Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8
Tomek pisze:2. Ten magiczny pomarańczowy przycisk Firefox - dlaczego nie prowadzi do pełnego menu (Plik, Edycja, Widok, Historia, Zakładki itp itd...) - jak dla mnie pomysł chybiony - ukrywam menu po to żeby zajmowało mniej miejsca. Pojawia się dodatkowy button, ale nie oddaje on pełni funkcji menu - czyli i tak muszę włączyć menu. Idealnie rozwiązuje to dodatek "Personal menu".
Na userstyles.org jest wiele stylów, któe robią co trzeba, by przycisk był wyświetlany w jednej linii z paskiem kart (na razie tylko Windows) i zajmował mniej miejsca. Choć i dla mnie ten pomysł jest chybiony. Dotychczasowe rozwiązanie z auto-ukrywaniem menu było znacznie lepsze.
Tomek pisze:3. Dodawania własnych buttonów do paska kart z poziomu menu dostosuj - REWELACJA
Potwierdzam, świetne! Aż chce się zapytać, dlaczego dopiero teraz?
Tomek pisze:4. Pomysł z grupowaniem kart (Tab Candy) - dobre. Ale od razu zastanawiam się czy będzie możliwość otwarcia np. z folderu zakładek całej, wcześniej ustalonej grupy. Bo tak za każdym razem otwieranie zakładek i grupowanie ich w "polityka" "blogi" "pogoda" "praca" "temp" to bez sensu.
Mam bardzo duże wątpliwości z operowaniem na kartach, bez kart a w karcie. Jeśli chodzi o tego typu rozwiązanie, nie widziałem jeszcze niczego lepszego niż
Clustory, Stasia.
Tego typu wynalazki powinny być zakazane, w najgorszym razie opcjonalne. Ale do tego chyba nie dojdzie?
Tomek pisze:6. webdev - CSS3 - miodzio... ale i tak trzeba czekać aż jedna firma nadgoni...
Tak naprawdę to trzeba czekać, aż Mozilla dogoni Operę i inne na WebKicie. Niemniej wszystko idzie w dobrym kierunku

Tomek pisze:7. kodek od google (vp8) - da się (oczywiście jak powstanie)? Czy znowu licencje

VP8 jest dość zbieżne z WebM, które jest już obsługiwane w Firefoksie (natywnie) - jestem dobrej myśli w tym temacie. Ostatnio czytałem, że
ffmpeg ma udostępnić lub już to zrobiło kodek do konwertowania wideo (obecnie można to zrobić np. w
Miro Video Converter).
1. Mnie najbardziej nie podoba się motyw, będący kalką motywów innych przeglądarek. Nie widzę sensu w obramowaniu przycisków. Czy "wstecz" i "dalej" nie mogą być zwykłymi strzałkami? Muszą mieć otoczki zajmujące drugie tyle miejsca?
Czy tak nie jest schludniej?

2. Wolałby też zachować pasek stanu w obecnej postaci (niestety plany są jasne, ma zniknąć tradycyjny pasek, a widoczne będą podpowiedzi w stylu Google Chrome).