Nie wiem na ile tajne informacje zdradzam, ale podejrzewam, że nie oberwie się mi specjalnie za to
W każdym bądź razie team mozilla.org wpadł na pomysł wydawania newslettera pt "Mozilla Links". Będzie on wydawany w języku angielskim oraz przewidziane są jego tłumaczenia. Na dzień dzisiejszy jest pewne, że tłumaczony będzie na język hiszpański i - dzięki mojemu zaoferowaniu się - także na polski.
Jednak nie wiem czy uda mi się podołać. Newsletter nie będzie chyba długi; z tego co widziałem jego robocze wersje zajmie on około 3-4 strony A4, jednak problem polega na tym, że od momentu kiedy otrzymam go od autorów do tłumaczenia do momentu wydania będą to praktycznie godziny. Dokładnie newsletter będzie zawsze gotowy w poniedziałki wieczór a w skrzynkach odbiorców musi być we wetorek rano.
Podejrzewam, że nie zawsze będę miał wolny akurat poniedziałkowy wieczór i trudno mi będzie dotrzymywać tego terminu. Czy jest zatem ktoś zainteresowany ułatwieniem pracy? Chciałbym zebrać grupę około 4 stałych tłumaczy i ewentualnie kilku tłumaczy rezerwowych. Dzielilibyśmy się pracą tak aby każdy dostał mniej więcej 1/4 tekstu do tłumaczenia - to jest praktycznie roboty na mniej niż pól godziny. Ewentualnie jakby komuś coś w poniedziałek wypadło podsyłałby tekst do tłumacza rezerwowego.
Więcej szczegółów:
- część tekstu będzie już gotowa do publikacji wcześniej niż w poniedziałek; na ostatnią chwilę będą gotowe w newsletterze właściwie tylko newsy; będzie on zawierał także krótkie artykuły, które gotowe powinny być już w piątek wieczorem
- na początku newsletter będzie ukazywał się najprawdopodobniej raz na dwa tygodnie; po jamiś czasie przejdziemy an cykl cotygodniowy
- zapłata: mam nadzieję, że rozumiecie, że żadna
Kontakt proszę tu na forum abyśmy sie ewentualnie dogadali lub na prv