MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

brak dostępu do zapamiętanych haseł po aktualizacji

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

brak dostępu do zapamiętanych haseł po aktualizacji

Postautor: Tomek_t1 » 25 września 2010, 11:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.10) Gecko/20100914 Ant.com Toolbar 2.0 Firefox/3.6.10

Przeprowadziłem aktualizację do wersji 3.1.4, w jej wyniku zniknęły mi wszystkie zapamiętane hasła, jak je odzyskać ?
Tomek_t1

Odp: brak dostępu do zapamiętanych haseł po aktualizacji

Postautor: Grzegorz » 25 września 2010, 13:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.10) Gecko/20100914 Firefox/3.6.10

Napisz coś więcej, z jakiej wersji aktualizowałeś, czy Thunderbird zapamiętuje na nowo wprowadzone hasła, czy stare są dostępne (widoczne) w menedżerze haseł?
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: tomek-t1 » 26 września 2010, 09:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.10) Gecko/20100914 Firefox/3.6.10

Aktualizowałem z poprzedniej aktualnej wersji (jak pojawia się informacja, że jest nowa wersja to klikam aktualizuj) - w tym przypadku to był wielki błąd.

Starych haseł w ogóle nie widać, nowo wprowadzone są zapamiętywane.

Jak dla mnie to najbardziej nieudana aktualizacja jaka była. Denerwujące hasło główne, które wymaga wprowadzania za każdym uruchomieniem programu.
Części haseł które miałem zapamiętane nie mogę odzyskać, nie wiem gdzie miałem zapisane je papierowo... zawsze działało... od co najmniej 4 lat.

Może ktoś wie w jaki sposób wrócić do poprzedniej wersji, żeby nie stracić maili, folderów, zasad, itd. ?
Miałem działające Birdiesync, już nie działa. :shock:
Jak mam to wszystko od nowa ustawiać w poprzedniej wersji Thunderbirda, sprzed tej chol... :cry: aktualizacji, to wracam do MS outlook.
tomek-t1

Postautor: tomek-t1 » 26 września 2010, 10:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.10) Gecko/20100914 Ant.com Toolbar 2.0 Firefox/3.6.10

A przepraszam mam aktualnie 3.6.10, więc pewnie aktualizowałem z 3.1.4.

Czy ma może ktoś pomysł:
- jak wrócić do poprzedniej wersji, bez utraty ustawień folderów, zachowanych maili, reguł - skąd wziąć instalatora i zainstalować tak, żeby przejął wszystkie ustawienia zainstalowanej wersji ?
- jak ewentualnie odzyskać zapamiętane hasła, które Thunderbird miał zachowane w jakimś pliku ?

ta aktualizacja to masakra, do tej pory przy aktualizacjach niektóre dodatki przestawały działać, ale czegoś takiego jak tym razem jeszcze nie miałem.
tomek-t1

Postautor: Gość » 05 września 2015, 20:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0

Witam mam ten sam problem tylko ze u mnie na najnowszą wersje 40.0.3 po aktualizacji znikł hasła
Gość

Wróć do Klient poczty Thunderbird