MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Czy nadejdą lepsze czasy

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Czy nadejdą lepsze czasy

Postautor: Gregor » 10 sierpnia 2003, 21:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1

Czy będą czasy że pod linuxem która kolwiek mozilla, sama doda się do menu systemowego i czy plug-in, flash i java, zostaną zintegrowane bym nie musiał za każdym razem kąbinować i dowiązywać plików????
Gregor

oczywiście że nie!

Postautor: Artwi » 11 sierpnia 2003, 00:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624

To musieliby zrobić linuksowi guru. A ci brzydzą się gryzoniami tak bardzo że komuś kto używał myszy ręki nie podadzą... Uważają że do przeglądania sieci najlepszy ze wszystkiego jest Lynx i Mozilla powinna dążyć do tego ideału. Jeśli jednak ktoś koniecznie chce używać takiej przeglądarki w II gatunku jak Mozilla to trudno - jego pech. Oni jednak do tego ręki nie przyłożą. Żadnego wpisu w menu też nie zrobią, bo przecież dużo lepsze i prostsze jest odpalanie z konsoli!
Artwi

Postautor: joi » 11 sierpnia 2003, 02:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.4) Gecko/20030701

debian sid:
Kod: Zaznacz cały
apt-get install mozilla-browser mozilla-locale-pl mozilla-mozgest mozilla-tabextensions flashplugin-nonfree mozilla-plugin-vlc

jeszcze nie wiem jak z javą... :)
joi

Z nami od: 22 marca 2003, 22:45

wszystko pięknie i ładnie.....

Postautor: Gregor » 11 sierpnia 2003, 12:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624

Wszystko pieknie i ładnie ale nie samym Lynxem człowiek żyje. Przecież IE ma zaimplementowaną obsługę Javy to czemu Developerzy mozilli tego nie zrobią ;(, a taka fajna ta mozilla a straszy ludzi po noca nieprzespanych narazie mam obsługę Javy ale nie wiem na jak długo. Od wczoraj działa ale Flash nie działa ;(.
Gregor

Re: wszystko pięknie i ładnie.....

Postautor: mm » 11 sierpnia 2003, 13:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030529

Gregor pisze:Wszystko pieknie i ładnie ale nie samym Lynxem człowiek żyje. Przecież IE ma zaimplementowaną obsługę Javy to czemu Developerzy mozilli tego nie zrobią ;(, a taka fajna ta mozilla a straszy ludzi po noca nieprzespanych narazie mam obsługę Javy ale nie wiem na jak długo. Od wczoraj działa ale Flash nie działa ;(.

I java i flash jest walokany na tym forum od wiekow...
Ludzie prosze - używajcie najpierw tego przycisku na górze z nazwą "szukaj".

Licencja javy zabrania jej redystrybuowania. Do ie dodawana jest java w wersji nie rozwijanej od 1998 roku (wersja 1.1) - czyli archaiczna. Jeśli chcesz mniec wspolczesna jave to musisz i tak sciagnac ja od suna. I odnosze wrazenie, ze micro$oft rozprowadza ja wylacznie po to by nie instalowano javy sunowskiej. By bylo ciekawiej - jesli tworzysz oprogramowanie to musi dzialac z ta archaiczna java :-? :-? :-?
mm

Z nami od: 23 października 2002, 19:23

Postautor: Yano » 11 sierpnia 2003, 14:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030807 Mozilla Firebird/0.6.1+

Gregor pisze:Przecież IE ma zaimplementowaną obsługę Javy to czemu Developerzy mozilli tego nie zrobią ;(,

Yyy.. :o a gdzie IE ma obsługę Javy? :-? AFAIR to MS dostał sądowy zakaz rozpowszechniania swojego kulawego potworka pod nazwą MS Virtual Java Machine. Więc jak ktoś chce mieć Javę to musi ją zainstalować od Suna albo od IBMa.
Yano

Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32

Wróć do Przeglądarka Firefox