OBIN.org?
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5a) Gecko/20030718
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030801 Mozilla Firebird/0.7
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.5b) Gecko/20030807
Możemy wrócić do dyskusji czy plakatujemy czy nie?
- Konrad
- Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1
Domel pisze:Obaj - axquan i gosc wzieliscie sie z nikad? Nie umiecie sie zarejestrowac? Chcecie byc anonimowi - czyzby czegos sie boicie? Zacznijcie postepowac jan cywilizowani ludzie. Zarejestrujcie sie ro prowadzcie dyskuje jak inni. Nie jestescie wyjatkami!
Przepraszam, mój błąd, po prostu nie myślałem, że tyle tekstu tu przyślę

Domel pisze:Po za tym jestescie nowi i warto bylo by, zebyscie czuli respekt przed starszymi uzydkownikami forum, bo narazie widze ze zachowujecie sie jakby to bylo Wasze forum.
Sorry, poniosło mnie, ale odebrałem post gościa(on/ona ma jakieś imie/xywe/cokolwiek?) bardzo negatywnie i po prostu musiałem zareagować.
Kłótni już więcej nie będzie (przynajmniej z mojej strony

Eeee, szczym, nie wiem jak mam odebrać to zdjęcie.

Gość pisze:najlepsza reklama to dobra stronka, przejrzysta pomoc z rozpisanymi problemami i ich rozwiazaniami, pokaz mozliwosci i "bajerow" Mozilli, ktore moga zszokowac uzytkownikow przegladarek nie-mozillowatych, regularne tlumaczenia programu, newsy nie ograniczajace sie tylko do Mozilla w Polsce, newsy na zaprzyjaznionych stronkach, portalach, dolaczanie nowych wersji do czasopism mniej lub bardziej komputerowych czy do akcji wogule nie zwiazanych z mozilla, rekomendacje przez portale (ktos mial pomysl o wersjach dostosowanych specjalnie dla potrzeb jakiegos portalu), udzial w konferencjach, ludzie z ciekawosci wyprobuja przegladarke, zaczna polecac ja innym
Widzisz, jak chcesz to masz bardzo fajne pomysły, nie wiem tylko po co była ta scena z "robiącym kupe" dinozaurem, wiem, że kontrowersja przyciaga ludzi, ale to wzbudziłoby tylko niesmak i mogłoby faktycznie zepsuć wizerunek mozilli. Kontrowersja może być, niesmak nie.
Konrad pisze:a ja już nie łapię o czym jest cały wątek :-\
Nie ty jeden..
Konrad pisze:Możemy wrócić do dyskusji czy plakatujemy czy nie?
Racja, offtopic is over, czas wziąść się w garść i wreszcie coś ustalić. Też bym chciał już być na etapie rozwieszania plakatów, ale trzeba koniecznie ustalić jego treść.
Co moim zdaniem wchodzi w grę:
- zostawiamy plakat taki, jaki jest (najłatwiejsza i najszybsza opcja, ale problem w tym, że plakat nic, a nic nie wspomina, że chodzi o przeglądarkę, ani nawet, żę chodzi o sieć)
- dodajemy podpis "(p)odpal sieć" (proste, ładne i skuteczne)
- latający dinozaur, lub komiks (głupie, bo moje, przy tym trudne w realizacji, bo po komiks trzeba zgłosić się do autorów UserFriendly, a do ładnych rysunków nie ma grafików, a jakoś nie zauważyłem, żeby któryś z uczestników dyskusji tryskał talentem, żeby coś takiego namalować)
- nie robimy nic, czyli sam adres strony (nie wymaga komentarza)
Tak ogólnie, to doszedłem do wniosku, że potrzebne nam coś szybkiego i przyciągającego wzrok, i co ważniejsze, coś co my będziemy w stanie wykonać/przerobić (danie w 5 minut).
Witryna internetowa jest jednym z kluczowych punktów kampani, ale na to nie mam(y) wpływu, przydałby się link na mozillapl.org do strony konrada, a stronie konrada bajerancki wygląd(sam pisałeś, że przydałby się nowy wygląd[no co, przcież mamy dotrzeć do windows userów, a oni, jak zresztą my, lubią ładny i przejrzysty wygląd])
Jeszcze jakieś sprawy, a tak, wyjeżdżam

Głosujemy

- axquan
- Z nami od: 09 sierpnia 2003, 02:44
Plakat
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1
- Wojciech
- Moderator
- Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624

WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
no to k**** do roboty
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Avant Browser [avantbrowser.com]; .NET CLR 1.1.4322)
a pewnie że było by lepiej, tylko jakoś ktoś to przespał.... a obin.org to zrobił ... takie to wasze polskie narzekanie. samemu nic ale jak już ktoś coś to przypierdolić ....co wy ludzie ? stosujecie techniki polityków ??? co wu LPR ???

