Firefox nie zapamietuje hasla na hotmail.com!
Moderator: Pomocy?!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Odp: Firefox nie zapamietuje hasla na hotmail.com!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.17) Gecko/20110420 Firefox/3.6.17
Sprawdziłem na normalnym Fx4 i zadziałało tak, jak opisałem - po skasowaniu pliku w katalogu startupCache (pod Vistą katalog ten miałem zarówno w C:\Users\nazwa_usera\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\..... jak i C:\Users\nazwa_usera\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\...., a w XP chyba to będzie C:\Documents and settings\nazwa_usera\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\... i C:\Documents and settings\nazwa_usera\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\...).
Sprawdź jeszcze, czy usunięcie plików *.mfl (XUL.mfl, XPC.mfl) pomoże (powinny być w którejś z wyżej wymienionych lokalizacji).
Sprawdź jeszcze, czy usunięcie plików *.mfl (XUL.mfl, XPC.mfl) pomoże (powinny być w którejś z wyżej wymienionych lokalizacji).
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0
Działa w końcu!
Zadziałało gdy wyłączyłem jakiś dodatek, potem wyczyściłem wszystko w pamięci podręcznej, historii itd. Po restarcie FF znowu zrobiłem czyszczenie i w końcu zadziałało!
Nie wiem czy wyłączenie dodatku miało jakiś wpływ, może wtedy aktualizuje jakiś cache?
Dzięki mirek za pomoc, to wielka ulga, bez tego zapamiętywania haseł można cholery dostać.
Zadziałało gdy wyłączyłem jakiś dodatek, potem wyczyściłem wszystko w pamięci podręcznej, historii itd. Po restarcie FF znowu zrobiłem czyszczenie i w końcu zadziałało!
Nie wiem czy wyłączenie dodatku miało jakiś wpływ, może wtedy aktualizuje jakiś cache?
Dzięki mirek za pomoc, to wielka ulga, bez tego zapamiętywania haseł można cholery dostać.
- BrickB
- Z nami od: 11 września 2004, 14:55
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.17) Gecko/20110420 Firefox/3.6.17
Tak, przy włączaniu/wyłączaniu/dodawaniu/odinstalowywaniu dodatków cache jest odbudowywany. Z tego wniosek, że za słabo szukałeś wspomnianego startupCache
- sprawdziłeś tę drugą lokalizację, co podałem w poprzednim poście? Korzystałeś z windowsowej wyszukiwarki?
- Mirek
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0
Mam podobny problem. U mnie problem wyglada tak, że nie chce mi zapamiętać hasła na o2.pl , kiedyś ustawiłem aby nie oferował zapamiętywania hasła na tej stronie ale teraz usunąłem tą regułę i dalej mam problem. zmienilem wpis w omni.jar i nic
z góry dziekuję i pozdrawiam
z góry dziekuję i pozdrawiam
- TomDom
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.18) Gecko/20110614 Firefox/3.6.18
A ww. startupCache wyczyściłeś? Lub przynajmniej jak BrickB wyłączyłeś jakieś rozszerzenie, zrestartowałeś Fx i ponownie je włączyłeś?
- Mirek
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:6.0.1) Gecko/20100101 Firefox/6.0.1
Witam wszystkich czy udalo sie komus uruchomic ten trick na Firefoxie 6 ???
- Maciek234
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:8.0a1) Gecko/20110722 Firefox/8.0a1
Spróbuj raczej tego sposobu. Tutaj będziesz miał ustawiczne problemy po aktualizacji.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
• Strona 2 z 2 • 1, 2