnie samoczynne grzebanie w programie bo nie znam się na tym. To moje pierwsze wejscie na forum. Powód - zero innego rodzaju pomocy z zewnątrz. Widzę że nie tylko ja mam ten sam problem i również zwracam uwagę i zgłaszam problem włąśnie TU na forum. Czy jest inny kanał kontaktowy z obsługą FF? Widzę że forum służy jedynie przekomarzaniu się i negowaniu przez moderatora problemów zgłaszanych na forum.

Skoro tyle osób zglasza ten sam problem i potwierdza brak poprawy przy użyciu prostych instrukcji moderatora - zgłoście to do obsługi FF! Kto zna miejsce inne niż te forum na zgłoszenie problemu - proszę o taką wskazówkę. Chętnie skorzystam i zgłoszę osobiście, podpiszę się na liście tego problemu itp.
Dodam że nie tylko problem leży w popularnym Youtube. Dot. to większości "filmów" w necie.
Gość

Postautor: dexter » 02 sierpnia 2010, 10:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; Windows NT 5.1; rv:2.0b3pre) Gecko/20100801 Minefield/4.0b3pre

Gość pisze:Kto zna miejsce inne niż te forum na zgłoszenie problemu - proszę o taką wskazówkę. Chętnie skorzystam i zgłoszę osobiście, podpiszę się na liście tego problemu itp.
Dodam że nie tylko problem leży w popularnym Youtube. Dot. to większości "filmów" w necie.

@Gość: https://bugzilla.mozilla.org

Możesz sprawdzić, czy któryś z tych bugów dotyczy twojego przypadku.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: mario11 » 22 sierpnia 2010, 14:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8

Witam
Podobnie jest u mnie. Od około tygodnia nie da się na ff oglądać filmów na żadnym serwisie.
mario11

Postautor: Tomek » 22 sierpnia 2010, 16:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:2.0b3) Gecko/20100813 Firefox/4.0b3

A czy skorzystałeś z porad które tu padły (zmiany w about:config, SD)?
Tomek
Moderator

Postautor: maniek1111 » 23 sierpnia 2010, 14:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; Windows NT 6.1; rv:2.0b3) Gecko/20100805 Firefox/4.0b3

mam to samo frezze na wykop.pl z youtube i na samym you tube to samo na 3.6 jak i 4.0beta flash aktualizowany
maniek1111

Postautor: dexter » 23 sierpnia 2010, 14:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0b5pre) Gecko/20100819 Minefield/4.0b5pre

dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: wichura » 24 sierpnia 2010, 18:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8

Nie wiem jak u was, ale u mnie problemem był działający w tle Winamp. To zawieszało mi filmiki we flash wyłączcie wszystkie inne programy i włączcie tylko FF. ;)
wichura

Postautor: Bartosz# » 04 września 2010, 20:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8

Ja też mam ten sam problem. Przekopałem kawał sieci ....i nic, a problem jest zgłaszany również na forach w świecie.
Dodam, że zainstalowałem nowy system W7 na nowym dysku. Wcześniej była vista. Wszstko nowe i też się zawiesza. By zamknąć wywalonego FF pomaga tylko zakończenie procesu w menadżerze zadań.
Zmiana opcji nie pomaga. Tworzenie nowego profilu też nie pomaga. Reinstalacja nie pomaga.
Z problemem borykam się od jakiegoś miesiąca. Pomagało odinstalowanie flash i zainstalowanie jakiejś starej wersji 9... Ale co mi z tego jak większość stron chce flasha w v.10. Problem nie dotyczy tylko youtube ale też innych stron pisanych we flashu.
Bartosz#

Postautor: Bartosz# » 04 września 2010, 21:07

Bartosz# pisze:Ja też mam ten sam problem. Przekopałem kawał sieci ....i

jeszcze trochę poopałem i wydaje się że jest:
http://kb.mozillazine.org/Plugin-contai ... ss_plugins
Bartosz#

Postautor: misq666 » 15 grudnia 2010, 12:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13

Witam . również mam problem z odtwarzaniem filmików na yt , mozilla była niedawno aktualizowana nic nie kombinowane itp. filmiki zamieszczone na innych stronach działają . gdy włączam filmik wyskakuje napis an current error , please try again later . wie ktoś o co :idea: chodzi?
misq666

Postautor: misq666 » 15 grudnia 2010, 12:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13

no spoko ja swój problem rozwiązałem , pobrałem adobe flash player http://get.adobe.com/pl/flashplayer/ i smiga 8-)
misq666

Postautor: kaczor » 31 marca 2011, 13:13

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)

U mnie problemem okazał się Adobe Flash Player w wersji 10.2.153

Przyplątał się po instalacji Firefoxa 4. Musiałem jednak powrócić do 3.5 z uwagi na IBM Lotus iNotes, a Flash został i bruździł przy filmach z YT. Poszukałem starszej wersji 10.0.xx i teraz nie ma problemów.
kaczor

PoprzedniaNastępna

Wróć do Przeglądarka Firefox