- acanay
obin.org ...
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Avant Browser [avantbrowser.com]; .NET CLR 1.1.4322)
- robert maciag
- Z nami od: 09 sierpnia 2003, 21:10
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.5b) Gecko/20030809
bo nie wierze, ze nagle w tym samym dniu pojawiaja sie ludzie z dokladnie takimi samymi przegladarkami
nieladnie tak samemu siebie poklepywac po plecach (choc przyznam, ze masz troche racji)
- Konrad
- Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38
- robert maciag
- Z nami od: 09 sierpnia 2003, 21:10
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030807 Mozilla Firebird/0.6.1+
Po pierwsze - mamy przecież w planach masktokę. Jej zajawka pojawiła się nawet w samym programie. Wtedy na IRCu podane były adresy do monochromatycznej wersji gekonika. Może by wykorzystać już tamtą grafikę, albo jej fragment, np. zakręcony ogonek? Ale w tej kwestii to się musi team wypowiedzieć. Marek i Piotrek - co o tym sądzicie?
I druga sprawa - poruszana już na zlocie. Chodzi o adres strony. Nie twierdzę, że mozillapl.org jest złe, ale większość przechodniów (przechodni?) zapamięta mozillapl, a że pl jest to sufiks polskich witryn nietrudno się domyśleć co wpiszą w pasku adresu po przyjściu do domu. Nie muszę też przypominać, co pod tym adresem się znajduje. I tu pytanie: czy ktoś już się kontaktował z Sylabą w tej sprawie? Ta strona jest martwa od prawie 3 lat, więc może by się zgodzili (swoją drogą ciekawe jak u nich statystyki odwiedzin wyglądają). Mnie samemu na początku zdarzało się wstawić kropkę przed pl a co dopiero komuś, kto widzi adres pierwszy raz na oczy.
Jest wp.pl, onet.pl (wspominany często w TVN), tlen.pl, cośtam.pl więc dla statystycznego Polaka mozillapl.org wygląda obco i jest trudne do zapamiętania. "Org? Jakaś organizacja? Co to? Coś jak ETA?"
I po trzecie - jeśli chodzi o wspomnianą przeze mnie wcześniej ankietę jestem w stanie coś takiego bez większych problemów przeprowadzić w środowisku akademickim bez żadnego wysiłku. Dodatkowo zastanawiałem się nad Ochotniczą Kampanią w kafejach internetowych. Może nie jako jedyny, ale dodatkowy browser (tu już definitywnie Firebird). Jakie argumenty? Przede wszystkim bezpieczny, nowoczesny, funkcjonalny itp...
- Yano
- Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5a) Gecko/20030718
Yano pisze: I tu pytanie: czy ktoś już się kontaktował z Sylabą w tej sprawie? Ta strona jest martwa od prawie 3 lat, więc może by się zgodzili (swoją drogą ciekawe jak u nich statystyki odwiedzin wyglądają).
SYLABA Internet
ul. Grunwaldzka 19
60-782 Poznań
tel./fax (061) 8654 131, 8660 170
e-mail: info@sylaba.pl
http://www.sylaba.poznan.pl/
Ktoś tu jest z Poznania?

- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030807 Mozilla Firebird/0.6.1+
marcoos pisze:Ktoś tu jest z Poznania?![]()
Dobra, dobra

Nie ma problemu, mogę się tam przedreptać. AFAIR to nawet znam tam jednego gościa (przynajmniej znałem 2 lata temu). Pytałem tylko w kwestii formalnej, bo nie wiem, czy ktoś już się w tej sprawie z Sylabą nie kontaktował a nie chcę się dublować, żeby nie było że brak organizacji itp...
- Yano
Gandalf pisze:wiec... atakuj
Spoko, już poleruję moją nową zbroję i ostrzę sobie miecz. Ale uderzę najwcześniej w czwartek, bo mam trochę zajęć obecnie (zabijanie dziewic i ratowanie smoków, czy jakoś tak

- Yano
mozilla ...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624

U mnie w sieci każdy użyszkownik przechodzi szkolenie i przymusowa

- patt1111
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4b) Gecko/20030516 Mozilla Firebird/0.6

L.
Studia

- Lichurec
- Moderator
- Z nami od: 25 września 2002, 16:25
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
w Gdyni.
Moje zdanie - żałosne. W kraju w którym trudno utrzymać elementarną
czystość na ulicach, brakuje jeszcze tylko szczyla, który w taki sposób
dołoży się do wszechogarniającego syfu.
Pozdro,
Szy.
- szy
- Z nami od: 16 sierpnia 2003, 11:39
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite