Jak ustawić stałą drukarkę?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Jak ustawić stałą drukarkę?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8 ( .NET CLR 3.5.30729)
Witam,
Od wczoraj mam dziwny problem z wyborem drukarek w FF.
Przy drukowaniu (Plik->Drukuj albo ctrl+p) oknie wyboru drukarki ciągle wisi jedna drukarka.
Z tego co pamiętam to wcześniej FF wybierał zawsze drukarkę domyślną ustawioną w Windowsie (mój XP Prof).
Myślałem, że to problem gdzieś w systemie, ale wszystkie programy wybierają drukarkę domyślną, tylko nie FF.
Muszę przewijać listę jakichś 15 drukarek.
I moje pytania: o co tu może chodzić? Jak ustalić drukarkę na sztywno? Czy może błąd przyszedł z aktualizacją Firefoxa?
O programie:
ver. 3.6.8.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8 ( .NET CLR 3.5.30729)
Pozdrawiam,
Ł.
Od wczoraj mam dziwny problem z wyborem drukarek w FF.
Przy drukowaniu (Plik->Drukuj albo ctrl+p) oknie wyboru drukarki ciągle wisi jedna drukarka.
Z tego co pamiętam to wcześniej FF wybierał zawsze drukarkę domyślną ustawioną w Windowsie (mój XP Prof).
Myślałem, że to problem gdzieś w systemie, ale wszystkie programy wybierają drukarkę domyślną, tylko nie FF.
Muszę przewijać listę jakichś 15 drukarek.
I moje pytania: o co tu może chodzić? Jak ustalić drukarkę na sztywno? Czy może błąd przyszedł z aktualizacją Firefoxa?
O programie:
ver. 3.6.8.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8 ( .NET CLR 3.5.30729)
Pozdrawiam,
Ł.
- ukikrk
- Z nami od: 29 lipca 2010, 09:05
Odp: Jak ustawić stałą drukarkę?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.11) Gecko/20100701 Firefox/3.5.11
U mnie z tego co widzę pamięta ostatnio użytą (about:config -> print.print_printer). Może masz print.save_print_settings ustawione na false, albo w pliku prefs.js (patrz katalog profilu) masz ustawioną na stałe jakąś inną drukarkę + wyłączone zapamiętywanie ostatniej. Jeśli nie pomogą zmiany w about:config i/lub usunięcie odpowiednich linijek w pliku prefs.js, to zapisz odpowiednie ustawienia właśnie w prefs.js.
Plik pref.js modyfikuj tylko przy wyłączonym całkowicie Firefoksie.
Plik pref.js modyfikuj tylko przy wyłączonym całkowicie Firefoksie.
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8 ( .NET CLR 3.5.30729)
a co powinienem zmienić, żeby ustawiała się standardowa drukarka?
proszę o informację jakie wpisy i gdzie.
proszę o informację jakie wpisy i gdzie.
- ukikrk
- Z nami od: 29 lipca 2010, 09:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.11) Gecko/20100701 Firefox/3.5.11
Standardowa = domyślna?
Jeśli tak, to wywalasz z prefs.js (przy wył. Fx) print.print_printer i ustawiasz print.save_print_settings na false (tu już wszystko jedno czy przez prefs.js, czy about:config)
Jeśli tak, to wywalasz z prefs.js (przy wył. Fx) print.print_printer i ustawiasz print.save_print_settings na false (tu już wszystko jedno czy przez prefs.js, czy about:config)
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/41.0.2272.76 Safari/537.36
Hej,
miałem taki sam problem. Rozwiązaniem jest usunięcie drukarki, którą uznaje TB za główną a następnie dodatnie z powrotem drukarki do kompa. Wynikiem tego drukarka domyślna w TB stała się ta z systemu, a inna po prostu zaczęła być dostępna.
miałem taki sam problem. Rozwiązaniem jest usunięcie drukarki, którą uznaje TB za główną a następnie dodatnie z powrotem drukarki do kompa. Wynikiem tego drukarka domyślna w TB stała się ta z systemu, a inna po prostu zaczęła być dostępna.
- gizmo
• Strona 1 z 1