MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Poza kolejka?

Propagowanie produktów z rodziny Mozilli

Moderator: Pomocy?!

Poza kolejka?

Postautor: Gandalf » 05 sierpnia 2003, 14:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030717

Na mozillazine.org pisza dzisiaj o.... Polsce! Otoz Szczym napisal, ze z powodu sporej ilosci spotkan o tematyce IT ktore maja sie odbyc w Polnocnej Polsce zaczeto promowac Mozille na kostkach brukowych, budynkach...

Zdjecia: http://obin.org/index.php?module=Conten ... ay&ceid=21

Moje pytanie brzmi nastpujaco. Jak to sie stalo, ze calosc zostala rozegrana poza nami? Nie chce stawiac zadnych zarzutow (w koncu OS po to jest, zeby kazdyr obil co chce) :) Ale jednak jest to dla mnie dziwne. Jestesmy (z tego co wiem) dosc znani w srodowisku informatycznym w Polsce. Mamy ogromne mozliwosci ot - chocby pomoc przy przygotowywaniu tego typu kampanii, a takze wesprzec je medialnie i fizycznie, a jednak nagle nas to ominelo... hmmmzzzz :/// Szkoda.
Gandalf

Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37

Postautor: KLAPEK » 05 sierpnia 2003, 14:56

Przeglądarka: Links (0.98; Linux 2.4.20-xfs i686; 128x48)

Dobra robota 8)
Tylko rzeczywiście szkoda, że cała akcja odbyła się 'za naszymi plecami'.
Można by to jakos skoordynować, zamówić druk większej ilości i rozplakatować w więlu miejscach na raz, a także zmienić [może] na mozillapl.org ;)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Re: Poza kolejka?

Postautor: Gość » 05 sierpnia 2003, 14:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030731 Mozilla Firebird/0.6.1

Gandalf pisze:Na mozillazine.org pisza dzisiaj o.... Polsce! Otoz Szczym napisal, ze z powodu sporej ilosci spotkan o tematyce IT ktore maja sie odbyc w Polnocnej Polsce zaczeto promowac Mozille na kostkach brukowych, budynkach...

Zdjecia: http://obin.org/index.php?module=Conten ... ay&ceid=21

Moje pytanie brzmi nastpujaco. Jak to sie stalo, ze calosc zostala rozegrana poza nami? Nie chce stawiac zadnych zarzutow (w koncu OS po to jest, zeby kazdyr obil co chce) :) Ale jednak jest to dla mnie dziwne. Jestesmy (z tego co wiem) dosc znani w srodowisku informatycznym w Polsce. Mamy ogromne mozliwosci ot - chocby pomoc przy przygotowywaniu tego typu kampanii, a takze wesprzec je medialnie i fizycznie, a jednak nagle nas to ominelo... hmmmzzzz :/// Szkoda.

zawsze jest z tego jakis pozytek, ale puscili ogolnie mowiac tandete, teraz co niektorym mozia moze sie kojarzyc z shittem, zle ze tamta akcja nie byla jakos powiazana z mozillapl.org
Gość

Postautor: Gandalf » 05 sierpnia 2003, 15:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030717

O tym wlasnie pisze!
Nie chce oceniac jakosci, bo i tak uwazam, ze rozwiazanie jest nowatorskie na skale swiatowa (bo niech mi ktos w jakimkolwiek kraju pokaze uliczna reklame przegladarki!!!! :>)

Natomiast nie wyobrazam sobie puszczac reklamy KDE pomijajac kde.pl... Proponuje skontaktowac sie z autorem tamtego watka i zapytac czemu tak to poszlo. Faktycznie moznaby zmienic na MozillaPL (choc to marka mniej znana), albo chociaz przedstawic nowsze style graficzne, zaplanowac to troche lepiej, rozklejac po calej Polsce... wrrr, szkoda ze troche "przepadlo".

Szczerze mowiac zaczalem ten watek, bo pomyslalem, ze moze ja tylko cos przegapilem, a tak naprawde to jednak MozPL brala w tym udzial...
Gandalf

TRANQILO !

Postautor: szczym » 05 sierpnia 2003, 18:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.3a) Gecko/20021207 Phoenix/0.5

czesc wszystkim!

ojej, no dlaczego nie cieszcie sie ze mozilla jest troche bardziej znana w polsce? jak za waszymi plecami? no gdzie tam, tranqilo, zrobimy nowe akcje z mozilla pl czy mozilla dot org, przeciesz to jest jeden frat. troche zasmucila mnie wasza odpowiedz przeciesz link do mozillapl.org jest na szycie strony.

swiadomie kierowalismy akcje do kolesi z prokom i wp.pl by zaczeli zauwarzac nie tylko IE. moze kiedys zusowy platnik bedzie na xul?

chcialem odpowiedziec na kometarze na mozilla zine lecz od 2 godzin czekam na aktywacje loginu. :]

przepraszam za bledy ale jestem bardzo podekscytowany - server przez 3h wyslal 400 mega w samych jpg :)
szczym

Z nami od: 05 sierpnia 2003, 17:54

Postautor: Gandalf » 05 sierpnia 2003, 18:17

Szczym - chodzi mi o to, ze moglbys napisac o tym tutaj... Naprawde, jesli idzie o sprayowanie scian to jestem przeciw, jesli idzie o plakaty, to ja tez chce ich troche :) Z mila checia porozklejam po warszawie!!!!
Gandalf

przepraszam

Postautor: szczym » 05 sierpnia 2003, 18:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.3a) Gecko/20021207 Phoenix/0.5

przepraszam ze ominela was ta akcja, zrubmy wspulnie nowe plakaty promujace polska przegladake mozilla pomiedzy normalnymi urzytkownikami.

a potem zrobimy zdjecia i zapostujemy na mozillapl.org a wtedy nie tylko mozilazine sie zalikuje ale /. , linux.org , kde.jp co tam jeszcze.

aha, do obin.org juz zalinkowal sie jakis japonski zine :)
szczym

Z nami od: 05 sierpnia 2003, 17:54

Postautor: Wojciech » 06 sierpnia 2003, 12:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.3) Gecko/20030312

Niezależnie od gotowych plakatów, można by opublikować na mozillapl wzór plakaciku A4, do wydrukowania po pobraniu. Takie plakaciki mogą być alternatywą dla dużych, np. jesli ktoś nie widzi możliwości zamawiania 50 sztuk, można je również porozklejać wzgl. porozwieszać w miejscach, gdzie duże plakaty z różnych względów nie mogą być umieszczane.
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Re: przepraszam

Postautor: maryjan » 06 sierpnia 2003, 15:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030804 Mozilla Firebird/0.6.1

szczym pisze:przepraszam ze ominela was ta akcja, zrubmy wspulnie nowe plakaty promujace polska przegladake mozilla pomiedzy normalnymi urzytkownikami.

to ja morze poczekam, arz sie doedókójesz :D
maryjan

Postautor: Olhado/256 » 07 sierpnia 2003, 14:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624

maryjan pisze:
szczym pisze:przepraszam ze ominela was ta akcja, zrubmy wspulnie nowe plakaty promujace polska przegladake mozilla pomiedzy normalnymi urzytkownikami.

Pszeglondarki to jedno, ortografja to drógie :lol:
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: KLAPEK » 07 sierpnia 2003, 14:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.0.2) Gecko/20021216 --== MOZILLA RULLEZ ;-) ==--

Olhado/256 pisze:
maryjan pisze:

Dysleksja i dysgrafia aż tak Was cieszą :|
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: Gość » 07 sierpnia 2003, 15:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030804 Mozilla Firebird/0.6.1

KLAPEK pisze:
Olhado/256 pisze:
maryjan pisze:

jak cholera i zaden "dys" nie bedzie robil ze mnie dupy jak z koziej trabki :D
to jest forum a nie chat, gg, irc czy icq, przed wyslaniem mozna poprawic :P
Gość

Postautor: KLAPEK » 07 sierpnia 2003, 16:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (BeOS; U; BeOS 5 PE Max Edition v3b1 BePC; pl-PL; rv:1.3) Gecko/20030314 ~::Anarchia...KLAPEK...Pokoj::~

Anonymous pisze:
KLAPEK pisze:
Olhado/256 pisze:
maryjan pisze:

:/
Obie dys... mają to do siebie, iż dla danego dys... jego wersja jest poprawna, no chyba, że przed wysłaniem ma wszystko sprawdzać w słowniku

Już raz kiedyś była tu tego typu dyskusja i nie sądzę, by trzeba było pisać to jeszcze raz.
Więc panie prof. doc. dr hab. nauk humanistycznych weź na wstrzymanie :|
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: Olhado/256 » 07 sierpnia 2003, 17:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624

No wybacz KLAPEK, ale czasami naprawdę trudno przejść obojętnie wobec takich błędów. Jasne, ważniejsze jest co się pisze, niż jak się pisze, ale jak widzę "zrubmy" to od razu zaczynam traktować tego, kto to napisał, trochę mniej poważnie. Mimo wszystko - sorki szczym, czasem się zachowuję jak dzieciak :oops:
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: Gandalf » 07 sierpnia 2003, 17:20

