MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

USUNĄĆ IE ! :D :D

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Postautor: KLAPEK » 05 sierpnia 2003, 13:50

Przeglądarka: Links (0.98; Linux 2.4.20-xfs i686; 128x48)

Olhado/256 pisze:Przykład z Javą nie jest dobry. Mozilla używa Javy, natomiast obecność, lub nieobecność IE w systemie nie ma ŻADNEGO wpływu na Mozillę.

I nie, nie przeszkadza mi ten topic tak bardzo, po prostu odpowiadam na zarzuty :wink:

Skoro usunięcie IE przyspiesza działanie systemu, to ma także wpływ i na Mozillę, która teoretycznie też powinna chodzić szybciej ;p
Dobra, PAX Jaszczury i EOT
8)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: Gość » 05 sierpnia 2003, 14:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030731 Mozilla Firebird/0.6.1

KLAPEK pisze:
Olhado/256 pisze:Przykład z Javą nie jest dobry. Mozilla używa Javy, natomiast obecność, lub nieobecność IE w systemie nie ma ŻADNEGO wpływu na Mozillę.

I nie, nie przeszkadza mi ten topic tak bardzo, po prostu odpowiadam na zarzuty :wink:

Skoro usunięcie IE przyspiesza działanie systemu, to ma także wpływ i na Mozillę, która teoretycznie też powinna chodzić szybciej ;p
Dobra, PAX Jaszczury i EOT
8)

no wlasnie, BLA BLA, SUX IE, DEAD of EOT
Gość

małe pytanie

Postautor: vasart » 05 sierpnia 2003, 14:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624

a czy pasek szybkiego uruchamiania(bardzo wygodna rzecz) i parę innych drobiagów nie jest częścią IE? Wyrzucenie IE to niestety jak wylanie dziecka z kąpielą. Pomijając oczywiście kwestię, iż w win2k i > jest to chyba niemożliwe tak w 100%.
vasart

Z nami od: 22 lutego 2002, 17:04

Postautor: Gość » 12 sierpnia 2003, 08:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030808 Mozilla Firebird/0.6.1+

przypadkiem znalazlo mi sie takiego linka:

http://www.pomoc.xcom.pl/porady/win/fast2.php#kill

powyzej podane sposoby sa lepsze, ale moze ten tez sie komus spodoba, UWAGA! nigdy nie usuwalem IE i nie wiem czy system bedzie dziajac dobrze
Gość

Postautor: Yano » 12 sierpnia 2003, 12:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030807 Mozilla Firebird/0.6.1+

Ależ mylisz się. Oprócz przyspieszenia systemu, o którym wspomniał Klapek jest jeszcze jeden wpływ: ZU jak ma na kompie do wyboru IE i Mozillę to co wybierze? No właśnie. Ja mam ten problem w firmie i nad tym ubolewam, bo mimo wyraźnego powiedzenia, że używamy tutaj Mozilli to i tak co jakiś czas mam telefon, że się komuś IE wypierniczył. Fakt, że wtedy olewam i mówię, żeby użyć Mozilli, ale jednak...
;)
Yano

Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32

Postautor: taki co probowal » 13 sierpnia 2003, 18:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624

Wywaliłem IE i:

* nie zauwazylem wyraznego "kopa" ani "wiecej mocy pod maska"
* nie dzialaly niektore programy; czy programistom nie chce sie zrobic programu z wlastymi bibliotekami itd., czy to jakis spisek?

musialem zainstalowac spowrotem, bo te niektore programy...
taki co probowal

Postautor: Archer » 13 sierpnia 2003, 21:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624

taki co probowal pisze:Wywaliłem IE i:
[...]
* nie dzialaly niektore programy; czy programistom nie chce sie zrobic programu z wlastymi bibliotekami itd., czy to jakis spisek?

A po co dublować biblioteki? Spróbuj usunąć GRE i zacznij się dziwić dlaczego nie działa Mozilla, Kurier itp... ;)
Jak można użyć jednej biblioteki do wielu programów to tylko głupiec by nie skorzystał.
"To, co musiałeś odkryć samodzielnie, zostawia w twym umyśle ścieżkę, którą w razie potrzeby możesz pójść jeszcze raz." Georg Christoph Lichtenberg
Archer

Z nami od: 21 maja 2003, 23:41

Postautor: Olhado/256 » 13 sierpnia 2003, 22:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624

Dokładnie - programiści piszą programy pod konkretne systemy. Każda Wingroza, na którą się cokolwiek pisze, ma IE wbudowanego, a jego biblioteki są integralną częścią systemu. Po co dostarczać wraz z programem coś, co już jest w systemie? Jak ktoś kastruje swojego Windowsa, musi się liczyć z takimi konsekwencjami...
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: Yano » 14 sierpnia 2003, 06:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030811 Mozilla Firebird/0.6.1+

Żeby jeszcze wszyscy programiści tak robili. :evil: Ile razy mi się zdarzyło, że jakiś debil dołączył biblioteki do programu, które były o wiele starsze niż te u mnie. A potem męcz się człowieku i zastanawiaj, które to biblioteki podmieniono na starsze i dlaczego połowa programów nagle przestała działać...
Yano

Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32

Postautor: Gość » 14 sierpnia 2003, 12:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1

taki co probowal pisze:Wywaliłem IE i:

* nie zauwazylem wyraznego "kopa" ani "wiecej mocy pod maska"

musialem zainstalowac spowrotem, bo te niektore programy...

Bardzo dziwne bo u mnie jakos wszystko chodzi, bez komplikacji i pasek szybkiego uruchamiania tez jest :-)))))
Gość

Poprzednia

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite