Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8
Witam,
O to moje uwagi/spostrzeżenia:
Firefox 4b3
1)Wersja windowsowa (testowana na Win 7):
- przycisk firefox fajna rzecz, osobiście lubię mieć jak najmniej przestrzeni zajętej;
- przeszkadza to, że przełączając karty "na dół" pasek nawigacyjny przyjmuje te same barwy co górna belka okna. Ponadto karty na dole nie przechodzą płynnie w dół tylko "wychodzą" niejako ze strony www. Kiedy są na górze fajnie się komponują z paskiem nawigacyjnym. Dobrze by było, żeby "na dole" było tak samo (wychodziły z paska nawigacyjnego);
2)Wersja linuksowa (testowana na Ubuntu 10.04)
- nie ma przycisku firefox, jest pełne menu;
- przy próbie przeglądania zainstalowanych wtyczek (nie rozszerzeń) Firefox zwiesza się na dobrą chwilę. Ogólnie nie bardzo podoba mi się pomysł na przeglądanie rozszerzeń i wtyczek w nowej karcie a nie w oknie jak dotychczas (pewnie jestem konserwatywny

);
W obu przypadkach nie udało mi się sprawdzić Tab Candy. Po prostu go nie ma.
Ogólnie nowy FF zapowiada się fajnie ale jeszcze wymaga dopracowania. Wg. mnie dużym minusem jest to, że jeśli chodzi o interface, za bardzo "zalatuje" Google Chrome. Nie zauważyłem też tego szeroko zapowiadanego "przyspieszenia". Wciąż uruchamia się powoli i nie wczytuje stron szybciej niż wersja 3.6.8
Pozdrawiam