Klapek. Ale ja nie moge sie zgodzic. Ja rozumiem, ze ktos ma klopoty z pisaniem poprawnie. Ja sam, choc dys- nie mam, tez mam z tym klopoty. Ale nie mozna pisac:

"I ftedy rzułw pszeszedł pżez mostek i ójżał zóżytą gazete" - to jest pare krokow za daleko :/
Gandalf

Postautor: KLAPEK » 07 sierpnia 2003, 18:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (BeOS; U; BeOS 5 PE Max Edition v3b1 BePC; pl-PL; rv:1.3) Gecko/20030314 ~::Anarchia...KLAPEK...Pokoj::~

Gandalf pisze:Klapek. Ale ja nie moge sie zgodzic. Ja rozumiem, ze ktos ma klopoty z pisaniem poprawnie. Ja sam, choc dys- nie mam, tez mam z tym klopoty. Ale nie mozna pisac:

"I ftedy rzułw pszeszedł pżez mostek i ójżał zóżytą gazete" - to jest pare krokow za daleko :/

No ale szczym zrobił 'tylko' 3 błędy, dla dys... naprawdę ciężko jest wyuczyć się tych u-ó i ż-rz, no i zdanie nie było aż tak zagmatwane ;)
Poza tym podobnież jak nie szata zdobi człowieka, tak i nie jego orografia....
A takie prześmiewcze podejście na pewno nie pomoże dyslektykowi.
Tyle wszyscy piszemy i staramy się, aby przeglądarka była jak najbardziej przyjazna ZU, a jednocześnie mam czasem wrażenie, że jestem na elitarnym forum humanistów, gdzie każde potknięcie językowe jest przestępstwem... :/
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: Gandalf » 07 sierpnia 2003, 18:10

Bo my musimy trzymac pewien standard. Kazdemu zdarzaja sie bledy. Ale staje sie to dosc niewygodne kiedy komus zdarzaja sie nagminnie, np. 3 slowa z bledem pod rzad. Nie smieje sie z nikogo, tylko zaznaczam, ze warto byloby aby taka osoba pilnowala sie jak moze.
Zreszta na obin.org w jednym z watkow w ktorym rozmawiaja chyba 2 albo 3 osoby, w kazdym poscie kazdego z nich sa spore ilosci bledow. Moze to jakies powiazane - plakaty - dys-* ?
Watek jest chyba o Animalsach. Nawet w plakatach sa bledy jezykowe!!!
Gandalf

Postautor: Gość » 07 sierpnia 2003, 22:42

KLAPEK pisze:
Anonymous pisze:
KLAPEK pisze:
Olhado/256 pisze:
maryjan pisze:

Obie dys... mają to do siebie, iż dla danego dys... jego wersja jest poprawna, no chyba, że przed wysłaniem ma wszystko sprawdzać w słowniku

Już raz kiedyś była tu tego typu dyskusja i nie sądzę, by trzeba było pisać to jeszcze raz.
Więc panie prof. doc. dr hab. nauk humanistycznych weź na wstrzymanie :|

dopra, ja kórfa jak hój dłógi i szerogi pierdole ortokrafie i bedem robil w ciól błenduw, nie chce mi sie myslec nad tom pierdolonom ortografiom i uwarzam sie za dyscostam w kazdej dziedzinie, morzecie mi naskoczyc
pomijam to rze nie urzywam Polskih literek (poza pewnymi wyjontkami, jak ten), ale to dlatego rze hce uniknąć ewentualnuch problemof z ogonkami - mysle, rze to normalny proceder urzyszkodnikuf kozystajoncyh z useneta

alleluja
Gość

Postautor: Łukasz » 08 sierpnia 2003, 00:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1

Czepiacie się :-? Każdemu się zdarza, a poza tym jeśli chcecie być takimi purystami to rządam zaprzestania używania zwrotów obcojęzycznych(skrótów też :evil: ) i bezwzględnego korzystania z polskiej klaw
Łukasz

Z nami od: 31 lipca 2003, 17:04

Postautor: Gość » 08 sierpnia 2003, 02:09

Łukasz pisze:Czepiacie się :-? Każdemu się zdarza, a poza tym jeśli chcecie być takimi purystami to rządam zaprzestania używania zwrotów obcojęzycznych(skrótów też :evil: ) i bezwzględnego korzystania z polskiej klaw

karzdemu ale bez pszesady :D
Gość

Następna

Wróć do Promocja